این گلولههای خوشمزه!
اگر میخواهید یك غذای سنتی و خوشمزه طبخ كنید، بویژه اگر مهمان داشته باشید، كوفته را از یاد نبرید. غذایی خوشمزه و خوش آب و رنگ كه در اندازه و طعمهای مختلف طبخ میشود.
البته گوشت و برنج پای ثابت تمام كوفتههاست. كوفته برنجی، كوفته تبریزی، كوفته شوید باقلا، كوفته نخودچی و... جزو انواع كوفته محسوب میشود.
چند فوت كوفتهای
برای تهیه كوفته، نوع گوشت بسیار مهم است. میتوانید از گوشت گوسفند یا گوساله یا مخلوط این گوشتها استفاده كنید، ولی باید بدون چربی باشد. بهتر است گوشت را دو یا سه بار چرخ كنید.
نكته مهم دیگر در پخت كوفته، مالش مواد است باید مخلفات كوفته را آنقدر ورز دهید تا كاملا چسبناك شود و به دستتان بچسبد. نكته دیگر این است كه كوفتهها را باید در آب در حال جوشیدن بیندازید و شعله گاز هم زیاد باشد.
یادتان باشد وقتی یك كوفته را داخل ظرف انداختید، صبر كنید آب دوباره جوش بیاید سپس كوفته بعدی را بیندازید. اگر آب در حال جوش نباشد كوفته از هم باز خواهد شد.
همچنین دقت كنید بعد از اینكه تمام كوفتهها را درون قابلمه انداختید، در ظرف را نیمه باز بگذارید. مقدار آب كوفته هم كاملا بستگی به میل شما دارد. اگر میخواهید موقع میل غذا درون آب كوفته نان خرد كنید، آب بیشتری درون قابلمه بریزید. برای تهیه آب كوفته باید پیاز داغ درست كنید، مقدار پیاز داغ هم بستگی به تعداد كوفتهها دارد.
درون پیازداغ، زردچوبه هم بریزید. حالا مقداری آب روی پیازها ریخته و نمك و فلفل را همراه چند عدد آلو داخل آب كوفته بریزید و بگذارید تا جوش بیاید. میتوانید كمی رب گوجهفرنگی هم داخل آب بریزید تا خوشرنگتر شود.
موادی هم كه برای طعم بهتر كوفته در وسط این گلولههای خوشمزه میتوانید بگذارید، عبارت است از: آلو، قیسی، زرشك و كشمش.
كوفته تبریزی
برای تهیه كوفته تبریزی نیم كیلو گوشت چرخ كرده را با یك پیمانه برنج آبكش شده و یك پیمانه لپه كاملا پخته و له شده، مخلوط كنید. دو عدد پیاز را هم رنده كرده و آب آن را بگیرید و پیاز را به مواد اضافه كنید.
یك عدد تخممرغ را هم داخل مواد بشكنید و سبزی كوفته را نیز همراه با نمك و فلفل و زردچوبه به مواد اضافه كنید و خوب ورز دهید.
از مایه كوفته به اندازه یك پرتقال در دست بگیرید و درون آن را آلو، زرشك یا گردو بگذارید و كوفته را كاملا گرد كنید. برای اینكه مواد به دستتان نچسبد، دستتان را با آب سرد خیس كنید.
كوفته را در آب كوفته كه در حال جوشیدن است بیندازید. بعضی از خانمها كوفته تبریزی را بزرگتر درست میكنند و وسط كوفته تخممرغ پخته میگذارند.
بعضی از خانمهای آذربایجانی هم كوفتهای میپزند كه یك جوجه پخته درون آن جا میگیرد. برای اینكه چنین كوفتهای وا نرود، باید آن را میان یك تنظیف تمیز پیچید و بعد از اینكه پخته شد پارچه را باز كرد.
كوفته از نوعی دیگر
برای تهیه كوفته - غذای 4 نفر - نخودچی مقدار 400 گرم گوشت چرخ كرده را با 250 گرم آرد نخودچی، نمك، فلفل و كمی زعفران مخلوط كنید، كمی آب به آن اضافه كرده و خوب ورز دهید.
كوفته شوید باقلا هم از حدود نیم كیلو گوشت چرخ كرده و یك پیمانه برنج پخته آبكش شده و دو پیمانه باقلای سبز خلالی پخته تهیه میشود و مقداری شوید هم داخل كوفته میریزند.
یك عدد تخممرغ را هم به این مواد میزنند. نمك و فلفل و زردچوبه هم فراموش نشود. یادتان باشد این كوفته هم نیاز به ورز دادن زیادی دارد.
برای پخت كوفته گشنیز هم به گوشت چرخ كرده، آردنخودچی، برنج پخته شده و تخممرغ احتیاج داریم، ولی به جای سبزی معطر فقط از گشنیز استفاده میشود.
اگر میخواهید این نوع كوفته را تهیه كنید، باید تمام مواد را بجز گشنیز مخلوط كرده و خوب ورز دهید. در آخر گشنیزها را خرد كنید و داخل مواد بریزید و مخلوط كنید.
به اندازه یك نارنگی از مخلوط برداشته در دست فرم دهید و وقتیكه آب كوفته جوشید، كوفتههای آماده را درون آب بریزید و بگذارید تا 10 دقیقه بجوشد. بعد از 10 دقیقه آبغوره یا آبلیمو به آن اضافه كنید. خوب است وقتی كوفتهها را داخل آب ریختید چند عدد آلو هم داخل ظرف بریزید تا طعم كوفته بهتر شود.
طرز طبخ كوفته هویج هم به این صورت است كه حدود 300 گرم گوشت را با یك عدد پیاز رنده شده و سه عدد هویج متوسط رنده شده، مخلوط كرده، نمك، فلفل، زردچوبه، ادویه و یك قاشق آرد نخودچی به همراه یك عدد تخممرغ مخلوط كرده و خوب ورز دهید.
كوفته را با مرغ نیز میتوانید تهیه كنید. به این صورت كه یك عدد سینه مرغ را چرخ كرده، دو عدد پیاز را درون آن رنده كنید و مقداری سبزی را به این مواد بیفزاید.
دو عدد تخممرغ را با نمك، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه كرده و خوب ورز دهید تا تمام مواد حالت چسبنده به خود بگیرد.
آن وقت مانند كوفتههای دیگر آن را طبخ كنید. هر نوع كوفتهای كه میپزید یادتان نرود نان سنگك و ترشی و سبزی خوردن هم سر سفره بگذارید. نوش جانتان. (جام جم - ضمیمه چاردیواری)
کدخبر:3759منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۲ دهم ارديبهشتلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-3759.aspx