متخصص کودکان و نوزادان گفت: 11 درصد از کودکان مبتلا به آسم به یک یا چند نوع ماده غذایی حساسیت دارند، شیر گاو، میوههای ترش، میگو، ماهی، سفیده تخم مرغ، گوجه فرنگی، سویا، سیر، آجیلها مثل فندق، گردو ، بادام و پسته از این جملهاند.
به گزارش لقمه، محمد حسین سلطان زاده در گفتو گویی اظهار داشت: بیماران مبتلا به آسم به دو دسته آلرژیک و غیر آلرژیک تقسیم میشوند.
متخصص کودکان و نوزادان گفت: در هر دو دسته، رژیم غذایی اهمیت ویژهای دارد چرا که میتواند موجب شروع یا تشدید حمله آسم شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی ادامه داد: 11 درصد از کودکان مبتلا به آسم به یک یا چند نوع ماده غذایی حساسیت دارند و باید این مواد غذایی را کمتر مصرف کنند.
فوق تخصص عفونی اطفال ادامه داد: شیر گاو، لبنیات، ادویه، انواع ترشی، میوه های ترش، میگو، ماهی، سفیده تخم مرغ، گوجه فرنگی، سویا، سیر، برخی حبوبات و آجیل ها مثل فندق، گردو ، بادام و پسته باعث حساسیت میشوند.
متخصص کودکان و نوزادان تصریح کرد: سولفیتها، افزودنیها، مواد نگهدارنده موجود در کنسروها و رنگهای مصنوعی نیز میتوانند در ایجاد حساسیت نقش داشته باشند.
سلطان زاده ادامه داد: مصرف میوه و سبزی تازه که منبعی غنی از آنتی اکسیدانها می باشند، میتواند سبب تخفیف علائم آسم شود.
متخصص کودکان و نوزادان گفت: بهتر است حجم غذا کاهش و وعدههای غذایی افزایش یابد؛ یعنی 5-6 وعده به جای 3 وعده استفاده شود.
وی افزود: مصرف هفتهای 3 مرتبه ماهی تازه- اگر بیمار آلرژیک باشد باید روزانه کپسول ماهی مصرف کند- و کاهش مصرف نمک موجب تخفیف علائم آسم میشود.
سلطان زاده بیان داشت: بیماران مبتلا به آسم از مصرف غذاهای خیلی سرد و خیلی گرم پرهیز نمایند و آب و مایعات کافی بنوشند.
وی محدود کردن مصرف چای و قهوه و پرهیز از مصرف برخی داروها مثل آسپرین و آنتی بیوتیک ها را به افراد توصیه کرد.
بازگشت به صفحه نخست