دبیر انجمن صنایع لبنی گفت: گاوها شیر با چربی 3.2 درصد یعنی نصف میانگین دنیا تولید میکنند، به این دلیل تولید کره در کشور اقتصادی نیست و با وجود ۵ درصد صادرات لبنیات، تولید کره نداریم.
به گزارش لقمه، رضا باکری در گفتوگویی در پاسخ به اینکه چرا به رغم وجود 5 درصد ظرفیت صادرات محصولات لبنی، در تأمین کره کشور وابستگی وجود دارد، گفت: گاوهای با نژاد اصیل و پربازده در دامداریهای کشور وجود ندارند.
دبیر انجمن صنایع لبنی افزود: گاوهای پرورشی کشور که بیشتر از نوع هلشتاین و گاوهای بومی هستند، شیر با 3.2 درصد چربی تولید میکنند که برای تولیدکننده اقتصادی نیست که از شیر آن کره استحصال کند.
باکری افزود: در کشورهای پیشرفته گاوهای پرورشی آنها 6 درصد یعنی دو برابر گاوهای معمولی کشور ما چربی شیر دارند.
دبیر انجمن صنایع لبنی افزود: وزارت جهاد کشاورزی برنامهای برای اصلاح و بهنژادی تلیسههای (گوساله ای که هنوز نزائیده) کشور دارد که بعد از 5 سال جواب خواهد داد و در صورت ادامه این روند، کشور ظرف 10 سال آینده میتواند 60 هزار تن کره مصرفی مردم را تأمین کند.
این گزارش حاکی است بر اساس آمار گمرک سالانه حدود 250 تا 300 هزار تن صادرات لبنیات ایرانی به کشورهای دیگر انجام میشود.
بازگشت به صفحه نخست