در نقاط مختلف و شهرهای ایران برنج را به شیوه های متفاوتی طبخ می کنند.
لقمه: کشمش ها با اینکه شیرین و چسبنده هستند اما باعث خراب شدن دندان ها و بیماری های لثه نمیشوند بلکه سلامت آنها را بهبود میبخشند.
مواد اولیه:
برنج 5 پیمانه
شیر 4 پیمانه
آب 3 پیمانه
كشمش 200 گرم
نمك و روغن به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا برنج را میشوییم، بعد شیر و آب را در قابلمه روی برنج ریخته، نمك و روغن را به اندازه لازم به آن اضافه میكنیم و قابلمه را روی شعله گاز میگذاریم تا آب و شیر بخار شوند. قبل از این كه برنج را دم كنیم، كشمشها را روی سطح آن میریزیم تا با بخار برنج بپزند. دقت داشته باشید كه حتما حرارت زیر قابلمه كم باشد، چون شیر خیلی زود میسوزد و برنج را میسوزاند.