غذاهای خطرناک را بشناسید


هر جای دنیا غذای مخصوص خود را دارد. اما بعضی از این غذاها هستند که امتحان کردن آنها واقعا جرات می‌خواهد، چرا که خوردن آنها ممکن است منجر به مرگی دردناک شود! فکر نکنید با غذاهای عجیب و غریبی سر و کار داریم!

به گزارش لقمه، توجه داشته باشید در این مطلب فقط به اثرات پزشکی این مواد غذایی اشاره شده است. برای آن‌که از حلال یا حرام بودن استفاده از این مواد غذایی اطلاع یابید، می‏توانید با دفتر مرجع تقلید خود تماس بگیرید.

 

صدف خوراکی (Oystres): این غذا یکی از خوراکی‌هایی است که تنها زمانی‌که واقعا مطمئن هستید باید جرات بلعیدنش را داشته کنید. در بین پر خطرترین غذاهایی که اداره غذا و داروی آمریکا (FDA) آنها را دسته‌بندی کرده است، صدف خوراکی خام به دلیل پتانسیل فجایعی که می‌تواند به بار آورد، در صدر فهرست قرار می‌گیرد. دو عامل بیماری‌زا که بیش از همه باعث بروز مشکل می‌شوند، نوروویروس و ویبریو هستند. نوروویروس (Norovirus) باعث بروز ورم روده می‌شود، و ویبریو باکتری مربوط به بیماری وبا است که سبب بروز تب، شوک عفونی، تاول‌های پوستی و حتی عفونت‌های خونی کشنده می‌شود.

 

 

آکی (Ackee): میوه ملی جامائیکا که همچنین با نام «مغز گیاهی» نیز شناخته می‌شود، درختی است که اصلیت آن متعلق به آفریقای غربی است. شاید در نگاه اول خیلی خوشمزه به نظر رسد، اما اگر پوسته گلابی‌مانند این میوه را پیش از آنکه کامل برسد بخورید، با مرگی دردناک مواجه خواهید شد. اگر حین گذراندن تعطیلات در سواحل جامائیکا اشتباهی میوه کال آن را بخورید، دچار بیماری تب و استفراغ جامائیکایی می‌شوید؛ که در بدترین حالت ممکن است به مرگ شما در تعطیلات منجر شود. راه‌حل مشکل هم تنها یک چیز است: صبر. برای لذت بردن از این غذای خوشمزه و مغذی، باید صبر کنید تا میوه به رنگ قرمز روشن درآید و گوشت اسفنجی آن از دانه‌های مشکی سمی درون آن کاملا جدا شود. سپس آن را بجوشانید، به خوبی خشک کنید، و با ماهی نمک‌سود آن را میل کنید.

 

 

ساناکجی (Sannakji): شاید غذاهای هورت کشیدنی جای چندانی در منوهای آمریکایی و اروپایی نداشته باشند، اما در منوهای کره‌ای قضیه کاملا برعکس است. از جمله این غذاهای هورت کشیدنی خوردن بازوهای بچه اختاپوس‌های زنده است که یک وعده غذای لذیذ محسوب می‌شود. اگرچه این بازوها از بدن اختاپوس جدا شده است، به قطعات کوچک ریز شده است و همراه با روغن و دانه‌های کنجد سرو می‌شود؛ اما این بازوهای پیچ و تاب خورنده به لطف حفرات مکنده خود که هنوز زنده و فعال هستند، مسیری چسبنده را درون گلوی شما طی خواهند کرد. به همین دلیل هنگام بلعیدن آنها خطر بند آمدن راه تنفسی شخص وجود دارد. ایمن‌ترین راه برای خوردن این غذا این است که لقمه خود را پیش از قورت دادن حدود 100 بار بجوید؛ و البته با دهان پر هم صحبت نکنید!

 

تن ماهی (Tuna): آلودگی‌های ناشی از پساب‌های صنعتی باعث افزایش بیماری‌های ناشی از مسمومیت با جیوه شده است؛ حتی در بچه‌های بدغذایی که استیک ماهی تن و کنسرو ماهی تن در فهرست بلندبالای «دوست ندارم» هایشان قرار می‌گیرد. با این وجود، عوامل بیماری‌زایی همچون اسکومبروتوکسین که در اثر فرآوری نامناسب ماهی تازه به وجود می‌آید، هر ساله باعث مریض شدن صدها نفر می‌شود. نشانه‌های این مسمومیت گستره وسیعی از سردرد و اسهال تا دوبینی و حتی از دست دادن بینایی را شامل می‌شود. راه حل مشکل، نگهداری ماهی در مکان خنک و مصرف غذاهای دریایی در رستوران‌های معتبر است.

 

قارچ (Mushroom): جستجوی قارچ خوراکی در جنگل‌های توسکانی ایتالیا تفریح جذابی برای گذراندن تعطیلات به شمار می‌رود. اما مراقب باشید: اگرچه قارچ‌های مفید زیادی در اطراف ما وجود دارند، اما قارچ پورچینی (متداول‌ترین قارچ خوراکی در ایتالیا) پسرعموهای سمی هم دارد. حتی با وجود اینکه نام برخی از این قارچ‌ها مانند کلاه مرگ یا فرشتگان مخرب نشانگر سرنوشت ناخوشایندی است که خوردن آنها به دنبال دارد، اما واقعا از کجا می‌توان فهمید که کدام قارچ را دارید می‌خورید؟ آیا قارچی که چیده‌اید یک قارچ مورکلای خوشمزه و یا یک قارچ جایومترا سمی است؟ بنابراین بهتر است کاملا مطمئن باشید که به دنبال چه قارچی می‌گردید و در انتخاب قارچ خود اشتباه نکنید؛ چرا که نتیجه آن می‌تواند به قیمت جانتان تمام شود.

 

فوگو (Fugu): آیا شما هم آن داستان‌های به ظاهر ساختگی را درباره ماهیان بادکنکی فوق‌العاده سمی شنیده‌اید که باعث مرگ ماهرترین خوراک‌شناسان و کارشناسان آشپزی ژاپنی شده‌اند؟ متاسفانه باید بدانید که این داستان‌ها حقیقت دارند. تترودوتوکسین سم نیرومندی است که می‌تواند فوگو (گوشت ورقه شده بادکنک ماهی) را به آخرین وعده غذایی شما مبدل کند. خوشبختانه، آشپزهای ژاپنی سال‌ها آموزش می‌بینند تا در فیله کردن این ماهیان استاد شوند؛ و تصادفا ذره‌ای از تخمدان‌ها، جگر و امعاء و احشاء داخلی این ماهی را که حاوی این ماده فوق‌العاده سمی است وارد غذای خود نکنند. با این وجود، هر ساله کار چند ده نفر از مشتریان بی‌باک رستوران‌های ژاپنی به دلیل مشکلات حاد تنفسی ناشی از خوردن این ماهی پفکی به بیمارستان می‌کشد.

در تاریخ ۱۳۹۲ دوشنبه ۶ خرداد
کدخبر:3973منبع:خبرآنلاینتاریخ انتشار:۱۳۹۲ پنجم خردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-3973.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر