کرم های "حلزون" به روایت مردم/
آیا کرم حلزون می‌تواند جوانی و زیبایی را به پوست بازگرداند


از اواخر سال گذشته بود که با شروع تبلیغ کرم‌های "حلزون" از رسانه ملی، سوالات مردم درباره سلامت و میزان اثربخشی این محصول که پیش از این در شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ و غیرمجاز اعلام می‌شد، شروع شد؛ محصولی که با پخش از تلویزیون مهر تایید دریافت کرده بود و حالا با لغو مجوز تولید کارخانه تولید کننده در هفته گذشته، این محصول به بحث داغ رسانه‌ها تبدیل شده است.

به گزارش لقمه، هرچند مسئولان وزارت بهداشت ابهام در صحت و سقم مستندات تولید این شرکت را عامل اصلی لغو مجوزش می‌دانند و هنوز به طور قطعی درباره تاثیرات آن بر سلامت پوست مصرف کنندگان اظهار نظری نکرده‌اند، اخباری غیررسمی از گوشه و کنار به گوش می‌رسد که از تعاملات تجاری هدفمند میان دستگاه‌ها و نهادهای دخیل حکایت می‌کند.

خبرگزاری ایسنا در روز چهارشنبه هجدهم تیرماه خبری تحت عنوان "اعلام نظر وزارت بهداشت درباره میزان سلامت و اثربخشی کرم‌های حلزون " منتشر کرد. نظرات مخاطبان این خبر که بازتابی از دغدغه‌ها، نگرانی‌ها و پرسش‌های مردم درباره این محصول است، در ادامه مورد اشاره قرار می گیرد.

ضعف نظارتی وزارت بهداشت گریبان کرم‌های حلزون را هم گرفت

ضعف نظارتی وزارت بهداشت باز هم مساله‌ساز شده و این بار گریبان مصرف‌کنندگان کرم‌هایی را گرفته است که تولیدکنندگانش مدعی هستند می‌تواند جوانی و زیبایی را به پوست بازگرداند.

مخاطبان ایسنا نیز فلش پیکان اتهام‌شان را به سمت وزارت بهداشت گرفته‌اند و از وضعیت نابسامان نظارتی این نهاد گلایه و شائبه‌هایی پیرامون سهم‌خواهی تجاری و سوءاستفاده از اعتماد مردم را مطرح می‌کنند که قطعا تا زمان روشن شدن نتایج حاصل از بررسی‌ها نمی‌توان درباره آن اظهارنظر کرد.

بهمن کبیری یکی از مخاطبان ایسنا در نظری که برای خبر مذکور درج کرده است، می‌گوید: " شماره مجوز کرم حلزون توی وب‌سایت شرکت حلزون هست. ضمنا تبلیغ برای محصولات دارویی نیاز به مجوز داره. پس مجوز داشتن. حالا بازی کی بود کی بود؟ من نبودم دستم بود، تقصیر آستینم بود، راه انداختن "

سایر پیام‌های مردمی در این خصوص نیز قابل تامل است و دغدغه پاسخگویی روشن و صریح وزارت بهداشت و سازمان متبوعش را درباره محصولات آرایشی و بهداشتی و همچنین سایر اقلام سلامت محور مورد استفاده در جامعه را بیش از پیش پررنگ و برجسته می‌کند:

رضا : " وزارت بهداشت باید پاسخگو باشد که چگونه بعد از یک سال به تقلبی بودن این محصول پی برده و در این یک سال چه کار می‌کرده است؟ "

احمد : " دانشگاه علوم پزشکی کرج با دریافت رشوه مجوز حلزون را داده بود و فکر نمی‌کرد رسوایی داشته باشد."

مجید : " این داستان هم مانند اون محصول خارجی شد که چند سال کار کرد و چند صد میلیارد به جیب زد و .... الان هم این حلزون حتما حق حساب نداده. محصول خیلی خوبیه اتفاقا، البته برای پاک کردن چرخ ماشین! "

محمد : "سالم یا ناسالم بودن این محصول به کنار، اینکه بعد از این مدت تازه شروع به بررسی کردن، نکته جالبیه که نشون میده موضوع باید جای دیگه‌ای بررسی بشه و اینکه آیا ناراحتی بعضی دوستان از نداشتن سهم از سود این تجارت در تصمیم شون اثر داشته یا خیر! "

تقوی: " یک مغازه دار بدبخت سهوا و نه از روی عمد یک کرم تاریخ گذشته را بفروشد کلیه مشکلات مملکتی رو روی سرش هوار می‌کنند و مسئول همه نابسامانی را او نشان می‌دهند. چه‌طور مسئولین بهداشت و استاندارد تا به حال خواب بودند و یا چه‌طور صدا و سیما بدون دریافت هیچ مجوزی و با چه اطمینانی، فقط بخاطر پول یک سال با سلامتی و اقتصاد خانواده‌ها بازی کرده‌اند؟ "

سعید: " ببین تو رو خدا اینها رو، بعد از یک سال که مردم رو سر کار گذاشتن تازه وزارت بهداشت از خواب بیدار شده میگه صبح بخیر. حیف این پول بیت‌المال که وزارت بهداشت می‌گیره"

سید محسن: " جای تأسف بسیار دارد و واضح است که مشکل کجاست. مسأله را معما نکنید. در ضمن اگر یکی کرمی را تبلیغ کند و ادعا کند کل صورت فرد را تغییر می‌دهد آیا هیچ نهادی نباید این ادعا را بررسی کند؟!"

ساعی : " باید یک چیزی هم به اینها بماسه تا تایید بشه"


چرا رسانه ملی؟ چرا کرم "حلزون"؟

میگن قراره شبکه حلزون تاسیس بشه!


از طرفی، این که " چرا تبلیغ تلویزیونی مربوط به کرم‌های حلزون با وجود لغو مجوز تولید و پررنگ شدن جنبه غیرقانونی تولید آن و مکاتبه معاون وزیر بهداشت با رسانه ملی که خواستار توقف پخش تبلیغات تلویزیونی این محصول شده بود، هنوز هم ادامه دارد؟" به علامت سوال بزرگی تبدیل شده است که حتی با وجود اعلام نظر ضرغامی، رییس سازمان صدا و سیما مبنی بر اینکه " دستگاه‌های بهداشتی و نظارتی در مراحل تبلیغات ما حضور دارند و هر اقدامی در این زمینه، باید توسط دستگاه‌های نظارتی و بهداشتی انجام شود." پاسخی به آن داده نمی‌شود.

دیدگاه‌های متفاوت مخاطبان ایسنا درباره " تبلیغات کرم حلزون از رسانه ملی" نیز قابل تامل است:

الف . ع: " تا دیشب 18/ 4/ 92 در حال پخش تبلیغ تلویزیونی بود."

سماقی: " میگن قراره شبکه حلزون تاسیس بشه!"

مریم: " ما که از دست این تبلیغات اعصاب خردکن راحت نمی‌شیم، حداقل حلزون‌ها یه مدت یک نفس راحتی بکشند!"

زهرا: " سلام، جدای از موضوع میزان صحت تبلیغات این شرکت، محتوای این تبلیغ هم مضر بود. مثل بخشی که مردی از روند شاداب شدن روز به روز پوستش ابراز رضایت می‌کرد. آیا چنین مردانی روحیه مردانگی را به جوانان تزریق می‌کنند یا زنانه‌خویی را؟"

جواد: " چه طور مجوزش باطل شده که هنوز هم تبلیغ میشه؟ خوبه طرف سودش رو برده... "

نادر : " قابل توجه صدا و سیما که فقط درآمدزایی را در نظر داره. چیزهای دیگه هم هستند، مثلا تبلیغ پفک که جز ضرر برای دندان‌ها و سیستم گوارش هیچ سودی نداره توی صدا وسیما شدیدا تبلیغ می‌شه. رسانه ملی مال مردمه. ما راضی نیستیم ... "

فاطمه اکبری: " ببخشید اینها که میگن تبلیغات ماهواره‌ها دروغه، اعتنا نکنید قرص‌ها و داروهاشون الن و بلن، تبلیغات خودشونم تو زرد از آب در اومد که ..."

ناشناس: " در تلویزیون هم این موضوع را اعلام کنید."


ما و این همه خوش‌بختی ....؟

وقتی حلزون‌ها ادعای معجزه می‌کنند

اما بحث درباره سلامت و اثربخشی این محصول که تبلیغات آن برای چندین ماه متمادی در ساعات مختلف شبانه‌روز از رسانه ملی پخش شد، همچنان مطرح است. مردم نیز به انتقاد از این موضوع پرداخته‌اند و نگرانی‌شان را به خوبی در قالب این نظرات مطرح کرده‌اند:

حسین : "همه دنبال سود و منفعتشون هستن. بیچاره مردمی که اینا رو خریدن و گول این دکان و دستگاه رو خوردن. واقعا برای مسئولینی که اینطور راحت با مردم بازی می کنن متاسفم."

محمد بخشوده: "خوش به حال حلزون‌ها"

مرتضی: " همه اینها تقصیر خود مردم است که با این همه فریبی که می‌خورن بازم براشون درس عبرت نمیشه بازم یکی میاد و دوباره سرشون‌ را شیره می‌ماله . آدم خودش باید عقلش کار کنه. من از همون روز اول تو خونه که نشسته بودیم به همسرم گفتم هر کسی این کرم‌ها رو بخره احمقه، چون مشخصه چیزی به عنوان تبدیل شدن پوست انسان به دوره جوانی وجود نداره. تو گوگل سرچ کنید ببینید چه بلایی سر اونایی که عمل زیبایی کردن اومده. تازه میان پوست و می کشن بازم فایده نداره. "

مهدی: " تبریک به حلزون‌های عزیز"

مینا : " واقعا جای تاسف داره که این‌قدر مجوز دادن راحته و پس گرفتنش راحت‌تر. آخه یکی نیست به اینها بگه جواب اون همه آدمی رو که رفتن و کرم حلزون خریدن و استفاده کردن کی میده؟!"

علی: " ما استفاده کردیم نتیجه‌ای نداشت"

بدیهی است پاسخ مسئولان و دستگاه‌های ذیربط به این مسئله خواست مردم است و باعث روشن شدن ابهامات مطروح می‌شود هر چند که تماس ایسنا با معاون دانشگاه علوم پزشکی البرز که مجوز تولید کرم مذکور را صادر کرده و مسئولان وزارت بهداشت و حتی رسانه‌ ملی در این باره بی‌پاسخ مانده است.

ایسنا آماده انعکاس پاسخ احتمالی مسئولان ذیربط با ماجرای کرم‌های حلزونی است.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ پنج شنبه ۲۰ تير
کدخبر:4413منبع:ایسنا تاریخ انتشار:۱۳۹۲ بيست تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-4413.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر