شفیع آباد؛ روستایی با طعم "توت فرنگی"


حال و احوال این روزهای اهالی شفیع آباد رامیان با برداشت محصولی گره خورده که عطر و طعم آن نه تنها گلستان بلکه برخی از استانهای همجوار را نیز پر کرده است.

به گزارش لقمه، شفیع آباد روستایی از توابع بخش فندرسک رامیان استان گلستان با داشتن بیشترین مزارع توت فرنگی هر ساله میزبان جشنواره توت فرنگی است و بخش از تولیدات توت فرنگی استان را نیز به خود اختصاص داده است.

شغل و کار بیشتر اهالی روستای شفیع آباد در دومین ماه سال، برداشت توت فرنگی است و این محصول را به دیگر شهرهای استان و کشور نیز صادر می کنند.

امسال وضع مزارع توت فرنگی رامیان و شفیع آباد خوب بوده و لبخند رضایت بر لبان کشاورزان منطقه نشسته است ولی مشکل نبود صنایع تبدیلی و ارائه نشدن کود موردنیاز در فصل کاشت دغدغه دیرینه توت فرنگی کاران منطقه به شمار می رود.

لیلا حاجیلری بانوی شفیع آبادی که سالیان سال در زمینه تولید توت فرنگی فعالیت می کند می گوید: امسال حدود هفت تا هشت نوع توت فرنگی کشت کرده ام و سالانه نیز شش تا هفت میلیون تومان از این طریق درآمد دارم.

مشکل کمبود کود کشاورزی

وی سخت ترین مرحله تولید توت فرنگی را در بخش کاشت آن عنوان کرد و گفت: اگر کود موردنیاز این محصول به موقع ارائه شود، زحمات و دسترنج کشاورزان هدر نمی رود و امیدواریم مسئولان در این زمینه حمایت کنند.

زهرا علیمردانی دیگر بانوی کشاورزی منطقه نیز با اشاره به اینکه در هنگام کاشت تا برداشت، بیماریها و آفات خاصی محصول توت فرنگی را تهدید می کند، از مسئولان خواست تا حمایتهای لازم از فعالان این بخش به عمل آورند.

وی وضعیت تولید محصول تولید فرنگی را امسال خوب دانست و گفت: قیمت فروش محصول نیز مطلوب بوده و هر کیلوگرم تا 3500 تومان از کشاورز خریداری شده است.

صدیقه نوراللهی از روستای نقی آباد رامیان نیز با اشاره به اینکه سالانه در یک هکتار از مزرعه ام به تولید توت فرنگی می پردازم، گفت: با توجه به عمر کوتاه محصول و زود فاسد شدن، نیاز است تا صنایع تبدیلی مورد نیاز برای آن احداث شود.

نبود صنایع تبدیلی توت فرنگی

وی اظهار داشت: با ایجاد صنایع تبدیلی می توان استفاده بهینه ای از این محصول کرد و در تولید مربا، دسر، شربت، کیک و ... کاربرد دارد.

حسین حاجیلری رئیس شورای شفیع آباد، مهمترین نیاز کشاورزان توت فرنگی کار را تامین کود موردنیاز در هنگام کاشت بیان کرد و گفت: به دلیل آنکه کود موردنیاز از سوی جهاد کشاورزی در اختیار کشاورز داده نمی شود، مجبوریم آن را در بازار آزاد با قیمت بالا تهیه کنیم.

وی افزود: همچنین کارشناس متخصصی در زمینه توت فرنگی وجود ندارد و اکنون کشاورزان به صورت سنتی به تولید این محصول می پردازند. 


بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ شنبه ۱۸ خرداد
کدخبر:4099منبع:باشگاه خبرنگاران تاریخ انتشار:۱۳۹۲ هفدهم خردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-4099.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر