دلایل بروز بحران فصلی در تولید مرغ و تخم‌مرغ


یک کارشناس کشاورزی گفت: تخصص نداشتن سرمایه‌گذاران صنعت طیور، نبود تولید خطی و تنظیم نکردن بازار باعث شده به طور متوسط هرفصل در زمینه تولیدات استراتژیک مرغ و تخم‌مرغ بحران ایجاد شود.

به گزارش لقمه، مجتبی زاغری، استاد دانشگاه تهران اظهار کرد: صنعت طیور در حال حاضر 60 درصد پروتئین مورد نیاز مردم را تامین می‌کند و سرانه مصرف گوشت مرغ بیش از 20 کیلوگرم و تخم‌مرغ حدود 12 کیلوگرم است اما به طور متوسط هرفصل در زمینه تولید این دو محصول پروتئینی مهم بحران ایجاد می‌شود.

وی نبود تولید خطی و تنظیم نکردن بازار در طول سال را عامل واردات مرغ و تخم‌مرغ دانست و تاکید کرد: باید تولید در بخش طیور خطی شود.

این کارشناس طیور با اشاره به فعالیت بیش از 18 هزار واحد پرورش مرغ گوشتی در کشور گفت: مدیریت در این بخش‌های تولیدی معمولا به صورت ادواری است چون هم‌اکنون این صنعت زیان‌ده است و هر دو - سه سال یک بار مدیریتش تغییر می‌کند. از سوی دیگر تخصص نداشتن سرمایه‌گذاران این بخش از دیگر دلایل ضرر صنعت مرغداری است.

زاغری به کسانی که تمایل به سرمایه‌گذاری در صنعت طیور را دارند، پیشنهاد کرد: برای آگاهی و بالا بردن راندمان تولید، قبل از انجام این کار با کارشناسان بخش مشورت کنند.

وی بیماری‌های طیور، گرانی نهاده‌های وارداتی را از مشکلات این بخش دانست و اظهار کرد: می‌توان با مدیریت هزینه‌ها و کاهش تلفات، بازدهی بهتری در این صنعت داشت اما در حال حاضر دام‌ها با وزن کم کشتار می‌شوند که نباید این کار صورت گیرد.

این کارشناسبا بیان این‌که باید توان خرید مردم افزایش یابد تا قیمت‌ها واقعی شود، گفت: هم‌اکنون قیمت مرغ کمتر از هزینه‌ تمام شده‌ آن است که باعث زیان تولیدکنندگان و انباشت بدهی‌های بانکی در این بخش می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ شنبه ۵ مرداد
کدخبر:4624منبع:ایسناتاریخ انتشار:۱۳۹۲ پنجم مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-4624.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر