استمرار کاهش بهای جهانی غذا


شاخص قیمت غذای بانک جهانی به میزان دو درصد طی دوره چهار ماه گذشته کاهش یافت که سومین دوره کاهش متوالی بود.

به گزارش لقمه، بر اساس گزارش بانک جهانی، کاهش واردات در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و تقاضای پایین‌تر، موجب کاهش 12 درصدی قیمت‌ها نسبت به رکورد مشاهده شده در اوت سال 2012 شده است.

شاخص قیمت غذای بانک جهانی نشان داد در فاصله فوریه تا ژوئن، قیمت‌های بین المللی شکر به میزان شش درصد، روغن سویا 11 درصد، ذرت یک درصد و گندم دو درصد کاهش یافته است.

شرایط آب و هوایی مطلوب‌تر پس از خشکسالی سال گذشته، تولید گندم را بهبود بخشید و در صورتیکه آب و هوای نامساعد بر تولید در شمال و مرکز اروپا، روسیه و چین تاثیر نگذارد، برداشت خوب از سوی این تولیدکنندگان بزرگ انتظار می‌رود.

همچنین پیش‌بینی می‌شود تولید جهانی ذرت به دلیل احیای تقاضا از سوی تولیدکنندگان اتانول در آمریکا، به رکورد بالایی در سال میلادی جاری برسد.

طبق گزارش بانک جهانی، در حالیکه قیمت‌ها به تازگی ثبات یافته‌اند اما نوسان قیمت‌های غذا در سال‌های اخیر، کشورهای در حال توسعه با نرخ فقر بالا را واداشته در واکنش به این امر یارانه‌های غذای مصرف کننده را افزایش دهند در حالیکه بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول این کشورها را دعوت کرده‌اند برای کاهش فشار بر بودجه دولتی و آزاد کردن اعتبار بیشتر برای آموزش و بهداشت و درمان، یارانه‌های اختصاص یافته به غذای مصرف کننده را حذف کنند.

بانک جهانی معتقد است که ضعف برنامه‌های یارانه غذا، به مردم فقر سود نمی‌رساند و اشکال مستقیم‌تر مانند عرضه کالاهای غذایی اساسی و کارهای عمومی برای کمک به فقرا موثرتر است.

بر اساس گزارش رویترز، شاخص قیمت غذای بانک جهانی قیمت‌های صادرات غذا، چربی‌ها و روغن‌ها، غلات و مواد غذایی دیگر را بر اساس ارزش دلار ارزیابی می‌کند.


بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ شنبه ۵ مرداد
کدخبر:4622منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۲ پنجم مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-4622.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر