لقمه: یكی از دلایل اینكه پیتزا غذایی شرقی است، لهمجون یا پیتزای تركی است كه در این كشور طرفدار فراوان دارد. روش تهیه آن تقریبا ساده است و یک خوراكی سریع، لذیذ و دمدستی است.
مواد لازم برای تهیه خمیر:
پودر مخمر: سه و یكدوم قاشق چایخوری
شكر: یكدوم قاشق چایخوری
آب گرم: یك پیمانه آرد: 5 پیمانه
نمك: 2 قاشق چایخوری آب: یكدوم پیمانه
روغن مایع: یكچهارم پیمانه
مواد لازم برای سس سیر:
ماست ساده: یك پیمانه
جعفری ساطوری: 2 قاشق چایخوری
سیر رنده شده: یك قاشق چایخوری
نمك و فلفل سیاه: به میزان لازم
مواد لازم برای تهیه سس گوشت:
سیر: 3 حبه رنده شده
پیاز متوسط: یك عدد ساطوری
ریحان ساطوری: 3 قاشق غذاخوری
نعناع ساطوری: 2 قاشق غذاخوری
پاپریكا: یك قاشق چایخوری
پودر زیره سبز: یكدوم قاشق چایخوری
پودر تخم گشنیز: یكدوم قاشق چایخوری
نصف فلفل دلمهای سبز: نگینی ریز
نصف فلفل دلمهای قرمز: نگینی ریز
آبلیمو ترش: 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری
گوجهفرنگی متوسط: 4 عدد
گوشت چرخكرده گوسفند: 500 گرم
رب گوجهفرنگی: 4 قاشق غذاخوری
نمك و فلفل قرمز: به میزان لازم
روش تهیه:
-1 یك تابه بزرگ را روی شعله متوسط داغ كنید. سیر، پیاز، جعفری، ریحان، نعناع، پاپریكا، تخمگشنیز، زیره، فلفلهای دلمهای، آبلیمو ترش، روغن زیتون و گوجهفرنگی را در غذاساز خمیر كنید.
-2 گوشت چرخكرده و پوره سبزیجات را در تابه مخلوط كرده و 10 تا 15 دقیقه بپزید تا گوشت پخته شده و آب آن كشیده شود. نمك و فلفل آن را اندازه كرده و كنار بگذارید.
-3 پودر مخمر و شكر را در یك پیمانه آب گرم حل كرده و 10 دقیقه روی آن را بپوشانید تا مخمر عمل كرده و روی آن كف كند. آرد و نمك را در یك كاسه بزرگ الك كرده و آب گرم و روغن را به آن اضافه كنید. مایه را مخلوط كنید تا به شكل خمیر درآید. اگر لازم بود یكدوم پیمانه آب باقیمانده را نیز اضافه كرده و خمیر را 8 دقیقه ورز دهید تا صاف و الاستیك شود. برای این كار از یك سطح آردپاشیشده استفاده كنید.
-4 خمیر را گرد كرده و در یك كاسه چرب شده قرار دهید و روی آن را ببندید و یك ساعت در جای گرم بگذارید. هنگامی كه حجم خمیر دو برابر شد یك دقیقه آن را ورز دهید و كنار بگذارید.
-5 برای تهیه سس سیر، ماست، جعفری و سیر را مخلوط و نمك و فلفل آن را اندازه كنید.
-6 خمیر را به 10 قسمت تقسیم كنید. هر یك را به شكل بیضی درآورده و ضخامت آن را به یكدوم سانتیمتر برسانید. مایه گوشت را روی آن داده و كنارههای آن را به اندازه 2-3 سانتیمتر به داخل برگردانید. لهمجون را 15-20 دقیقه در دمای 220 درجه سانتیگراد در طبقه وسط فر بپزید و با سس سیر سرو كنید.