استقبال مطلوب از مسابقه «عكاسی از سفره‌های افطار» تا امروز


دبیر دومین دوره مسابقه عكاسی از سفره‌های افطار گفت: تاكنون استقبال خوبی از این مسابقه به عمل آمده و البته فكر می‌كنیم كه با بازگشایی دانشگاه‌ها و استمرار اطلاع رسانی در كنار مردم عادی و عكاسان خبری،دانشجویان نیز به جمع ارسال كنندگان آثار اضافه شوند.
«محمد صالح حجت‌الاسلامی» دبیر دومین دوره مسابقه عكاسی از سفره‌های افطار در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی فارس، در خصوص انگیزه خود از برپایی این مسابقه گفت: بر اساس مطالعات و تجربیاتی كه دارم به این نتیجه رسیدم كه، برای پركردن خلاء تولیدات فرهنگی، می‌بایست خود، حركتی انجام دهیم و اگر فكر كنیم كه سازمانی یا مدیران ارشد فرهنگی به تنهایی بایستی بار این مسایل را به دوش بكشند، قطعا در این مسیر شكست خواهیم خورد.

وی ادامه داد: در حقیقت، این خود مردم هستند كه بایستی با نگاهی دلسوزانه و غیرتمند، به ترمیم كاستی‌های تولیدات فرهنگی بپردازند. كاستی‌هایی كه در مقابل انبوه تولیدات خارجی و به ویژه غربی، ناخودآگاه ضعف و افسردگی در سطح عزت ملی در پی خواهد داشت.

این روزنامه‌نگار افزود: یعنی وقتی ما در مورد هر عنصر فرهنگی كه صحبت می‌كنیم، با انبوهی از مصادیق نوشتاری و تصویری روبرو می‌شویم كه در خارج از این كشور تولید شده‌اند و معرف و مروج فرهنگ همان مبداء تولید هستند؛ اما دریغ از اندك آثاری كه بومی و وطنی باشند، در این حالت به‌طور ناخودآگاه احساس می‌كنیم كه از داشتن و تولید این عناصر ناتوانیم.

این كارشناسان امور فرهنگی اظهار داشت: لذا به بهانه فعالیت سایت لقمه كه در عرصه غذا و صنایع غذایی فعال است چندین مسابقه ابداعی را در سال گذشته و با اهداف ایجاد همدلی و همكاری عمومی افراد جامعه برای رفع یك كمبود اجرا كردیم كه خوشبختانه با استقبال بی نظیر عموم مردم و به ویژه رسانه ها روبرو شد. این مسابقه‌ها عبارتند از: عكاسی از سفره های افطاری، عكاسی از خرید و سفره‌های شب یلدا، عكاسی از سفره‌های حسینی، عكاسی خرید خوراكی‌های نوروزی و عكاسی از سفره‌های هفت سین بوده‌اند كه امسال، در حال برگزاری دومین دوره عكاسی از سفره‌های افطاری هستیم.
وی تصریح كرد: این مسابقه‌ها همگی به نوعی به فرهنگ زیبا و دوست داشتنی كشورمان مرتبط‌اند و به جز یكی از آنها كه قابلیت جهانی شدن دارد، مابقی به عنوان ثبت كننده و معرف فرهنگ زیبای ایران زمین و اعتقاداتش عمل خواهند كرد.
مدیرمسئول سایت لقمه در خصوص علت تاخیر در اعلام فراخوان این دوره از مسابقه تشریح كرد: این مسابقه و سوژه انتخاب شده آن از ظرفیت بالایی برخوردار است و همانطور كه توصیه شده نباید در مورد مسائل بزرگ، كوچك حرف زد. ما هم از این اصل تبعیت كرده‌ایم یعنی با جذب حامیان دلسوز و علاقه‌مند به فرهنگ و هنر، نهایت سعی خود را كرده‌ایم كه مسابقه‌ای با استانداردهای بالا برگزار كنیم.

وی تاكید كرد: هیئت داوران و جوایز و حتی نتیجه مسابقه كه برپایی نمایشگاه و چاپ كتاب خواهد بود همگی در بهترین حالت تعیین شده‌اند و سعی شده تا با استانداردهای یك مسابقه ملی طراحی شوند.

وی افزود: نكته همین جا است كه علی‌رغم اقدام به موقع ما یكی از ارگان‌ها كه نامش را ذكر نخواهم كرد، بخش اعظم هزینه‌های این مسابقه و برنامه‌های جنبی آن را كه بسیار مفصل هم بود، تقبل كرده بود و ما جهت اطلاع رسانی و اعلام فراخوان، درصدد برپایی یك نشست مطبوعاتی در ابتدای ماه مبارك رمضان بودیم كه به ناگاه، با دخالت یكی از مدیران میانی نظر مسئولان آن مجموعه تغییر كرده و با بیان داشتن كسر بودجه، روز قبل از فرارسیدن ماه مبارك انصراف خود را اعلام كردند.

وی اظهار داشت: گرچه این نكته می‌توانست ضربه‌ای مهلك باشد ولی از آنجا كه به نیت و كار خود اعتقاد و به حس فرهنگ دوستی هموطنان هنرمند و خونگرم خود اعتماد داشتیم و به سرعت وارد مذاكره با مراكز دولتی و خصوصی دیگری شدیم و بحمدالله توانستیم كه با تاخیر ولی مطمئن، فراخوان این مسابقه با در نظر گرفتن تمام شرایط ایده‌ال اعلام نمائیم. و با توجه به همین تاخیر و بنابه نظر هیئت داوران با تعیین زمان ارسال آثار تا انتهای مهرماه و همینطور نداشتن محدودیت برای پذیرش آثار آرشیوی عكاسان، سعی كردیم تا این مساله تا حدی جبران شود.

حجت‌الاسلامی در خصوص میزان استقبال از این مسابقه تاكنون گفت: تا كنون استقبال خوبی از این مسابقه به عمل آمده و البته فكر می‌كنیم كه با بازگشایی دانشگاه‌ها و استمرار اطلاع‌رسانی در كنار مردم عادی و عكاسان خبری كه در این خصوص معمولا دارای گنجینه غنی‌ای هستند،دانشجویان نیز به جمع ارسال‌كنندگان آثار اضافه شوند و به همین دلیل ما برای داوری دو هفته زمان تعیین كرده‌ایم تا بتوانیم مراحل انتخاب اولیه و گزینش نهایی را به خوبی انجام دهیم.

وی افزود: با تجربه ای كه از مسابقات قبلی داریم مطمئنیم كه ایرانیان سراسر جهان كه از طریق اینترنت ارتباط سهل و آسانی را با هم تجربه می‌كنند، در این دوره از مسابقات هم كه ریشه در فرهنگ زیبا و نهادینه شده در وجودشان دارد، حضور گسترده و پررنگی خواهند داشت.

دبیر دومین دوره مسابقه عكاسی از سفره‌های افطار در انتها تشریح كرد: حضور برای عموم آزاد است اما موضوع تعیین شده محدودیت‌هایی هم دارد. به این معنا كه سوژه عكاسی، سفره‌های افطاری است. گرچه تفاوتی بین سفره‌های گسترده و تجملاتی یا یك وعده غذای تك نفره قائل نیستیم،اما حال و هوای عكس باید نشانی از ماه مبارك رمضان در خود داشته باشد.

در تاریخ ۱۳۸۸ يکشنبه ۲۹ شهريور
کدخبر:363منبع:تاریخ انتشار:۱۳۸۸ بيست و نهم شهريورلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-363.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر