درحالی که سازمان حفظ نباتات علت کاهش چشمگیر خسارات ناشی از مگس باغهای زیتون را مبارزات غیرشیمیایی انجام شده میداند به نظر رییس شورای ملی زیتون نابارور بودن باغات کشور عامل کاهش این خسارات بوده است.
به گزارش
لقمه، آفت مگس زیتون از مهمترین آفات در کشورهای حوزه دریای مدیترانه بوده که در تابستان سال 83 همزمان با گزارش این آفت، افزایش جمعیت و پراکنش آن به گونهای بود که حدود 13 هزار هکتار از باغات 10 استان کشور از جمله قزوین، گیلان، زنجان، مازندران، گلستان، اصفهان، سمنان، مرکزی، ایلام و کرمانشاه را آلوده کرد.
در پی انتشار خبر آلوده شدن این باغات و تایید مجری طرح زیتون مبنی بر وجود آفت مگس زیتون در باغات گیلان، زنجان و قزوین، سازمان حفظ نباتات اعلام کرد: با توجه به مبارزات غیر شیمیایی صورت گرفته، این آفت در باغات هیچ خسارت اقتصادی (بیش از یک درصد) به بار نیاورده است.
اما سید احمد بلندنظر - رییس شورای ملی زیتون - در این باره به ایسنا گفت: در سال گذشته به دلیل ناآور بودن باغات زیتون و کاهش چشمگیر تولید این محصول، مگس زیتون که یکی از مهمترین و خطرناکترین آفات است، خسارت چندانی به بار نیاورد.
وی افزود: امسال نیز به دلیل وجود آفات و اینکه بیماریها از ماههای قبل از فصل برداشت و در مرداد و شهریورماه آغاز میشود، هنوز گزارشی از شیوع و گسترش آن اعلام نشده اما برای جلوگیری از شیوع بیماری باید باغداران و مسئولان برای مبارزه با این بیماری بسیج شوند.
رییس شورای ملی زیتون تاکید کرد: با توجه به اینکه امسال حجم تولید زیتون افزایش خواهد داشت، برای جلوگیری از گسترش آفت مگس زیتون و کاهش خسارات ناشی از آن باید وزارت جهاد کشاورزی تلههای فرمونی، نوارهای جلبکننده و دیگر تجهیزات مورد نیاز برای مبارزه با این بیماری را به اندازه کافی در اختیار باغداران قرار دهد و باغداران نیز با توجه به فراوانی جمعیت آفت در باغهای خود از این شیوهها استفاده کنند.
بلندنظر خاطر نشان کرد: در گذشته مگس زیتون در کشور وجود نداشت اما به دلیل برخی سودجوییها از قاچاق میوه، باغات زیتون نیز به این آفت آلوده شدند که هیچ یک از مسئولان پاسخگوی این معضل که سالهای سال کشور را درگیر کرد، نبودند.
بازگشت به صفحه نخست