آب میوه ها و سبزیجات نه تنها بسیار خوشطعم، لذیذ و نشاطآور بوده، بلكه باعث ایجاد انرژی و حس جوانی میشوند.
به گزارش لقمه، شما میتوانید این نوشیدنیهای خوشمزه و سالم را به راحتی در منزل تهیه کرده، و حتی با افزودن دو تا سه میوه به ترکیب آبمیوه، خواص غذایی آن را افزایش دهید. میوهها و سبزیجات حاوی برخی ویتامینها و مواد معدنی هستند كه در برابر حرارت و هوا ناپایدارند و از بین میروند؛ مانند ویتامین C. بنابراین بهترین روش برای حفظ تمامی خواص میوهها و سبزیجات، مصرف آنها به شكل آبمیوهای است كه بعد از تهیه فوراً میل می شود. ممکن است خوردن میوه به مقدار زیاد برای شما دشوار باشد اما میوهها را به شكل آبمیوه میتوانید به مقادیر زیاد بنوشید. خواص برخی از آبمیوهها و سبزیجات به صورت زیر است:
در زندگی پر هیاهو و شلوغ امروزی، معمولاً هنگام صبحانه به خوردن نان، كره و یا پنیر اكتفا میكنیم و آب میوهها و سبزیجات را فراموش میكنیم در حالیكه فقط نوشیدن دو فنجان از آنها در روز میتواند به ما نشاط ببخشد. در حالت ایدهآل بهتر است روز خود را با نوشیدن آبمیوه و سبزیجات آغاز كنید.
آب سیب:
همانطور كه میدانید، براساس یک ضربالمثل قدیمی، اگر روزی یك سیب بخورید، هیچگاه مریض نمیشوید. سیب سرشار از مواد مغذی و غنی از ویتامین B، C، پتاسیم، منیزیم، فسفر و همچنین پكتین است. پكتین مادهای طبیعی و محلول در آب است كه در بدن به عنوان فیبر عمل میكند و كلسترول بد (LDL) را كاهش میدهد و چربیهای مضر را دفع میكند. آب سیب اثر آرامبخش و تسكین دهنده دارد و كمك میكند دستگاه گوارش تمیز شود. آبسیب در درمان اسهال مفید بوده و نه تنها الكترولیتهای از دست رفته بدن را جبران میكند، بلكه موجب سفت شدن مدفوع نیز میشود.
آب انگور:
آب انگور غنی از ویتامین B و C بوده و مقدار كمی كلسیم دارد؛ البته حاوی پتاسیم، ید، آهن و مس نیز میباشد همچنین غنی از آنتیاكسیدان بوده و استرس و گرگرفتگی را با دفع سموم بدن از بین میبرد. آب انگور خواص ضد پیری دارد و پوست و سایر اندامهای بدن را جوان نگه میدارد و شاید به همین دلیل است كه یبوست، استرس، بیماریهای قلبی، آلرژی و نقرس با خوردن آبانگور اندکی بهبود مییابند.
آب انار:
آب انار غنی از آنتیاكسیدان بوده و با بسیاری از سرطانها، از جمله سرطان سینه و پروستات مبارزه میكند و نیز LDL را كاهش میدهد. آب آنار 3 برابر بیشتر از چای سبز حاوی آنتیاكسیدان است و همانطور كه میدانید آنتیاكسیدانها از سخت شدن رگها و آترواسكلروز پیشگیری کرده و روند پیشرفت این بیماری را معكوس میكنند. هم چنین آب انار از پیشرفت بیماری آلزایمر پیشگیری کرده و روند پیشرفت آن را كند میكند.
آب چغندر:
آب چغندر حاوی ویتامینهای B، C پتاسیم، منگنز، و آهن است و ضمن كاهش استرس، وزن را پایین میآورد و بیخوابی را درمان میكند. تركیب آبهویج و آب چغندر، علائم یائسگی در زنان را كاهش میدهد.
آب لیمو:
آب لیمو غنی از ویتامین C و آنتیاكسیدان است، ایمنی بدن را بهبود میبخشد، و وزن را كاهش میدهد هم چنین بدن را سمزادیی میكند.
آب هویج:
آب هویج غنی از بتاكاروتن بوده و حاوی ویتامینهای مختلف و مواد معدنی و ویتامین B، C، K، كلسیم، پتاسیم، فسفر، روی، آلومینیوم، سدیم، آهن و منگنز است. بتاكاروتن آن، یك آنتیاكسیدان بسیار عالی است و خواص ضد سرطانی و ضد پیری دارد و هم چنین خاصیت ضد التهابی بسیار زیادی دارد. آب هویج عروق خونی را تقویت میكند، كلسترول بد را كاهش میدهد، اسپاسم را تسكین میدهد و هضم غذا را بهبود می بخشد. مصرف آب هویج در دوران بارداری به رشد جنین كمك میكند.
آب گوجه فرنگی:
آبگوجهفرنگی تحریككننده اشتهاست و متابولیسم را افزایش میدهد و به بهبود گوارش كمك میكند؛ بنابراین برای كاهش وزن بسیار مفید است. همچنین منبع بسیار عالی از لیكوپن است که از انواع سرطان پیشگیری میكند. نوشیدن یك لیوان آب گوجهفرنگی به صورت روزانه استرس را كاهش میدهد، اما به افراد مستعد سنگ كلیه، توصیه میشود از نوشیدن آن خودداری میكنند.
آب آلبالو:
آب آلبالو، حاوی فیتوكمیكالهایی است كه به پیشگیری از بیماریهای قلبی - عروقی و سرطان كمك میكند و البته درمان مناسبی برای عفونتهای دستگاه ادراری در مردان و زنان است. با اینحال افرادی كه سنگ كلیه دارند، باید از خوردن بیش از حد آن خودداری كنند، چرا كه آب آلبالو غنی از اگزالات است و اگزالات یكی از مواد تشكیل دهند سنگ كلیه میباشد.
آب كیوی:
آب كیوی سرشار از ویتامینC، آهن، و فسفر و پتاسیم است. به هضم غذا كمك میكند و در شرایطی همچون بیاشتهایی و كمخونی کمک کننده است.
بازگشت به صفحه نخست