اگر باید عدس را به برنامهغذاییتان اضافه كنید و از خوردن عدسپلو یا عدسی خسته شدید و اگر تكراری بودن غذاها بر اشتهایتان اثر میگذارد اما نمیتوانید از خواص سرشار عدس و خاصیت خونسازی آن صرفنظر كنید، به شما توصیه میكنیم دال عدس پاكتی را تجربه كنید.
به گزارش لقمه، این غذا با ظاهر خوش آب و رنگی كه دارد همه اعضای خانه را برای خوردن یك وعده غذایی كامل وسوسه میكند.
با مصرف این غذا...
* بیاشتهایی فرزندانتان را برطرف کنید.
* علاوه بر بهبود عملکرد دستگاه گوارش جریان گردش خون را در بدن بیشتر کنید.
* از بروز لختههای خون و پلاکتها در عروق خونی پیشگیری کنید.
مواد لازم:
عدس: 200 گرم
پیاز متوسط: یک عدد
سیر: 2 حبه
هویج: 3 عدد
گوجه فرنگی: یک عدد
آویشن: یک قاشق چای خوری
كره گیاهی: 15 گرم
اسفناج: 500 گرم
لیموترش: یک عدد
نان لواش: 2 تا 3 عدد
آب: نصف پیمانه
روش تهیه:
برای تهیه این غذا اول باید عدسها را آماده كنید. عدس را در قابلمه كوچك بریزید و درحدی كه آب روی آن را بپوشاند به آن آب اضافه كنید. سپس قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا عدس به آرامی پخته شود. حدودا بعد از 30 دقیقه عدسها آماده میشوند. عدس را آبكشی كرده و آن را در ظرفی جداگانه نگهداری كنید.
در مرحله بعد كرهگیاهی را درون ماهیتابه بریزید و پیاز و سیر ساطوری شده را با حرارت ملایم تف دهید تا به خوبی نرم شود. سپس هویج و گوجه فرنگی را كه به صورت نگینی ریز كردهاید به پیاز و سیر اضافه كنید و پس از 30 ثانیه آویشن و آب را به ظرف بیفزایید تا آب جوش بیاید. اجازه دهید این محتویات به مدت 15 تا 20 دقیقه روی حرارت باقی بماند و بجوشد تا هویج كاملا نرم شود.
در آخرین مرحله اسفناج ساطوری شده را با عدس آبكش شده و آبلیموی تازه به ماهیتابه اضافه كنید و اجازه دهید به مدت 15 دقیقه بپزد تا آماده شود. نمك و فلفل را به مواد افزوده و آن را برای سرو آماده كنید. برای سرو این غذا باید مایه بهدست آمده را درون نانلواش كه آن را به صورت پاكت درآوردهاید بریزید. میتوانید نان لواش را به صورت مربع ببرید، با خلال دندان 2ضلع مربع را به هم محكم كنید و درون آن را كه به صورت پاكت درآمده با دال عدس پركنید.
مواد اولیه این غذا چه خواصی دارند؟
كاهش دردهای مفصلی با گوجه فرنگی
طعم و رنگ گوجه فرنگی موجود در این خوراک دال عدس موجب افزایش اشتهای اعضای خانواده میشود. به این ترتیب با کمک این غذا به راحتی میتوانید افراد بدغذا یا بیاشتها را که تمایل زیادی به خوردن خوراک از خود نشان نمیدهند، تحریک کنید تا سر سفره بیایند. در کنار این مورد اعضای خانواده شما با مصرف این غذا که بخش زیادی از آن را اسفناج، هویج و كره گیاهی تشكیل داده میتوانند علاوه بر درمان كندی عملكرد رودهها و دستگاه گوارش از ابتلا به دردهای مفصلی و استخوانی نیز پیشگیری یا روند رشد این بیماریها را در بدن كنترل كنند.
اگر میخواهید به شكل حرفهایتر و رسمیتر خوراك دال پاكتی را برای مهمانانتان سرو كنید میتوانید به جای استفاده از نان لواش از نان پیتا كه نان معروف لبنانیها است، استفاده كنید.
تقویت اعصاب با پیاز
درمانگران طب آیورودا بر این باورند که پیاز یکی از مفیدترین سبزیها برای پیشگیری از بروز سکته قلبی و مغزی است. از دیدگاه این درمانگران پیاز در هر 3 حالت خام، سرخ شده و پخته میتواند از بروز لختههای خون در عروق خونی جلوگیری کند. تركیب پیاز، عدس و اسفناج در این غذای گیاهی ترکیب مناسبی را به وجود میآورد که میتواند در عین حال که مهمترین فاکتورهای بروز بیماریهای قلبی مانند رسوب مواد زائد در عروق خونی و تنشها و استرسهای روزمره را از افرادی که دستکم دوبار در هفته از دال عدس پاكتی مصرف کنند به حداقل برساند.
بهبود خونسازی با عدس
عدس از جمله حبوبات لطیفی است كه بهراحتی پخته میشود و خواص درمانی زیادی دارد. عدس به این دلیل که سرشار از آهن است یکی از پرخاصیتترین موادغذایی برای افراد کمخون و مادران شیرده محسوب میشود. درمانگران شیوههای طبیعی درمان به دختران و زنان جوان توصیه میكنند كه در هفته یک تا دوبار یك فنجان عدس آبپز را به برنامه غذایی خود اضافه كنند. عدس را بهترین خوراکی برای درمان ناراحتیهای رودهای به ویژه یبوست میدانند. در صورتی که عدس را با گوجهفرنگی یا آبلیموی تازه مصرف کنید این کار موجب جذب بهتر مواد معدنی و ویتامینهای عدس میشود.
روش پخت عدس
تهیه عدس بسیار ساده و آسان است. برای تهیه عدس باید آن را درون آب بریزید و به مدت 20 تا 25 دقیقه روی حرارت بگذارید. در صورتی كه ظاهر عدس و حفظ شكل آن برایتان مهم است باید مراقب باشید كه بیش از 20 دقیقه عدس را روی حرارت قرار ندهید، چراكه جوشیدن بیش از اندازه عدس موجب از بین رفتن شكل ظاهری آن و شكسته شدن دانههای عدس میشود اما باید مراقب باشید هنگام پختن عدس به آن نمك اضافه نكنید. زیرا افزودن نمك هنگام جوشیدن عدس در آب موجب جذب مقدار بیشتری نمك شده و علاوه بر این، موجب سفت شدن دانههای عدس و خشك شدن آن میشود.
بازگشت به صفحه نخست