طرز پخت فرنی مخصوص آذربایجان برای سفره افطار


فرنی یکی از دسرهای ایرانی است که به آسانی و سریع تهیه می شود.

به گزارش لقمه، فرنی معمولا به خاطر شیر و نشاسته ای که در آن به کار می رود، برای بچه ها غذایی مقوی است، اما نوعی دسر هم محسوب می شود.

مواد لازم:

تخم مرغ 1 عدد

کره 50 گرم

آرد ذرت یا برنج ۲ قاشق غذاخوری

گلاب 1 پیمانه

پودر گل سرخ برای تزئین

شکر 1 پیمانه

شیر 5/2 پیمانه

گردو یک دوم پیمانه برای تزئین

برنج 1 پیمانه

 

طرز تهیه:

میتوان به جای کره از 2 قاشق خامه استفاده کرد که خامه خوشمزه تر است. برنج را قبلاً شسته و با آب خالی بدون نمک چند ساعتی خیس کرده ایم و سپس حدود نیم ساعت با آب خالی پخته ایم.

وقتی که مقداری از آب برنج باقی ماند مقداری از شیر را به آن اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا برنج باز شود میگذاریم بجوشد گلاب را هم به برنج اضافه میکنیم. در این فاصله در ظرف دیگری شکر و آرد را به همراه تخم مرغ و خامه با هم مخلوط میکنیم و کم کم بقیه شیر را هم به این مواد اضافه کرده و مخلوط میکنیم. برای تهیه این فرنی از ظرف لعابی یا استیل استفاده نکنید چون ته میگیرد.

وقتی ظرف روی حرارت جوشید مواد را به ظرف اضافه میکنیم و حرارت را کم میکنیم و با قاشق هم میزنیم تا ته نگیرد حدوداً 10 دقیقه بعد مواد آماده میشود وقتی خودش را گرفت داخل ظرف مورد نظر میکشیم و میگذاریم سرد شود و بعد مصرف میکنیم.

میتوان این فرنی را به صورت 3 رنگ درست کرد یعنی کاکائو و زعفران هم اضافه کرد. روی فرنی را با پودر گل سرخ و همچنین مربای گل سرخ تزئین میکنیم.

میتوان در این فرنی از برنج استفاده نکرد و به جای برنج فقط آرد برنجی که در مواد گفته شد را بیشتر استفاده کرد در این صورت حلیمی غذا بیشتر میشود اما نوع سنتی این فرنی در آذربایجان با برنج و به صورتی که گفته شد تهیه می شود.

 

بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ يکشنبه ۳۰ تير
کدخبر:4553منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۲ سي تيرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-4553.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر