حسن غفاری: نمایشگاه سفره‌های ایرانی‌اسلامی باید حمایت شود


حسن غفاری عكاس اقوام و میراث فرهنگی گفت: برگزاری جشنواره‌ها با موضوع سفره ایرانی باعث اشاعه فرهنگ غنی و تمدن سالیانه ایران است و باید مورد حمایت ارگان‌ها و نهادهای دولتی قرار گیرد.
لقمه: حسن غفاری عكاس پیشكسوت اقوام و میراث فرهنگی در گفت‌وگو با خبرنگار تجسمی فارس، برگزاری جشنواره سفره‌ایرانی با موضوعیت‌ آداب و فرهنگ ایرانی را بسیار مؤثر دانست و گفت : من به صورت اتفاقی با مراجعه به سایت‌های مختلف از برگزاری جشنواره «سفره ایرانی» با موضوع سفره هفت سین مطلع شدم. انسانی فرهنگ دوست تنها با علاقه شخصی قصد برگزاری جشنواره با عنوان سفره‌های ایرانی در مناسبت‌های ملی و مذهبی دارد كه باعث خرسندی است. من در جشنواره سفره‌های هفت سین این جشنواره شركت كردم و شركت در جشنواره را تنها به نیت حمایت معنوی از این جشنواره انجام دادم.


وی در ادامه به اهمیت غذا و فرهنگ پهن كردن سفره در ایران اشاره كرد و گفت: غذا یكی از شاخصه‌های فرهنگی هر قوم و ملتی است و یكی از شاخصه‌های جذب گردشگر برای هر كشور به شمار می‌آید. علاوه بر این كه غذا باعث سلامت جسم و جان است در اشاعه فرهنگ غنی ایرانی از اهمیت خاصی برخوردار است و موجب رونق اقتصادی در بخش گردشگری و توریست نیز خواهد شد. از سوی دیگر فرهنگ پهن كردن سفره و دور هم نشستن در كنار سفره از اهمیت خاصی در فرهنگ ایرانی ما دارد زیرا ما با این كار كنار هم جمع می‌شویم و از فعالیت‌های روزانه سخن می‌گوییم و از مسایل و مشكلات یكدیگر مطلع می‌شویم حتی در كنار سفره برای آینده برنامه‌ریزی می‌كنیم.


غفاری در ادامه توضیح داد: اما متاسفانه آنقدر متولیان فرهنگی كشور درگیر جریان‌های سیاسی، حزبی و خواص و... شده‌اند كه از رسالت خود غافل مانده‌اند. غفلت متولیان فرهنگی باعث شده تا متاسفانه دربرخی از مناطق كشور شاهد گرایش افراد به سمت فرهنگ غربی باشیم. در این جا این سوال مطرح است كه متولی فرهنگ در میان عشایر و كوچ‌نشینان كشور چه ارگان و نهادی است؟ دوستان چقدر در این زمینه فعالیت كرده‌اند؟


وی به لزوم و تاثیر برگزاری جشنواره با موضوع سفره‌های ایران اشاره كردو گفت: برگزاری این گونه جشنواره‌ها باعث اشاعه فرهنگ غنی و تمدن سالیانه ایران است و باید مورد حمایت ارگان‌ها و نهادهای دولتی قرار گیرد. برگزاری جشنواره «سفره‌ایرانی» با موضوعات مختلف مذهبی و ملی موجب تشویق و ترغیب عكاسان برای ثبت بهتر و مؤثرتر فرهنگ و سنت‌ سفره‌های ایرانی خواهد بود و بازتاب بسیار خوبی در میان مردم و جامعه خواهد داشت.


داور اولین جشنواره ایران‌شناسی در ادامه گفت: برگزاری جشنواره‌ها و رویدادها فرهنگی تاثیر سریع و كوتاه مدت نخواهد داشت. این نوع فعالیت‌های فرهنگی زمان‌بر و پرهزینه است اما تاثیر عمیق و موثری را در درازمدت در جامعه خواهد داشت. اصولاً هر گونه سرمایه‌گذاری در امر فرهنگ ضرر و زیان یا بی‌فایده نخواهد بود اما رویدادهای فرهنگی زودبازده نیستند زمان می‌خواهد تا ما شاهد تاثیرات مؤثر و مثبت آن در جامعه و حتی در جهان باشیم.


وی در آخر پیشنهاد داد: از برگزاركنندگان جشنواره كه دلسوزانه سه دوره از جشنواره را برگزار كردند می‌خواهم این دوره از جشنواره را در توان خود برگزار كنند و حتی اگر توان چاپ آثار در كتاب را ندارند آثار را در سایت ارایه دهند. ما باید به رسالت فرهنگی و هنری خود عمل كنیم . عكاسان از جمله من هم در برخی از موارد مورد بی‌مهری و كم لطفی از سوی ارگان‌های دولتی بودم اما نباید دوربین را كنار بگذارم و رسالت فرهنگی خود را به فراموشی بسپارم.

در تاریخ ۱۳۹۰ سه شنبه ۷ تير
کدخبر:389منبع:خبرگزاری فارستاریخ انتشار:۱۳۹۰ هفتم تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-389.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر