مواد قندی سطح یادگیری را بالا نمی برد


دکتر ضیاء الدین مظهری با اعلام صحت نداشتن آین باور غلط مبنی بر این که مواد قندی باعث افزایش توان یادگیری می شود، گفت: اگر از قند های تجزیه شده استفاده شود ، می تواند با تحریک پانکراس باعث تولید انسولین شود و در زمانی کوتاه تمام قند و مولکول های درشت مغذی ها را به درون مولوکول ها انتقال می دهد و افراد بعد از خوردن یک مادۀ قندی فراوان گرچه در آغاز احساس نشاط و توانایی می کنند ولی در کوتاه مدت آن احساس نشاط و توانایی به خواب آلودگی و بی حوصلگی تبدیل می شود.

به گزارش لقمه، رئیس انجمن علمی غذا و تغذیه حامی سلامت ایران در خصوص رابطۀ تغذیه با افزایش راندمان مغز  گفت: اصولا در جهت افزایش توان فکر و اندیشه استفاده از تغذیۀ متعادل و متنوع حرف اول را می زند. مغز هم مثل سایر ارگان های بدن نیازمند ویتامین ها و مینرال های مختلفی هستند که بعضی از آنها کمک به توانمندی مغز از نظر حفظ کردن مسائل و علاوه بر آن یادآوری موضوعات مختلف می کند.

دکتر ضیاء الدین مظهری بیان کرد: اصولا دانش آموزان را تحت استرس قرار دادن و مجبور کردن آنها به روزی 12 ساعت درس خواندن و از خواب شبانه زدن نه تنها مفید نیست بلکه باعث بروز استرس می شود که اینها در روز مبادا که باید معلومات خودشان را به کار ببرند به علت استرس و یا عدم تعادل در خواب و بیداری و استفاده از مواد غذایی حاوی قند ، میانجی هایی که باید ترشح شود ، نمی شود و ارتباط خطوط ارتباطی اعصاب به درستی انجام نمی گیرد و دانش آموزان هم نمی توانند از ذخایر اندوخته های خودشان استفاده کنند و بتوانند انرژی خود را برای یادآوری مطالب بکار بگیرند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در ادامه افزود: خواب به هنگام ، یکی از نکته های مهم می باشد چون بدن جوانان طبق یک ساعت بیولوژیکی در هنگام غروب باعث می شود که بدن به استراحت روی بیاورد و این ساعت تنظیم کنندۀ وظایف هورمون ها و آنزیم های بدن است که با غروب آفتاب آنزیم های سم زدایی ، ترمیم و رشد ترشح می شود و هرچقدر دیرتر بخوابند و از آن طرف دیرتر از خواب بیدار شوند بسیار آسیب وارد می کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه اظهار داشت: با تغییر در وضعیت زندگی و تغذیه در دانش آموزا با طلوع آفتاب و روشن شدن هوا هورمون های فعالیت که افراد را وادار به تحرکات بدنی و مغزی و جسمی می کنند به کار برده نمی شوند تا موادی که در شب ساخته شده استحکام بخشیده شود و این عامل به تنهایی باعث عدم تعادل در روند سلامتی جسم و همینطور کاهش گسترش فکر و اندیشۀ افراد می شود.

دکتر ضیاء الدین مظهری در خصوص این پرسش که آیا مواد قندی باعث افزایش سطح یادگیری می شوند افزود: اصولا آن باور غلط مبنی بر این که مواد قندی باعث افزایش توان یادگیری می شود صحت ندارد.

وی در ادامه بیان کرد: اگر از قند های تجزیه شده استفاده شود ، می تواند با تحریک پانکراس باعث تولید انسولین شود و در زمانی کوتاه تمام قند و مولکول های درشت مغذی ها را به درون مولوکول ها انتقال می دهد و افراد بعد از خوردن یک مادۀ قندی فراوان گرچه در آغاز احساس نشاط و توانایی می کنند ولی در کوتاه مدت آن احساس نشاط و توانایی به خواب آلودگی و بی حوصلگی تبدیل می شود.

در تاریخ ۱۳۹۲ دوشنبه ۲ ارديبهشت
کدخبر:3691منبع:سلامت نیوز تاریخ انتشار:۱۳۹۲ دوم ارديبهشتلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-3691.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر