غذاهای برنجی معروف آسیا


چند نوع غذای برنجی از چند کشور مختلف در اینجا معرفی می کنیم و دستور پخت آن را ارائه می دهیم تا بتوانید آن را در منزل تهیه کنید.

به گزارش لقمه، تنها چیزی که در همه فرهنگ های کشورهای آسیا مشترک است چیست؟ درست است، برنج. این ماده غذایی معروف ترین و متداول ترین غذای آسیایی است که وعده های خوشمزه ای می توان از آن درست کرد. نودل هم در آسیا متداول است، ولی برنج از آن رایج تر است. چند نوع غذای برنجی از چند کشور مختلف در اینجا معرفی می کنیم و دستور پخت آن را ارائه می دهیم تا بتوانید آن را در منزل تهیه کنید.

 

کاسه های کوچکی از بهشت

 

ادویه نیز در آسیا کاربرد فراوانی دارد. در این تصویر چند نمونه از آن را مشاهده می کنید:

(سمت راست): برنج جاسمین، گشنیز آسیاب شده، لیمو، زنجبیل، سیر، زنجبیل سفید، زردچوبه تازه، فلفل قرمز خشک، زردچوبه آسیاب شده، فلفل سبز و در مرکز برنج باسماتی دانه بلند.

(سمت چپ): برگ بو، برنج چسبناک دانه بلند، هل سیاه، برگ لیمو و برنج چسبناک قهوه ای.


ژاپن

یاکی اونیجیری

در قرن شانزدهم، جنگجویان سامورایی برای آنکه نیروی خود را در میدان جنگ حفظ کنند، به غذای اونیجیری وابسته بودند. امروزه توپ های برنج که جلبک دریایی به دورشان بسته می شود، بخش بزرگی از غذای روزانه ژاپنی ها را تشکیل می دهند. این غذا را در رستوران های باکلاس و حتی در فروشگاه های ژاپن می توانید بیابید. در رستوران ریتز-کارلتون توکیو، سرآشپز تاتسواکی کازاموتو، اونیجیری های ترد و کبابی با برنج مرغوب سوشی می پزد و آن را با اومبوشی (آلوی کنسروی) تزئین می کند.

دستور پخت (برای 1 نفر):

این سرآشپز می گوید: «اونیجیری خوب نباید زیاد سفت یا زیاد شل باشد. با دست خیس باید یک گلوله اندازه کف دست از برنج سوشی دانه کوتاه پخته بردارید و آن را به شکل مثلث دربیاورید و سعی کنید آن را زیاد سفت نکنید. فقط به اندازه ای که بهم بچسبد. حالا این توپ برنجی را روی حرارت متوسط کباب کنید تا ترد و طلایی شود. سپس آن را با دانه کنجد، آلو و جلبک خشک (که در فروشگاه های اختصاصی ژاپن موجود است) تزئین کرده و سرو کنید.»


تایلند

کاو نیو ما موانگ

در تایلند، دسر سنتی شامل برنج چسبناک با خامه و انبه تازه می شود. رستوران ماندارین اورینتال دارا دوی در چیانگ می تایلند، تغییر جالبی در این غذای محبوب تایلندی داده و فقط از برنج ارگانیک محلی استفاده می کند و برای تزئین و مزه بهتر، روی آن برنج قهوه ای اضافه می شود. زیرا مزه شیرینی دارد.

دستور پخت (برای 4 نفر):

نیم فنجان برنج چسبناک قهوه ای و نیم فنجان برنج چسبناک سفید را یک شب بگذارید در آب خیس بخورد. برنج خیس خورده را بگذارید 15 تا 20 دقیقه جداگانه بخارپز شود تا بپزد (برنج قهوه ای بیشتر طول می کشد تا بپزد).

در قابلمه سه چهارم خامه نارگیلی را با نیم فنجان شکر و نیم قاشق غذاخوری نمک ترکیب کنید و بگذارید بجوشد تا وقتیکه شکر آب شود.

برنج سفید و قهوه ای را مخلوط کنید و آرام هم بزنید. خامه نارگیلی داغ را به برنج گرم اضافه کنید و بگذارید نیم ساعت بپزد.

انبه را پوس بکنید و به برش های نازک ببرید و در چهار کاسه بریزید. روی هر کدام یک قاشق بزرگ برنج چسبناک و نیم قاشق غذاخوری لوبیای مانگ خشک بپاشید.


بالی

ناسی گورنگ

این غذای راحت و کلاسیک اندونزیایی که ناسی گورنگ نام دارد و غذای ملی این کشور نامیده می شود، برای مغازه داران گرسنه بازارهای شبانه جاکارتا، غذای اصلی است. این غذا آنقدر محبوب و راحت است که در منوهای رستوران های باکلاس کشور هم وجود دارد. سرآشپز رستوران اوما بای کومو، هایدی فلاناگان پیشنهاد می کند که از برنج فریزری استفاده کنید: «وقتی برنج سرد و سفت باشد، مزه این غذا را بهتر می کند و نمی گذارد که دانه های برنج بهم بچسبند و باعث می شود که سس روی همه دانه ها پخش شود.»

دستور پخت (برای 1 نفر):

در ماهیتابه، 1 حبه سیر کاملاً ریز شده را روی حرارت به مدت نیم دقیقه تفت دهید.

یک چهارم فنجان میگوی درشت و یک هشتم فنجان ماهی مرکب باریک بریده شده اضافه کنید و حرارت را کم و زیاد نکنید. بگذارید بپزد.

به آن سمبل اضافه کنید. برای درست کردن سمبل اینها را در هاون بکوبید: نیم فنجان سیر، هفت هشتم فنجان پیازچه، ربع فنجان فلفل قرمز، دو سوم فنجان گوجه فرنگی ریز شده و نمک و فلفل به میزان لازم.

سپس 1 فنجان برنج سفید دانه بلند بخارپز شده بیفزایید.

1 قاشق غذاخوری سس سویا و 1 قاشق غذاخوری سس ماهی به آن اضافه کنید که به آن طعم بدهد.


سنگاپور

پلو مرغ

پلومرغ سنگاپور که اغلب "چیکن رایس" نامیده می شود در اصل متعلق به چین است، ولی کلاً به آسیای جنوب شرقی و خصوصاً سنگاپور نسبت داده می شود. سرآشپز هتل فولرتون بی، اندریا ساکی، مرغ بخارپز و برنج معطر را با سس فلفل، سس سویا و زنجبیل و پیازچه می پزد.

دستور پخت (برای 4 نفر):

یک مرغ یک و نیم کیلویی را خوب بشویید و 1 قاشق غذاخوری نمک دریایی به داخلش بمالید.

یک قابلمه آب (به اندازه مرغ) بجوشانید و ربع فنجان زنجبیل خرد شده و نیم فنجان هویج خرد شده به آن اضافه کنید. وقتی آب جوش آمد، مرغ را چند ثانیه داخل آب فرو کنید تا آنکه پوستش چروک شود، این کار را سه بار تکرار کنید.

دوباره مرغ را در آب فرو ببرید و شعله را خاموش کنید و بگذارید 1 ساعت بماند.

سپس مرغ را از قابلمه درآورده و چند ثانیه در ظرفی از آب سرد بگذارید تا سرد شود. سپس آن را دربیاورید و داخل پارچه ای کنار بگذارید.

وقتی دمای مرغ به دمای اتاق رسید، سینه مرغ را از استخوانش جدا کنید و روی تخته بگذارید و کمی فشار دهید تا آبش دربیاید. بعد آن را به برش های یک سانتی ببرید.

بقیه مرغ را در کیسه فریزر بگذارید. این برش های مرغ را در بشقابی با باک چوی (کلم برگ چینی)بگذارید. روی آن روغن کنجد و روغن پیازچه بریزید. رویش را با برش های خیار و شاخه های گشنیز تزیین کنید.

3 قاشق غذاخوری پیازچه خرد شده و سیر خرده شده را در 6 قاشق غذاخوری روغن مرغ تفت دهید تا طلایی شود و عطرش دربیاید. 2 فنجان برنج را با روغن مرغ مخلوط کنید؛ و به آن 30 گرم زنجبیل خرده شده و 3 شاخه کوچک برگ لیمو به آن اضافه کنید. دو و نیم فنجان آب مرغ به آن بیفزایید. 1 قاشق غذاخوری نمک بزنید و بگذارید بجوشد و بعد حرارت را پایین آورده و بگذارید 10 دقیقه دیگر بپزد و آب آن خشک شود. سپس آن را با مرغ سرو کنید.


چین

برنج سرخ شده

آیا چیزی هست که بیش از برنج سرخ شده ما را یاد آشپزی آسیایی بیندازد؟ این نوع برنج که خانم های خانه دار چین آن را اختراع کرده اند از بقیه غذاهای مانده درست می شود و ترکیب ها و دستورهای مختلفی دارد. هر نوع گوشت و سبزیجاتی را می توان در آن ریخت. ولی چند نکته مهم در درست کردن این غذا وجود دارد. سرآشپز رستوران هوانگ تینگ پکن می گوید: «برنج بخارپز شده نباید بیشتر از یک روز مانده باشد و برنج تازه هم رطوبت زیادی دارد. قبل از آنکه زیر غذا را خاموش کنید، باید شعله زیر غذا را چند ثانیه خیلی زیاد کنید تا طعم همه مواد آن دربیاید.»

دستور پخت (برای 3-4 نفر):

نیم فنجان چوی سوم (ساقه کلم چینی) و پیازچه را نگینی کنید و بجوشانید و کنار بگذارید.

سه چهار میگوی متوسط را آبکشی کنید و بجوشانید. سپس آنها را تفت دهید تا طلایی شوند و کنار بگذارید. 7 صدف دریایی را آبکشی کنید و خرد کنید. روی آن نمک بپاشید و تفت دهید تا طلایی شود و آن را نیز کنار بگذارید.

سه و نیم قاشق غذاخوری روغن سبزیجات در ماهیتابه ای بریزید. 3 تخم مرغ بزرگ در ظرفی بشکنید و خوب بزنید و در ماهیتابه بریزید. 2 فنجان برنج دانه بلند بخارپز داخلش بریزید و با تخم مرغ ها هم بزنید. سپس نمک و سس سویا اضافه کنید تا طعم بگیرد. همه موادی را که کنار گذاشته بودید اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید.

 

در تاریخ ۱۳۹۲ سه شنبه ۱۷ ارديبهشت
کدخبر:3814منبع:برترین هاتاریخ انتشار:۱۳۹۲ هفدهم ارديبهشتلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-3814.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر