رییس دومین جشنواره رسانه‌های سلامت:
رسانه‌ها نقش موثری در زمینه مهار بیماری‌های غیرواگیر دارند


رسانه‌ها می‌توانند نقش مهمی در اداره بسیاری از این بیماری‌ها داشته باشند و ما تلاش می‌كنیم به كمك رسانه‌ها وارد خانه‌های مردم شویم و بدین ترتیب به آنان در زمینه بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های غیرواگیر اطلاع‌رسانی كنیم.
لقمه: دكتر علیرضا مصداقی‌نیا در نشست خبری دومین جشنواره رسانه‌های سلامت كه امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، افزود: وضعیت ایران از نظر جمعیتی تغییر زیادی كرده است، علاوه بر آن بیماری‌های عفونی كاهش پیدا كرده و بیماری‌های غیرواگیر افزایش پیدا كرده است. در این شرایط پیشگیری از ابتلا به بسیاری از این بیماری‌ها با اطلاع‌رسانی صحیح امكانپذیر است.

معاون بهداشتی وزارت بهداشت در ادامه گفت: رسانه‌ها می‌توانند نقش مهمی در اداره بسیاری از این بیماری‌ها داشته باشند و ما تلاش می‌كنیم به كمك رسانه‌ها وارد خانه‌های مردم شویم و بدین ترتیب به آنان در زمینه بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های غیرواگیر اطلاع‌رسانی كنیم.

وی تاكید كرد: شیوه زندگی مردم ایران مانند بسیاری از كشورها صحیح نیست. دراین شرایط لازم است از همه فرصت‌های فرهنگی، مذهبی و ملی خود برای اصلاح آن استفاده كنیم. در این زمینه نیز نقش رسانه‌ها و نهادهایی مانند آموزش و پرورش و شهرداری‌ها اهمیت زیادی دارد.



در ادامه این نشست دكتر فاطمه رخشانی - دبیر دومین جشنواره رسانه‌های سلامت- درباره این رویداد فرهنگی اظهار كرد: هدف اصلی از برگزاری این جشنواره شناسایی ظرفیت‌های موجود در سازمان‌های دولتی، غیر دولتی، بخش خصوصی و افراد در زمینه تولیدات رسانه‌ای و حمایت از تولید این‌گونه محصولات است و این جشنواره در زمینه رسانه‌های دیداری، شنیداری، دیجیتال و مكتوب برگزار می‌شود.

مدیر كل دفتر آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی وزارت بهداشت افزود: قصد داریم تا زمینه‌ای را فراهم كنیم كه همه مردم اعم از سالم و بیمار بتوانند به اطلاعات مربوط به سلامت دسترسی پیدا كنند علاوه بر آن والدین بتوانند از طریق بازی‌های رایانه‌ای، كودكان خود را با موضوعات مرتبط با سلامت آشنا كنند.

رخشانی تاكید كرد: وزارت بهداشت به تنهایی نمی‌تواند به این اهداف دست یابد و لازم است سازمان‌های دیگر در این زمینه فعالیت كنند و این وزارتخانه می‌تواند اقدامات سازمان‌های دیگر را حمایت، هدایت و اولویت‌بندی كند.

وی افزود: لازم است بسیج اطلاع‌رسانی شكل گیرد تا همه ایرانیان بتوانند به اطلاعات لازم برای چگونگی حفظ سلامت خود و مواجهه با بیماری دست پیدا كنند. دستیابی به این اهداف باعث كمك به اقتصاد خانواده نیز می‌شود و این نكته با توجه به نامگذاری سال جاری به عنوان سال جهاد اقتصادی اهمیت دوچندانی پیدا می‌كند.

رخشانی در ادامه گفت: اگر مردم اطلاعات كافی درباره موضوعات مرتبط با سلامت داشته باشند می‌دانند كه چه توقعاتی از سیستم بهداشت و درمان باید داشته باشند این در حالیست كه آنان در حال حاضر در مراجعه به پزشك از او درخواست انجام آزمایش MRI را می‌كنند كه این درخواست ناشی از اطلاعات ناقص آنان از موضوعات مربوط به سلامت است.

وی با بیان اینكه در سال جاری دو جشنواره برگزار می‌كنیم، اظهار كرد: دومین جشنواره رسانه سلامت شامل آثار شنیداری، تصویری و دیجیتال می‌شود كه 10 دی ماه در تهران برگزار می‌شود. دومین جشنواره مربوط به رسانه‌های چاپی مانند پوستر، فیلمنامه، شعر و كتاب است كه در شهر ساری از 19 تا 21 آبان‌ ماه برپا می‌شود.

مدیركل دفتر آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشتی وزارت بهداشت درباره علت برگزاری دو جشنواره متفاوت در حوزه رسانه‌ها گفت: به دلیل تعدد آثار دریافتی در حوزه‌های مختلف تصمیم گرفتیم كه سال جاری دو جشنواره برگزار كنیم.

وی درباره آثاری كه می‌توانند در دومین جشنواره رسانه‌های سلامت شركت كنند، گفت: در بخش تصویری، فیلم كوتاه، فیلم سینمایی، تله فیلم، برنامه‌های گفت وگو محور، گزارش‌های خبری، نماهنگ، پویانمایی، بازی‌های رایانه‌ای در بخش دیجیتال، خبرگزاری‌ها و در بخش شنیداری نمایش‌های كوتاه و بلند، برنامه‌های تركیبی، برنامه‌های گفت و گو محور و آنونس می‌توانند شركت كنند.

رخشانی در ادامه گفت: بخش‌هایی نیز برای دانش‌آموزان و دانشجویان در نظر گرفته‌ شده است و با توجه به مناسبت‌های سال جاری متقاضیان می‌توانند در زمینه جهاد اقتصادی و مقاومت دارویی آثار خود را برای جشنواره ارسال كنند.




در ادامه این نشست دكتر محمدمهدی ناصحی- رییس دانشگاه علوم پزشكی مازندران گفت: تا 10 روز آینده آثار بخش مكتوب دریافت می‌شود و جشنواره در سه قسمت نمایشگاه محصولات آموزشی حوزه سلامت، افتتاحیه و اختتامیه، برگزاری برنامه‌های آموزشی در حوزه سلامت در سراسر استان مازندران با همكاری نهادهایی مانند آموزش و پرورش، صدا و سیما و شهرداری فعالیت می‌كند.

وی درباره محورهای دومین جشنواره رسانه‌های سلامت گفت: تغذیه دخانیات، اعتیاد، بهداشت روان، سوانح و ایدز از جمله محورهای این جشنواره هستند و با توجه به گسترش بیماری‌های غیرواگیر در ایران، وزارت بهداشت تلاش می‌كند كه درباره موضوعاتی مانند عادات بد غذایی، سوانح و حوادث اطلاعات لازم را به مردم منتقل كنند.

ناصحی در پایان اظهار كرد: آموزش و پرورش به عنوان وزارتخانه‌ای كه با گروه‌های مختلف سنی تعامل دارد و صدا و سیما به عنوان یك رسانه همگانی، شهرداری‌ها به عنوان سازمان‌هایی كه امكانات آموزش سلامت را به مردم دارند در این جشنواره مشاركت می‌كنند. علاوه بر آن سازمان بهزیستی در مهدكودك‌ها به كودكان پیام‌های آموزشی را ارائه می‌دهد و سازمان هلال‌احمر در زمینه پیشگیری از حوادث فعالیت می‌كند.


در تاریخ ۱۳۹۰ يکشنبه ۱۷ مهر
کدخبر:426منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۰ هفدهم مهرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-426.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر