هلو غنی از ویتامین آ و پتاسیم است و با توجه به سایر مواد مغذی كه دارد، آن را برای سلامتی بسیار مفید و مناسب كرده است. به علت فیبر فراوان، ایجاد حس پُری كرده و برای كسانی كه برای كاهش وزن تلاش می كنند، مناسب است.
به گزارش لقمه، هلو میوه ای است كه ابتدا در چین بوده است و اكنون در سراسر دنیا یافت می شود.
در اواخر بهار و در تابستان از جمله میوه های ثابت سبد میوه ی ایرانیان است.
جالب اینجاست كه این میوه از ایران به روم باستان رفته و آنان هلو را " آلو فارسی " یا "prunus persica" می نامیدند .
كمتر كسی از این میوه دوری می كند، پوست آن كه سرخی و زردی آمیخته ای دارد ظاهری هوس انگیز به آن بخشیده به طوری كه از آن میوه ای محبوب برای همگان ساخته است.
گوشت آن تقریبا سفید و طعم كمی اسیدی دارد و معمولا شرین است.
هلوهایی كه گوشت زرد دارند، معمولا شرینی بیشتر( دو برابر) و طعم اسیدی تری دارند.
هلو غنی از ویتامین آ و پتاسیم است و با توجه به سایر مواد مغذی كه دارد، آن را برای سلامتی بسیار مفید و مناسب كرده است.
هلو منبع خوبی از كاروتن ها، پتاسیم، فلاونوئیدها و قند طبیعی است. همچنین منبع غنی از لیكوپن، لوتئین نیز می باشد؛ لوتئین، رنگ دانه ای است كه رنگ قرمز، نارنجی و زرد به سبزیجات و میوه جات می دهد.
این فیتوکمیكال ها، از بیماری های قلب و عروق، تحلیل عضلانی و سرطان جلوگیری می كنند. البته بعضی از افراد به هلو حساسیت دارند، پس باید در خوردن این میوه مراقب باشند.

آن چه ما را به خوردن هلو تشویق می كند
* مفید برای شادابی پوست
* تسهیل حركات روده و برطرف كننده یبوست
* به علت محتوای فراوان ویتامین آ و سایر آنتی اكسیدان ها، جلوگیری كننده از سرطان ها و اكسیدان های حاصل از آلودگی های محیطی خصوصا دود سیگار است.
* به علت فیبر فراوان، ایجاد حس پُری كرده و برای كسانی كه برای كاهش وزن تلاش می كنند، مناسب است. از طرفی با توجه به فیبر فراوان آن، برای دیابتی ها و افرادی كه كلسترول بالایی دارند، مناسب است.
* مقدار كمی مواد ادرار آور دارد و برای كاركرد كلیه ها مفید است.
* مفید در بینایی به علت محتوای فراوان ویتامین آ و پیش ویتامین آن(بتا كاروتن)
* فراوانی ویتامین ث، آن را در پیشگیری از ابتلا به عفونت و در درمان آن و همچنین در كاهش هموسیستئین در افرادی كه مشكلات قلبی دارند و هموسیستئین بالایی دارند، بسیار مفید ساخته است.
* حاوی مواد آرامش بخش است و خوردن آن همراه كمی عسل به صورت پخته پیشنهاد می شود.
به نظر می رسد در شرایط زیر مفید باشد:
اسیدوز
كم خونی
آسم(به شرط عدم حساسیت)
برونشیت
یبوست
پر فشاری خون
سوء هاضمه
هلو و ورزشکاران
به طور كلی این میوه به علت فراوانی فیبر و آب و كربوهیدرات پیچیده ای كه دارد برای ورزشكاران بسیار مفید است چرا كه سوخت مناسب در كبد و ماهیچه ها و انرژی كافی را برای تمرینات طولانی و قدرتی تامین می كند.
به طور متوسط ، بسته به شدت تمرینات و مدت آن، ورزشكاران تقریبا روزانه حداكثر به 9 گرم كربوهیدرات به ازای هر كیلو از وزن بدن شان احتیاج دارند كه معادل 60 تا 70 درصد از كل كالری روزانه شان است و هلو میوه ای است كه می تواند از موادی باشد كه در تامین این انرژی كارا و مفید باشد.
مواد مغذی در هر 100 گرم هلوی خام با پوست
88.87 |
گرم |
آب |
39 |
كیلو كالری |
انرژی |
0.91 |
گرم |
پروتئین |
0.25 |
گرم |
چربی كل |
0.43 |
گرم |
خاكستر |
9.54 |
گرم |
كربوهیدرات |
1.5 |
گرم |
فیبر |
8.39 |
گرم |
قند |
1.95 |
گرم |
گلوكز(دكستروز) |
1.53 |
گرم |
فروكتوز |
0.00 |
گرم |
لاكتوز |
0.08 |
گرم |
مالتوز |
0.06 |
گرم |
گالاكتوز |
0.00 |
گرم |
نشاسته |
6 |
میلی گرم |
كلسیم |
0.25 |
میلی گرم |
آهن |
9 |
میلی گرم |
منیزیم |
20 |
میلی گرم |
فسفر |
190 |
میلی گرم |
پتاسیم |
0 |
میلی گرم |
سدیم |
0.17 |
میلی گرم |
روی |
0.068 |
میلی گرم |
مس |
0.061 |
میلی گرم |
منگنز |
0.1 |
میكروگرم |
سلنیوم |
6.6 |
میلی گرم |
ویتامین ث |
0.024 |
میلی گرم |
ویتامین ب1 |
0.031 |
میلی گرم |
ویتامین ب2 |
0.806 |
میلی گرم |
ویتامین ب3 |
0.153 |
میلی گرم |
ویتامین ب5 |
0.025 |
میلی گرم |
ویتامین ب6 |
4 |
میكروگرم |
فولات |
0.00 |
میكروگرم |
ویتامین ب12 |
326 |
واحد بین المللی |
ویتامین آ |
0.73 |
میلی گرم |
ویتامین ای |
2.6 |
میكروگرم |
ویتامین كا |
0.010 |
گرم |
اسیدآمینه تریپتوفان |
162 |
میكرو گرم |
بتا كاروتن |
67 |
میكروگرم |
كریپتوگزانتین |
91 |
میكرو گرم |
لیكوپن + گزانتین |
بازگشت به صفحه نخست