رابطه بین غذا و سلامتی روان انسان دارای پیشینه تاریخی طولانی است. دانشمندان دانشگاه کمبریج معتقدند نوع غذا بر عواطف و مزاج انسان تاثیرگذار است.
به گزارش لقمه، بر اساس گزارش گاردین، اکسفورد دون روبرت برتون (Oxford don Robert Burton) در قرن 17 در کتاب خود به نام «آناتومی مالیخولیا» برای پرهیز از افسردگی و همچنین برای به دست آوردن سلامتی روان به خوانندگان خود توصیه کرد از مصرف گوشت گاو، گوشت گوزن و آهو، گوشت خرگوش، کلم و ماهی تازه از آب گرفته شده پرهیز کنند.
وی معتقد بود نوع رژیم غذایی بر شادی و سلامتی روحی انسان تاثیر میگذارد.
دانشمندان دانشگاه کمبریج هم معتقدند نوع غذا بر عواطف و مزاج انسان تاثیرگذار است.
آنها همچنین بر این باورند افرادی که برای درست کردن وعده صبحانه خود وقت و انرژی کافی صرف میکنند نسبت به کسانی که صبحانه در وعده غذایی آنها جای ندارد دارای دیدگاه مثبتتری نسبت به آن روز هستند.
متخصصان کالج لندن هم در تحقیق خود بر روی بخشی از مغز به نام هیپوکامپوس (hippocampaus) که در آن نورونهای جدید به طور مداوم در طول حیات فرد تشکیل میشوند، دریافتند سطح نوروجنسیس یا همان فرایند تشکیل نورونها با حالتهای عاطفی و شناختی ارتباط تنگاتنگ دارد. به گفته آنان اگر نورونها تحریک به رشد شوند، حافظه تقویت شده و امکان ابتلا به افسردگی هم کاهش مییابد.
نوع رژیم غذایی بر رشد نورونها در «هیپوکامپوس» تاثیر میگذارد. کاهش مصرف کالری به میزان 30 درصد رشد نورونها را افزایش میدهد. اسیدهای چرب امگا 3 هم در کاهش افسردگی نقش موثری ایفا میکنند. همچنین مصرف شکلات در هنگام عصبانیت میتواند تاثیر آرامشبخشی داشته باشد.
محققان سوئدی بر این باورند نه فقط نوع غذا بلکه حالت خوردن آن هم بسیار اهمیت دارد. آنها معتقدند وعدههای غذایی این امکان را میدهند که دغدغهها و استرسهای روزانه را برای دقایقی رها کنیم. این متخصان توصیه میکنند افراد هر روز حداقل نیم ساعت از وقت خود را به غذا خوردن اختصاص دهند و از خوردن غذا پشت میز کار خودداری کنند. این امر بر سلامتی روحی و شادابی آنها تاثیر قابل توجهی میگذارد.