عضو شورای سیاستگذاری مسابقات سفره‌ها:
یونسکو، عکاسان و پژوهشگران مشارکت بیشتری برای نشر جهانی فرهنگ ایران داشته باشند


عکاسی با موضوعاتی مانند سفره‌ها که در ایران گستردگی و تنوع بسیار اقوام و آیین و آداب و رسوم آنها بدون تحقیق و پژوهش‌های مردم‌شناختی و جامعه شناختی حرکتی بریده و ناقص خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی دبیرخانه دائمی مسابقات فرهنگی- هنری سفره های ایرانی اسلامی، مراسم افتتاحیه پنجمین نمایشگاه عکس سفره های افطاری با حضور «دکتر مرتضی رضوان‌فر» معاون پژوهشی پژوهشکده مردمشناسی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، «محمدمهدی رحیمیان» عضو شورای سیاستگذاری مسابقات، محمدحسین عطارچیان، محمود عبدالحسینی، مژگان طریقی، ساعد نیک‌ذات و جمعی از عکاسان و هنرمندان تجسمی کشور، عصر روز جمعه 14 تیرماه در مجموعه تاریخی فرهنگی سعدآباد برگزار شد.


«محمدمهدی رحیمیان» عضو شورای سیاستگذاری و رییس هیات داوران مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی اسلامی طی سخنانی، برگزاری این مراسم را به منظور تقدیر از عکاسان شرکت کننده طی پنج سال فعالیت این دبیرخانه قلمداد کرد و از عکاسان و برگزارکنندگان این مسابقات که دو کتاب نیز از این تلاش‌ها به چاپ رسیده، تشکر کرد.

وی با تشکر از داورانی که طی برگزاری مسابقات سفره ها، همراهی داشتند، گفت: حضور حدود 30 داور طی این سالها، نشان از اهمیت موضوع سفره‌ها در فرهنگ عامه از یک سو و از سویی دیگر در حوزه مستندات بصری و عکاسی مستند است.

رحیمیان در ادامه توضیح داد: اگر به دیباچه گلستان داشته باشیم، سعدی اشاره مبسوطی به خوان نعمت دارد و در همان چند سطر ابتدایی به اهمیت خوان نعمت و فرهنگی که برگرفته از آداب غذا است، اشاره می کند. ادعیه در ارتباط با سفره در ادیان توحیدی و تلاشی که برای مهیا سازی سفره می شود و همراهی و هم غذایی که در عین آسایش تحقق پیدا می کند، مقدماتی است که به سفره می رسد. آنچه که تلاش فرهنگی روزمره مردم ما بوده و هست، در سفره تجلی پیدا می کند.

وی در توضیح این مطلب عنوان کرد: تنوع غذایی که در ایران و فرهنگ فارسی وجود دارد، سبب شده که ناشری از استرالیا به ایران می آید و از عکاسان ایرانی می خواهد که او را در سفرهایش همراهی کنند و غذاها و سفره‌آرایی‌هایی که شاید از دید ما پنهان است را پیدا و ثبت و نشر جهانی کنند.

رحیمیان با دعوت از یونسکو ازیک سو و عکاسان و پژوهشگران از سوی دیگر به مشارکت بیشتر در حرکت‌هایی چون مسابقات سفره های ایرانی اسلامی، به مسابقات خاطره نویسی و عکاسی سفره های ایرانی اشاره کرد و گفت: امروزه حتی کتاب عکس هایی که از اتفاقاتی که هم اکنون در سوریه در جریان است منتشر می شود، همگی واجد خاطره نویسی ها و پارگراف نویسی برای عکس ها هستند. حتی ما در دانشگاه هم دانشجویان دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد در پی تشویق دانشجویان به نوشتن در مورد عکسها هستیم. این نوشته ها هم بیان عکس هستند و هم انتقال حس.

وی تصریح کرد: عکاسی با موضوعاتی مانند سفره‌ها که در ایران گستردگی و تنوع بسیار اقوام و آیین و آداب و رسوم آنها بدون تحقیق و پژوهش‌های مردم‌شناختی و جامعه شناختی حرکتی بریده و ناقص خواهد بود. بهتر است به جای تک عکس ها گزارش‌ها برای جشنواره ها ارسال شوند و به جای تک واژه ها پاراگراف هایی با همراهی محققین هر استان تهیه شوند و ما بتوانیم در دوره های پیش روی مسابقات سفره‌های ایرانی اسلامی هر چه منسجم‌تر برگزار نماییم. 

شایان ذکر است مسابقات فرهنگی هنری سفره های ایرانی اسلامی از سال 1387 کار خود را آغاز کرده است که پنجمین دوره مسابقه عکاسی از سفره های هفت سین و این مراسم با حمایت مالی موسسه خدمات فرهنگی ایرانیان و حمایت معنوی کمیسیون ملی یونسکو و مشارکت مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد شکل گرفت. البته تنها حامی مالی پنجمین دوره مسابقه عکاسی از سفره‌های افطاری نیز موسسه توسعه هنرهای تجسمی بوده است.

بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ شنبه ۱۵ تير
کدخبر:4381منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۲ پانزدهم تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-4381.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر