کمبود مراکز خرید تضمینی گندم و دوری از مزارع


معاون سازمان جهاد کشاورزی بوشهر از تعداد اندک مراکز خرید تضمینی گندم در استان بوشهر و مسافت تا 160 کیلومتر آنها با مزارع خبر می‌دهد که این امر زمینه خروج گندم از استان بوشهر را فراهم کرده است.

به گزارش لقمه، محمدتقی منوچهری در پاسخ به این سؤال که با شروع برداشت و خرید تضمینی گندم، آیا مشکلی برای کشاورزان وجود دارد؟ گفت: 4 سال است که اداره غله استان همین 5 مرکز خرید در این استان را تعیین کرده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی بوشهر افزود: کارخانه آرد الزهرا(س) در برازجان، سیلوی برازجان، کارخانه آرد باقری برازجان، انبارهای چغادک بین بوشهر و برازجان و کارخانه خلیج فارس دشتی 5 مرکز خرید تضمینی گندم در این استان هستند.

*مرکز خرید با مزارع 160 کیلومتر فاصله دارد

منوچهری گفت: در شهرستان‌های دیلم و گناوه فاصله گندم تولیدی کشاورزان با مراکز خرید 90 تا 160 کیلومتر برآورد می‌شود و کشاورزان در تحویل گندم‌ تولیدی خود با مشکل مواجهند.

به گفته منوچهری در سالهای گذشته مراکز خرید فرعی هم مشخص می‌شد و سازمان تعاون روستایی در این مراکز فرعی به عنوان مباشر عمل می‌کرد، اما 2 سال است که سازمان تعاون روستایی نیز وارد خرید تضمینی نمی‌شود.

وی گفت: در دستور‌العمل خریدی که به غله استان‌ها ابلاغ شده، در آن پیش‌بینی مباشر نیز شده است، اما به دلیل سخت‌گیری‌هایی که انجام می‌شود، کسی حاضر نیست، به عنوان مباشر خرید گندم عمل کند.

*اداره غله سختگیری می‌کند

منوچهری در پاسخ به اینکه چه سخت‌گیری‌هایی از سوی اداره غله انجام می‌شود، گفت: مثلا مباشران خرید مجبورند گندم‌های خریداری شده را در سیلوهای روباز نگهداری کنند و قطعا با افت همراه خواهد بود.

وی ادامه داد: این افت شامل استفاده برخی پرندگان و خزندگان و یا کاهش میزان رطوبت است که اداره غله اینها را قبول نمی‌کند و از سوی دیگر هزینه انبارداری نیز پرداخت نمی‌کند.

*کشاورزان خرده‌پا بیشتر مشکل دارند

وی تصریح کرد که شهرستان‌های گناوه  و دیلم به خاطر اینکه دیم‌کار و خرده‌پا هستند، بیشترین مشکلات را در این استان دارند و به دلیل مسافت زیادی که با مراکز خرید تضمینی گندم دارند انتقال محصول برای آنها به صرفه نیست و ترجیح می‌دهند، به هر شکلی گندم تولیدی را  در سر زمین‌های خودشان بفروشند.

منوچهری گفت: سرنوشت این گونه فروش هم که دلال‌ها هم همیشه آماده و پای کار هستند، مشخص است.

وی با بیان اینکه در استان بوشهر 100 هزار هکتار گندم قابل برداشت وجود دارد که 84 هزار هکتار آن دیم و 16 هزار هکتار آن آبی است، پیش‌بینی کرد که امسال 80 هزار تن گندم در این استان تولید شود.

*گندم را به قیمت کیلوگرمی 550 تومان از کشاورز می‌خرند

وی گفت: برداشت گندم در این استان از 20 فروردین آغاز شده و تاکنون 10 هزار تن گندم کشاورزان تحویل مراکز خرید شده است.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی بوشهر تصریح کرد: پول خرید گندم تضمینی کیلویی 550 تومان علی‌الحساب پرداخت می‌شود.

این در حالی است که رئیس جمهوری وعده قیمت 650 تومان را برای خرید تضمینی داده بود.

در تاریخ ۱۳۹۲ يکشنبه ۱ ارديبهشت
کدخبر:3671منبع:فارستاریخ انتشار:۱۳۹۲ سي و يکم فروردينلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-3671.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر