داوری نهایی مسابقه عكاسی سفره‌های هفت‌سین در انتظار بودجه


علی رغم آمادگی دبیرخانه و هیئت داوران سومین مسابقه عكاسی سفره‌های هفت‌سین برای داوری و اعلام نتایج این مسابقه، تاكنون به دلیل عدم اعلام نهایی میزان بودجه حمایتی وزارت ارشاد، امكان برگزاری جلسه داوری نهایی پدید نیامده و این دوره مسابقه همچنان منتظر اعلام نظر معاونت هنری است.
لقمه: در پایان سومین دوره این مسابقات و پیرو دستور دكتر سیدمحمد حسینی، وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی در تاریخ 15 اسفند ماه 1389 و با نظر مساعد معاون امور هنری آن وزارتخانه، این دبیرخانه فراخوان سومین مسابقه عكاسی از سفره‌های هفت سین، اصلی‌ترین و یگانه نماد عید نوروز، را با حمایت آن معاونت منتشر و مسابقه را برگزار كرده است.

سایت لقمه (پایگاه اطلاع رسانی مسابقات سفره‌های ایرانی اسلامی) اعلام كرد در این مدت، مراحل زیر برای برپایی این مسابقات طی شده است:

1- فراخوان این مسابقه از تاریخ 27 اسفند 1389 منتشر شد كه در مهمترین پایگاه‌های اطلاع رسانی تخصصی عكاسی و تمامی خبرگزاری‌های معتبر و رسمی كشور از جمله فارس، ایسنا، ایرنا و سایت‌های عكاسی، عكس آنلاین، دوربین دات نت، زوم نیوز، چیلیك و ... درج شد.

2- در این دوره این مسابقه محمدصالح حجت‌الاسلامی دبیر و سه تن از عكاسان مطرح كشور ، آقایان محمد مهدی رحیمیان، محمد غفوری و شهریار توكلی، داوری را به عهده دارند.

3- مهلت ارسال آثار هم تا 15 اردیبهشت 1390 اعلام شده بود كه به دلیل استقبال بی نظیر علاقمندان، نیازی به تمدید نبود.

4- در این مسابقه قریب به 300 عكاس با بیش از هزار عكس شركت كرده‌اند كه پس از انتخاب اولیه قریب به 800 عكس در دو بخش تك عكس و مجموعه آماده داوری نهایی هستند.

5- در این دوره عكاسان مطرحی چون حسن غفاری، فرامرز عامل بردبار، جمشید فرجوند فردا، قاسم شیشه گران، منصوره معتمدی و ... شركت كرده اند. اعضای انجمن عكس نگاه و انجمن های عكس آذربایجان و خراسان رضوی هم حضور قابل توجهی در این مسابقه داشته اند.

6- نكته جالب توجه در این مسابقه فراگیری آن است و هنرمندانی از تمام استان‌های كشور (به غیر از دو استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان) و حتی خارج از كشور آثاری را ارسال كرده اند به طوری كه 20 قطعه عكس از ایرانیان مقیم امریكا برای این مسابقه ارسال شده است.

7- فراگیری این مسابقه باعث شده تا گستره محل عكاسی و طبقات اجتماعی مورد عكاسی هم بسیار وسیع باشد. از هفت‌سین‌های گسترده در مناطق جنوبی كشور كه میزبان اردوهای بزرگ راهیان نور هستند تا جمع خانوادگی هموطنان عزیزمان در كنار این سفره‌ها در شهرها و روستاها؛ از سبزه و هفت سین در بوتیك‌ها و خرید نوروزی و تا مزار گذشتگان و شهداء، از تندیس‌های بزرگ سفره‌های هفت سین كه توسط شهرداری‌های شهرهای مختلف در میادین نصب شده اند تا سفره هایی كه در ابنیه تاریخی گسترده شده‌اند، همه در بین آثار ثبت و ضبط شده‌اند.

8- كیفیت آثار در این دوره از رشد محسوسی برخوردار بوده و انتخاب محدود آثار را بسیار سخت می نماید. این در حالی است كه تنوع نگاه هنرمندان به سوژه هم بسیار جالب توجه بود و همین امر سبب شده تا از عكس های آتلیه ای تا مستند اجتماعی در آثار مشاهده شوند.

این در حالی است كه علی رغم آمادگی دبیرخانه و هیات داوران برای داوری و اعلام نتایج این مسابقه، تا كنون به دلیل عدم اعلام نهایی میزان بودجه حمایتی وزارت ارشاد از این مسابقه، امكان برگزاری جلسه داوری نهایی پدید نیامده است و دبیرخانه مسابقات فرهنگی هنری سفره‌های ایرانی اسلامی كماكان منتظر اعلام نظر معاونت هنری است.

این دبیرخانه از سال 1387 در هر سال 4 مسابقه عكاسی با موضوعات سفره‌های افطاری، سفره‌های حسینی، سفره‌های یلدا و سفره‌های هفت سین را طراحی و با حمایت بخش‌های دولتی و خصوصی اجرا كرده است و هم‌اكنون در حال برنامه‌ریزی برای برگزاری چهارمین دوره مسابقه عكاسی و خاطره نویسی از سفره‌های افطاری است.

این مسابقات همگی ضمن تاكید بر نگاه هنرمندانه، فرهنگ مذهبی و ملی را محور قرار داده و برگزاری اولین نمایشگاه تخصصی عكس سفره‌های ایرانی اسلامی را در تابستان در خانه هنرمندان، در كارنامه خود دارد. این نمایشگاه مورد بازدید وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی، دكتر حمید شاه آبادی، معاون هنری، دكتر شالویی مدیركل هنرهای تجسمی و عده ای دیگر از مدیران این وزارتخانه هم قرار گرفت.
در تاریخ ۱۳۹۰ جمعه ۳ تير
کدخبر:383منبع:خبرگزاری فارستاریخ انتشار:۱۳۹۰ سوم تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-383.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر