کشاورزان مازندرانی دل سیر از ارزانی «سیر» در مزرعه


کشاورز میاندرودی با مشاهده خریداری ارزان‌قیمت سیر و به صرفه نبودن برداشت آن، سیر را در همان زمین توسط تراکتور به علامت نارضایتی شخم زد.

به گزارش لقمه، سیر از سبزی‌هایی است که تاریخی بسیار کهن دارد و انسان خواص درمانی این گیاه را پنج قرن قبل از میلاد مسیح شناخته بود.

سیر هزاران سال برای اهداف پزشکی استفاده می‌شده و این گیاه حداقل 3هزار سال در طب چین کاربرد داشته است. ‏

در طول تاریخ، سیر در سرتاسر دنیا برای درمان ناراحتی‌‌های مختلف شامل فشار خون، عفونت‌ها و مارگزیدگی‌ها استفاده شده و ‏برخی فرهنگ‌ها از آن برای دفع ارواح شیطانی استفاده می ‌کردند.

ا‏همیت و خواص زیاد سیر در احادیث اسلامی نیز مورد توجه بوده است و در همین ارتباط ‎رسول گرامی اسلام (ص) «فرموده اند: سیر بخورید، زیرا 70 نوع بیماری را شفا می‌دهد».

کاشت سیر چند سالی است که در بین کشاورزان مازندرانی رونق بیشتری گرفته و هر سال بیشتر از سال قبل در زمین‌های کشاورزی، این محصول کشت می‌شود و این موضوع نویدبخش خودکفایی سیر در کشورمان است.

اگر کشاورزان از سوی دولت حمایت شوند و محصول سیر از کشورهای دیگر وارد نشود، این محصول می‌تواند برای کشاورزان و کشورمان هم درآمدزا باشد.

جهان به خواص دارویی سیر پی برده است و از این محصول در بسیاری از موارد پزشکی استفاده می‌کند که با رونق کاشت سیر از سوی کشاورزان و حمایت دولت، این محصول می‌تواند برای صادرات هم حرفی برای گفتن داشته باشد.

واردات بی‌رویه محصولات کشاورزی به کشورمان که محصول سیر یکی از این واردات محسوب می‌شود انگیزه کشاورزان را برای کاشت سیر کاهش داده است.

همچنین واسطه‌ها و دلال‌بازی برای فروش محصولات کشاورزی، مشکلات زیادی برای کشاورزان به وجود آورده است که سود اصلی به جیب دلال می‌رود و کشاورز با تمام مشکلات و رنج‌هایی که برای به‌ثمر رسیدن محصولات خود کشیده است به نفع دلال به پایان می‌رسد.

با آغاز فصل برداشت سیر در زمین‌های کشاورزی مازندران، کشاورز میاندرودی که چند ماهی است از محصول خود مراقبت کرد تا زمان برداشت آن به سودی دست پیدا کند اما این محصول تبدیل به سود نشد بلکه ضررهایی هم به کشاورز وارد کرد.

کشاورز با مشاهده خریداری ارزان‌قیمت سیر و به صرفه‌نبودن برداشت آن، سیر را در زمینش توسط تراکتور به علامت نارضایتی شخم زد.

این در حالی است که سیر در بازار با قیمت یک‌هزار و 500 تومان به دست مصرف‌کننده می‌رسد اما دلال و واسطه‌ها از کشاورزان این محصول را حدود 500 تومان خریداری می‌کنند.

بازهم پای دلالان و واسطه‌ها به مشکلات کشاورزان باز شد، یکی از بزرگ‌ترین مشکل کشاورزان وجود دلال‌ها در بازار است که همین واسطه‌ها باعث نابسامانی قیمت بازار می‌شوند و به کشاورزان ضرر وارد می‌کنند.

اگر این دلال بازی‌ها در بازارهای کشورمان از بین رود، محصولات کشاورزان مستقیم به دست مصرف‌کننده می‌رسد و عرضه مستقیم این محصولات از افزایش قیمت و گرانی بیش از حد جلوگیری می‌شود.

شهروند ساروی در هنگام خرید سیر در «بازار روز» ساری از گرانی این محصول گلایه می‌کرد.

این شهروند که در حال خرید سیر در بازار با قیمت یک‌هزار و 500 تومان بود، به فروشنده سیر گفت: امسال کشاورزان با کاشت سیر، سود بسیار زیادی کسب کردند.

اما مصرف‌کنندگان سیر، متوجه این موضوع نمی‌شوند که قیمت کودهای شیمیایی و دستمزد کارگران از سال قبل تا به کانون حدود 3 برابر افزایش یافته است و حتی با وجود واسطه‌ها این محصول از کشاورزان به قیمت 500 تومان خریداری می‌شود.

با افزایش قیمت کودهای شیمیایی و دستمزد کارگر برای برداشت سیر، دیگر انگیزه‌ای برای کشاورز نمی‌ماند تا این محصول را برداشت کند.

این موضوع توجه بیشتر مسئولان را می‌طلبد تا به مشکلات کشاورزان و مصرف‌کنندگان رسیدگی کند.

برطرف کردن دغدغه کشاورزان از سوی مسئولان و از بین بردن دلال‌بازی در فروش محصولات کشاورزی، انگیزه‌ای برای کشاورزان به وجود می‌آورد تا با کشت محصولات، کشور را از واردات بی‌رویه بی‌نیاز می‌کند.

-------------------------

گزارش از صاحب نجفی

در تاریخ ۱۳۹۲ يکشنبه ۲۹ ارديبهشت
کدخبر:3897منبع:فارستاریخ انتشار:۱۳۹۲ بيست و نهم ارديبهشتلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-3897.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر