مردم ایران، در بیشتر موارد ماکارونی را با گوشت قرمز و رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی تهیه می کنند، اما استفاده از گوشت سفید به جای گوشت قرمز باعث سالمتر شدن این غذا شده و همچنین می توان با تغییر رویه تهیه این غذا، به خوشمزه تر شدن آن کمک کرد.
لقمه: ارزش تغذیه ای ماکارونی در اصل وابسته به آردی است که در تهیه ی ماکارونی از آن استفاده می شود. این ماده غذایی، غنی از نشاسته است، در حالی که میزان پروتئین آن حدود 8-7 برابر کمتر از میزان نشاسته آن است. ماکارونی هیچ گاه به تنهایی مصرف نمیشود و بیشتر با مواد غذایی که دارای پروتئین بالایی هستند مانند پنیر، گوشت، ماهی و... مصرف میشود. از این طریق ارزش بیولوژیکی آن نسبت به هر غذای دیگر به خاطر تکمیل شدن پروتئین آن و همچنین تأمین اسید آمینه های ضروری افزایش مییابد. ماکارونی محصولی نیمه فرآیند شده است که در تهیه ی آن؛ فانتزی بودن، نوآوری و حتی علم تغذیه سهم زیادی دارد.
70 گرم ماکارونی همراه با کمی سس گوجه فرنگی، 10 درصد روغن زیتون و 10 گرم پنیر رنده شده، غذایی را فراهم میکند که فاکتور پروتئینی آن به طور کامل بالاست. همچنین از نظر سهم دریافت انرژی از سه نوع ماده ی غذایی انرژی زا (پروتئین ها، قندها و چربی ها) دارای نسبت 57 درصد از قندها، 30 درصد از چربی ها و 13 درصد از پروتئین هاست که این نسبت از نظر متخصصان تغذیه بهترین نسبت دریافت انرژی از مواد غذایی است.
در مواردی که ماکارونی همراه با سس گوجه فرنگی و مقداری پنیر استفاده شود، 30-25 درصد پروتئین و 40 درصد ویتامین C روزانه مورد نیاز بدن را تأمین میکند و در صورتی که ماکارونی همراه با سس گوشت مصرف شود، 40 درصد پروتئین و 30-25 درصد آهن روزانه مورد نیاز بدن را برآورده میسازد.
روش تهیه ماکارونی با مرغ و پنیر
مردم ایران، در بیشتر موارد ماکارونی را با گوشت قرمز و رب گوجه فرنگی یا گوجه فرنگی تهیه می کنند، اما استفاده از گوشت سفید به جای گوشت قرمز باعث سالمتر شدن این غذا شده و همچنین می توان با تغییر رویه تهیه این غذا، به خوشمزه تر شدن آن کمک کرد.
مواد لازم برای شش نفر:
سینه مرغ نیم کیلو
روغن زیتون یک چهارم قاشق چایخوری
ماکارونی فرمی 250 گرم
آب مرغ 5/2 پیمانه
پیاز خرد شده نصف پیمانه
پودر معطر آویشن یک قاشق چایخوری
گوجهفرنگی 300 گرم
پنیر چدار نصف پیمانه
طرز تهیه:
درون یک تابه متوسط، مرغها را که قبلا آنها را به قطعات مکعبی شکل خرد کردیم، درون روغن روی حرارت ملایم، کمی سرخ می کنیم. ماکارونی را به همراه آب مرغ، پیاز، گوجهفرنگی و پودر ارگانو را به درون تابه اضافه می کنیم. وقتی مخلوط فوق جوشید، حرارت را کم کرده، در ظرف را گذاشته و 7 الی 8 دقیقه و یا تا زمانیکه ماکارونیها نرم شوند آن را حرارت دهید، طی این مدت مخلوط را هر چند وقت یک بار هم میزنیم.
در پایان پنیر را به ظرف اضافه کرده و هم میزنیم و سه تا چهار دقیقه دیگر نیز مخلوط را حرارت می گذاریم. ماکارونی ما بعد از این مدت آماده سرو کردن است.