گزارشی از بزرگ‌ترین آشپزخانه ایران در مدینه+ عکس


در جاده‌ای که از حاشیه بقایای قصر «عروة بن زبیر» می‌گذرد، کارخانه کترینگ غذایی الدخیل (مصنع الدخیل للتموین غذایی) قرار گرفته که بزرگ‌ترین آشپزخانه ایران در مدینه‌ به‌ شمار می‌رود.

به گزارش لقمه، پخت روزانه 24 هزار وعده غذایی (ناهار و شام) در ایام برگزاری عمره‌مفرده یک برنامه عادی کاری در این آشپزخانه به‌شمار می‌رود که به گفته مسئول امور تغذیه ستاد عمره مدینه، ساعتی هم تعطیل‌بردار نیست. ساعت کاری از چهار صبح تا 18 عصر است، اما برخی غذاها اقتضا می‌کند که تعدادی از آشپزها شب‌ها را نیز در آشپزخانه بگذارند.

جایی که روزانه برای ۱۲ هزار نفر غذا پخته می‌شود

مهدی امیری در حاشیه دیدار نماینده بعثه مقام‌معظم‌رهبری در مدینه می‌گوید: «لوبیاپلو» برخلاف ظاهر ساده‌اش یکی از این غذاهای 24 ساعته است که الدخیل به همراه زین تامین‌کننده امورغذایی مدینه است و زین در هر وعده غذایی حدود 8 هزار و الدخیل 12 هزار غذا طبخ می‌کند؛ الدخیل تا 20 هزار غذا نیز در روز ظرفیت دارد.

روزانه پنج درصد غذای رژیمی در همه هتل‌های تحت پوشش ستاد عمره توزیع می‌شود و طبخ و توزیع غذا کاملا ایرانی است؛ 50 آشپز در الدخیل و 38 آشپز در زین حضور دارد و تنها از خدمه غیرایرانی برای شست‌وشو و نظافت استفاده می‌شود.

امیری توضیح می‌دهد که برنامه غذایی، متناسب با برنامه عمره شش روزه تهیه شده، تا هیچ زائری نه غذای تکراری بخورد و یا برنامه به‌گونه‌ای نباشد که غذایی را نخورد.

انبار بزرگ الدخیل مملو از مواد اولیه زیادی است که برخی از آن‌ها ایرانی است و بخشی دیگر غیرایرانی؛ آلو، زرشک، زعفران، لوبیا، سماق، سبزیجات‌غذایی و غیره از جمله مواد ایرانی‌ هستند.

گوشت قرمز به‌صورت ذبح روزانه تهیه می‌شود و مرغ و ماهی از کارخانه‌های موادغذایی. در کشتاره‌گاه مدینه کارشناسان ایرانی بر فرآیند ذبح دام‌ها نظارت می‌کنند.

تغییر نحوه و میزان مصرف مواد غذایی از جمله مهم‌ترین مسائل مرتبط با آشپزخانه‌هاست؛ در مدینه روزانه برای هتل‌های دانشجویی حدود 800 وعده برنج بیش‌تر سرو می‌شود و طی سال‌های اخیر روند مصرف برخی از مواد غذایی به‌ویژه در وعده صبحانه به‌نحوی مطلوب اصلاح شده است.

مسئول امور تغذیه ستاد عمره مدینه نکته‌ای خاص را هم متذکر می‌شود و آن‌هم این‌که غذاپختن صرفاً یک امر اجرایی نیست و اگر چنین مقدمه‌ای برای ایجاد آسایش زائران فراهم نشود، اصلا امکان زیارت آسوده و آسان از زوار گرفته می‌شود.

این روزها قمی‌ها در الدخیل‌ و اصفهانی‌ها در زین هستند. گردش منطقه‌ای و گروهی آشپزها هم از دیگر نکات جالب‌توجه و حساس در طبخ غذا است به‌گونه‌ای که 12 هزار سلیقه غذایی را باید تامین کرد و رضایت همگانی را نیز به‌دست آورد.

در تاریخ ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۷ ارديبهشت
کدخبر:3810منبع:فارستاریخ انتشار:۱۳۹۲ شانزدهم ارديبهشتلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-3810.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر