میوه ها و سبزی ها به ویژه آنهایی که رنگ تیره دارند، حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوانی می باشند.
به گزارش لقمه، التهاب پاسخ بدن به عفونت و آسیب است. در حقیقت التهاب یک مکانیسم دفاعی است که با انتقال مواد مغذی و سلول های ایمنی به محل آسیب دیده، به بهبود و ترمیم بافت ملتهب کمک می کند.
التهاب دارای عوارض ناخوشایندی نیز هست. التهاب مزمن مفاصل یا آرتروز موجب تورم و دردناک شدن مفصل ها می شود.
در اینجا 5 ماده غذایی ضد التهاب را به شما معرفی می کنیم:
غذاهای غنی از امگا- 3: یکی ازدلایل التهاب در بدن، مصرف بالای اسیدهای چرب امگا- 6 و دریافت پایین اسیدهای چرب امگا- 3 است. اغلب رژیم های غذایی امروزی حاوی 10 برابر امگا- 6 نسبت به امگا- 3 هستند، که این نسبت خطر التهاب را افزایش می دهد. امگا- 6 در مغزها، دانه ها و روغن های گیاهی یافت می شود.
محققان توصیه می کنند که بیماران مبتلا به التهاب مفاصل مقدار بیشتری امگا- 3 به رژیم غذایی خود اضافه کنند. منابع اسیدهای چرب امگا- 3 عبارتند از: انواع ماهی مانند سالمون، ساردین و قزل آلا، تخم کتان و گردو. همچنین می توان برای تامین اسیدهای چرب امگا- 3 از مکمل های روغن ماهی نیز استفاده نمود.
روغن زیتون تصفیه نشده: زیتون و روغن زیتون حاوی ترکیبات ضد التهاب هستند و توصیه می شود در رژیم غذایی روزانه خود از آنها استفاده کنید.
غذاهای غنی از آنتی اکسیدان ها: میوه ها و سبزی ها به ویژه آنهایی که رنگ تیره دارند، حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی فراوانی می باشند. توت فرنگی، تمشک، زغال اخته، طالبی، زردآلو، گیلاس، آلو، هندوانه، خرمالو و کلم، اسفناج، بروکلی، هویج، گل کلم، کدو، کدو حلوایی، فلفل، سیب زمینی و شلغم حاوی مقادیر بالایی از آنتی اکسیدان ها هستند.
ادویه ها: زنجبیل، سیر، دارچین و زردچوبه دارای خواص ضد التهابی می باشند، بنابراین به یاد داشته باشید که در طبخ غذاها از آنها استفاده کنید. یک نوشیدنی بسیار مفید برای بهبود التهاب مخلوط آب سیب، آب هویج و زنجبیل می باشد.
چای سبز: چای سبز حاوی ترکیبات خاصی است که برای رفع التهاب و بهبود مفاصل مفید می باشند. براساس مطالعات، نوشیدن 3 تا 4 فنجان چای سبز در روز اثر قابل توجهی در رفع التهاب دارد.
بازگشت به صفحه نخست