یک فوق تخصص عفونی گفت: مواد غذایی مثل توتفرنگی، شاهتوت، گوجهسبز، آلو و زردآلو میتواند به واسطه آلودگی، افراد و به ویژه کودکان را دچار مسمومیت کند.
به گزارش لقمه، مسعود مردانی اظهار داشت: با شروع فصل بهار و گرم شدن هوا بروز مسمومیت غذایی به واسطه آب، سبزی و میوه بیشتر دیده میشود.استاد دانشگاه علوم بهشتی شهید بهشتی گفت: در واقع با گرم شدن هوا فسادپذیری مواد غذایی بیشتر شده و ما در این بین با دو گونه مسمومیت غذایی در افراد مواجهایم.
فوق تخصص عفونی ادامه داد: در دوره مسمومیت با کمون کوتاه از زمانی که فرد ماده مسموم را بخورد تا بروز اولین علامت مسمومیت، 6 ساعت طول میکشد که این مسمومیت به صورت استفراغ و بیشتر در مسمومیت غذایی با نان خامهای، الویه، سوسیس و کالباس و خامه رخ میدهد که خوشبختانه این مسمومیت نیازی به آنتی بیوتیک ندارد چرا که خود به خود خوب میشود اما اگر حجم زیادی از مایعات بدن دفع شود به سرمتراپی نیاز است.
مردانی قراردادن مواد غذایی فسادپذیر در یخچال را از عواملی دانست که از بروز مسمومیت در افراد جلوگیری میکند.استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: مواد غذایی مثل توتفرنگی، شاهتوت، گوجهسبز، آلو و زردآلو میتواند به واسطه آلودگی، افراد و به ویژه کودکان را دچار مسمومیت سازد.
فوق تخصص عفونی ادامه داد: بهتر است مادران این میوه ها را چندین بار با آب و مواد ضدعفونی کننده بشویند چرا که این میوهها با خاک آلوده شدهاند و افراد در طی شست و شو متوجه تهنشینی رسوب خاک در آنها میشوند.
مردانی توصیه کرد: خانوادهها برای شست و شوی این دسته از میوهها ابتدا آنها را در آب قرارداده و چندین بار آب را تعویض کنند. سپس از چند قطره مایع ظرفشویی برای لزج شدن سطح میوه و کنده شدن انگلها استفاده کنند در مرحله بعد نیز مواد ضد عفونی کننده به کار برند تا عوامل میکروبی موجود در میوه از بین برود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: متأسفانه مسمومیت غذایی که بر اثر استفاده از میوههای آلوده به وجود میآید عمدتاً عوارض گوارشی دارد و میتواند به صورت تهوع، استفراغ، دل درد و اسهال بروز کند.
وی افزود: اگر کودکان بعد از خوردن این مواد دچار اسهال همراه با تب شدند باید به پزشک مراجعه کنند چرا که این علامت نشان دهنده عفونت رودهای است.
مردانی تصریح کرد: در این فصل ما با بیماری دیگری به نام فاویسم مواجهایم که بر اثر مصرف باقالا در کودکانی که دچار نقص آنزیم گلوکز 6فسفات دهیدروژناژ هستند رخ میدهد چرا که در این افراد به دنبال خوردن باقالا، همولیز گلبولهای قرمز اتفاق میافتد که این بیماری یک بیماری مادرزادی است.
فوق تخصص عفونی ادامه داد: رنگپریدگی، بیحالی و کمخونی از عوارض این بیماری است که این افراد باید در بیمارستان بستری شوند تا با تزریق خون کارهای درمانی لازم انجام شود.مردانی افزود: البته یکسری از داروها مثل آسپرین و داروهای ضد مالاریا نیز در این گونه افراد میتواند باعث همولیز گلبولهای قرمز شود.