بسته پیشنهادی حذف سموم خطرناک از فهرست تجارت جهانی، در نشست کنوانسیون رتردام و استکهلم که از 8 تا 20 اردیبهشت ماه امسال در ژنو برگزار می شود از سوی نمایندگان جمهوری اسلامی ایران ارائه می شود.
به گزارش لقمه، وزارت جهاد کشاورزی اعلام کرد: در نشست کنوانسیون رتردام و استکهلم، رضا فتوحی رئیس سازمان حفظ نباتات کشور و محمدجواد سروش معاون فنی این سازمان با بسته پیشنهادی از سوی جمهوری اسلامی حضور خواهند یافت.
بر پایه این گزارش موضوع کنوانسیون رتردام و استکهلم، اعلام ممنوعیت و محدودیت مصرف آفت کش ها و مواد شیمیایی و موضوع کنوانسیون استکهلم، محدودیت و ممنوعیت مصرف سموم آلی کلره پایدار است که مورد بحث و بررسی اعضای این کنوانسیون ها قرار می گیرد.
سروش گفت: سموم آلی کلره از فهرست سموم مصرفی در بخش کشوری کشورمان حذف شده و معتقدیم مصرف این سموم مانند د. د. ت، آندوسلفان و آلاکلرته موجب آلودگی بلند مدت در محیط زیست می شود و باید استفاده از آن از سوی کشورها ممنوع شود.
وی افزود: ما پیشنهاد داریم که مصرف و تولید برخی سموم که خطر زیست محیطی و بهداشتی دارند طی برنامه زمانبندی شده در دنیا ممنوع و همچنین راه های تبادل مواد اولیه کل سموم کشورها و کنترل واردات و صادرات سموم بین کشورهای عضو بررسی و برنامه های مشخصی تدوین شود. سروش حذف سموم پرخطر از فهرست تجارت جهانی را از دیگر پیشنهاد ایران به کنوانسیون فوق عنوان کرد.