اولیاءزاده: تداوم جشنواره سفره‌های ایرانی‌اسلامی، انگیزه‌ جامعه عكاسی را بالا می‌برد


مدیرخانه عكاسان با اشاره به لزوم برگزاری و تداوم جشنواره سفره‌های ایرانی‌اسلامی گفت: تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه عكاسی و هنری خواهد شد و جامعه عكاسی را وادار می‌كند كه به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‌تر فكر كنند و از نگاه هنری ثبت وقایع نمایند.
لقمه: رسول اولیاء زاده مدیرخانه عكاسان در گفت‌وگو با خبرنگار تجسمی فارس، برگزاری جشنواره سفره‌‌های ایرانی‌اسلامی با موضوعیت‌ آداب و فرهنگ ایرانی را بسیار مؤثر دانست و گفت : سه سال پیش آقای حجت‌الاسلامی جشنواره سفره‌های ایرانی‌اسلامی با موضوع‌ سفره‌های حسینی و افطاری را طرح موضوع كردند و خانه عكاسان یكی از حامیان اصلی برگزاری جشنواره بود و تا جایی كه توانستیم در برگزاری جشنواره همكاری كردیم.

وی در ادامه افزود: ما در آموزه‌های دینی خود به افطاری دادن سفارش شدیم و این مهم در آیات و روایات متعدد سفارش شده است و اهمیت افطار دادن به روزه دار و ثواب اخروی آن بر كسی پوشیده نیست. این ارزش در كشورهای عربی به وضوح دیده می‌شود كه اكثر مردم و یا مغازه‌داران، روزه‌داران را به افطار كردن روزه خود دعوت می‌كنند. در ایران نیز از اوایل دهه هفتاد ایستگاه‌هایی در محلات مختلف تعبیه شد تا مردمی كه روزه‌دار هستند و هنگام اذان مغرب امكان حضور بر سر سفره‌های افطاری ندارند با لقمه‌ای افطار خود را بازكنند. یا در مساجد پس از نماز مغرب سفره‌های افطار پهن می‌شود و... این سنت و عادت‌های حسنه را باید در جامعه نهادینه كرد كه تاكنون قدم‌های مؤثر و مهمی در این زمینه برداشته شده است. اما اگر از این رویدادهای فرهنگی سند تصویری وجود نداشته باشد از ذهن افراد محو می‌شود و چیزی برای ارایه به نسل‌های آتی و ادامه فرهنگسازی باقی نمی‌ماند.

وی درباره تاثیر برگزاری جشنواره با موضوع سفره‌های ایرانی گفت:یكی از وظایف این جشنواره مستندسازی است و اتفاق خوشایندی كه ما امسال در نمایشگاه قرآن شاهد آن بودیم در معرض دید عموم قرار گرفتن عكس‌های سفره‌های افطاری و حسینی جشنواره سفره‌های ایرانی در نمایشگاه قرآن بود كه با استقبال خوبی مواجه شد.

داور مسابقات عكس «نماز و شكوفایی»، «ما می‌توانیم» ، «سفره‌های افطاری» به لزوم تداوم برگزاری جشنواره و تاثیر آن اشاره كرد و گفت: تداوم جشنواره باعث ایجاد انگیزه بیشتر در جامعه عكاسی و هنری خواهد شد و جامعه عكاسی را وادار می‌كند كه به موضوعات مطرح شده در جشنواره عمیق‌تر فكر كنند و از نگاه هنری ثبت وقایع نمایند تا تصاویر بتواند در اشاعه فرهنگی غنی ایرانی ـ اسلامی ما نقش بسزایی داشته باشد. امیدوارم آقای حجت‌الاسلامی بتواند حامی مالی بیابد تا آثار برگزیده را به چاپ برساند زیرا ماندگاری كتاب و قدرت تاثیر آن برمخاطب به مراتب بالاتر است و در جامعه منشاء اثر خواهد بود. ما تلاش كردیم تا بتوانیم عكس‌ها را به چاپ برسانیم اما متاسفانه به لحاظ مالی امكان به چاپ رساندن آثار برای خانه عكاسان مهیا نشد.
در تاریخ ۱۳۹۰ جمعه ۱۰ تير
کدخبر:390منبع:خبرگزاری فارستاریخ انتشار:۱۳۹۰ دهم تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-390.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر