۷ ماده غذایی که باعث رفلکس اسید معده می‌شود


رفلکس اسید بیماری است که در آن شیره معده حاوی اسید از معده به مری( لوله مری یا بلع) بر می گردد.

به گزارش لقمه، علایم رفکلس اسیدی شامل موارد زیر هستند:

سوزش سر دل(یک احساس سوزش که از معده یا قفسه سینه پایین به سمت گردن بالا می آید.
درد قفسه سینه
اشکال در بلع (دیس فاژیا)
خس خس کردن، فرسایش دندانی، و آسم(زیرا شیره های معده می توانند راهشان را به سمت گلو، دهان و راه های هوایی شش ها باز کنند)

شما چطور مبتلا به رفلکس اسید می شوید؟

برخی مردم این مشکل را به صورت منظم تجربه می کنند و بیماری دارند که رفلکس معده- مری یا GERD گفته می شود.

• غذا در معده به صورت جزئی توسط اسید و آنزیم های معده، که مواد شیمیایی بخصوصی هستند که به تجزیه غذا کمک می کنند، بنابراین بدن می تواند آنرا استفاده کند، هضم می شود.
• به صورت طبیعی، محتوای اسیدی که به میزان جزئی هضم شده در معده توسط ماهیچه معده به روده کوچک (bowel) برای هضم بیشتر تحویل داده می شود.
• در بیماران با رفلکس اسید، محتوای اسید معده به مری بر می گردد، التهاب و آسیب ایجاد می کند.
• فاکتورهایی که در رفلکس اسید شرکت می کنند شامل غذاهای چرب، سیگار، شکلات، کافئین، الکل، چاقی، بارداری و تاخیر در تخلیه معده هستند.

وقتی صحبت از ترش کردن معده یا بازگشت اسید معده می‌شود، موادغذایی خاصی هستند که معمولاً مشکل سازند. بهترین راهکار این است که به طور کل از مصرف این موادغذایی خودداری کنید. اما متاسفانه، این مواد معمولاً بیشتر از نیمی از برنامه‌غذایی همه افراد را در بر می‌گیرند. در زیر موادغذایی که در این زمینه مخرب و آسیب‌رسان هستند را برایتان معرفی می‌کنیم.

شکلات

یک خبر بد برای آنهایی که عاشق شکلات هستند: به نظر می‌رسد که شکلات بیشتر از سایر موادغذایی موجب برگشت اسیدمعده می‌شود. این می‌تواند سه دلیل داشته باشد: ۱. شکلات حاوی کافئین و سایر محرک‌ها مثل تئوبرومین است که موجب رفلکس می‌شود. ۲. شکلات چربی بالایی دارد و چربی رفلکس اسید معده را تشدید می‌کند. ۳. همچنین شکلات حاوی مقادیر زیادی کاکائو است و کاکائو موجب رفلکس اسید معده می‌شود. شکلات تلخ به اندازه شکلات پرچرب شیری بد نیست اما باید با واقعیت روبه‌رو شد: همه شکلات‌ها برای اسید معده مخرب هستند.

سودا

سودا و سایر نوشیدنی‌های گازدار یکی از مهمترین دلایل بازگشت اسیدمعده هستند. حباب‌های کربناتی درون معده و افزایش فشار با رفلکس معده در ارتباط هستند. سوداهای کافئین‌دار و آنها که اسیدی هستند (تقریباً همه‌شان) حتی بدتر هم هستند. از نوشیدنی‌هایی که آزمایش شده‌اند، کوکا و پپسی رژیمی بیشتر اسیدی بودند اما همه نوشیدنی‌های گازدار می‌توانند مشکل‌ساز باشند.

غذاهای سرخ‌کردنی

غذاهای سرخ‌شده شناخته‌شده‌ترین عامل رفلکس معده هستند. این غذاها همچنین موادی هستند که دلیل اصلی سوزش معده نیز می باشند. این غذاها به دلیل محتوی بالای چربی در لیست غذاهایی قرار می‌گیرند که موجب تحریک رفلکس اسید معده می‌شوند.

الکل

آبجو و سایر نوشیدنی‌های الکلی با برگشت اسیدمعده در ارتباط هستند. بسیاری از این نوشیدنی‌ها خیلی اسیدی نیستند اما گفته می‌شود که الکل دریچه زیر مری (جایی که به معده وصل می‌شود) را شل کرده و موجب برگشت اسید معده می‌شود. سعی کنید به کل مصرف این نوشیدنی‌ها را کنار بگذارید.

لبنیات پرچرب

همه موادغذایی پرچرب موجب رفلکس یا در اصطلاح ترش کردن معده می‌شوند. اگر رفلکس شدید دارید و در عین حال عاشق پنیر هستید یا لبنیات پرچرب دیگری یکی از الزامات برنامه‌غذایی روزانه‌تان است، دیگر وقتش رسیده که کمی رژیم‌غذاییتان را اصلاح کنید. سعی کنید از این موادغذایی به مقدار بسیار کم و به عنوان مزه استفاده کنید نه غذای اصلی.

گوشت‌های پرچرب

احتمال بروز رفلکس اسید معده توسط قسمت‌های پرچرب گوشت که مدت زمان بیشتری در معده می‌مانند افزایش می‌یاید. سعی کنید از قسمت‌هایی از گوشت استفاده کنید که چربی کمتری دارند و قسمت‌های پرچرب را حداکثر یک بار در هفته مصرف کنید.

کافئین

یک فنجان قهوه یا کاپوچینو در روز اشکالی ندارد اما کسانیکه تمام روز مشغول نوشیدن قهوه یا چای هستند معمولاً با مشکل رفلکس معده سروکار دارند. سعی کنید به جای آن از چای بابونه که بهترین چای گیاهی است یا چای سبز یک یا دو بار در روز استفاده کنید.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ يکشنبه ۳۰ تير
کدخبر:4547منبع:سلامت نیوزتاریخ انتشار:۱۳۹۲ سي تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-4547.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر