دستور پخت شیرین پلوی مجلسی برای ضیافت افطار


در دستور پخت زیر روش تهیه شیرین پلوی مجلسی را آموزش می دهیم که می توانید آن را در سفره افطار سرو کنید.

مواد لازم:

برنج..................................................................... یک کیلوگرم

مرغ...................................................................... 500 گرم

خلال پوست نارنج یا پرتقال....................................... 250 گرم

هویج خلالی شده................................................... 500 گرم

خلال بادام............................................................. 200 گرم

خلال پسته  .......................................................... 50 گرم

شکر.................................................................... یک پیمانه

روغن یا کره ..........................................................  به میزان لازم

زعفران و نمک ....................................................... به میزان لازم

 

طرز تهیه:

برنج را حتمً از چهار ساعت قبل خیس کرده ایم و موقع خیس کردن به ازار هر پیمانه برنج حتماً یک قاشق غذاخوری نمک روی برنج میریزیم. و بعد از سه چهار ساعت خیس خوردن برنج را صاف میکنیم.

برنج را وقتی به صورت پلو و مخلوط با مواد دیگر درست میکنیم حتماً برنج را کمی دون تر و زنده تر برمیداریم.

مرغ را با یک عدد هویج، یک عدد پیاز و مقداری نمک و  فلفل آب پز میکنیم.

مرغ را هم میتوانیم لای برنج دم بگذاریم و هم میتوانیم بعد از اینکه برنج را کشیدیم لای پلو بگذاریم. که اگر لای برنج دم کنیم طعم مواد را گرفته و خوش طعم تر میشود.

از سینه یا ران مرغ میتوانیم استفاده کنیم.

هویج را به صورت یکدست خلالی میکنیم و داخل ماهی تابه حاوی روغن یا کره تفت میدهیم تا بوی خامی هویج از بین برود.

خلال نارنج یا پرتقال را سه بار هر بار به مدت سه تا پنج دقیقه میجوشانیم آبش را دور میریزیم تا تلخی آن گرفته شود بعد اگر باز احساس میکنید که تلخی دارد چند ساعت در آب سرد بگذارید خیس بخورد و دو سه بار آب آن را عوض کنید تا کاملاً تلخی آن گرفته شود.

برای اینکه شیرین پلو خیلی شیرین نشود تمام مواد را با هم و یکجا شیرین میکنیم.

خلال بادام را با آب سرد شسته و به مدت یک ساعت در آب سرد خیس میکنیم و صاف میکنیم تا آبش کاملاً برود.

خلال پسته را نباید بشوریم و نباید لای پلو دم کنیم بلکه آن را تمیز کرده و کمی تفت میدهیم تا براق شود و برای روی پلو استفاده میکنیم.

وقتی هویج خوب تفت خورد خلال بادام را به آن اضافه کرده و تفت میدهیم تا بوی خامی خلال بادام نیز از بین برود.

میتوان مقدار شکر این غذا را کمتر کرد چون هویج خودش شیرین است.

خلال نارنج یا پرتقال را هم به مواد اضافه کرده و با آنها تفت میدهیم.

اگر طعم هویج را دوست نداشته باشید میتوانید به جای آن از همان مقدار خلال پرتقال استفاده کنید.

شکر و مقداری آب هم به مواد اضافه میکنیم و میگذاریم مواد با شکر به مدت 5 دقیقه جوشیده و شیرین شوند.

کف ظرف مورد نظر سیب زمینی یا نان میگذاریم و مقداری برنج روی آن میریزیم و از مواد آماده شده روی برنج ریخته دوباره برنج میریزیم و تکه های مرغ را روی برنج میریزیم. دوباره از مواد روی مرغها ریخته و بقیه برنج را روی آنها میریزیم.

حرارت زیر این غذا باید خیلی کم باشد چون شیرین پلو به خاطر شیرینی که دارد زود میسوزد.

میتوان این غذا را داخل فر هم تهیه کرد.

بقیه مواد را روی برنج ریخته و مقداری زعفران دم شده روی آن میریزیم و مواد رویی را کمی با هم مخلوط میکنیم.

مقداری کره یا روغن روی غذا میریزیم و ظرف را به مدت یک ساعت روی حرارت ملایم میگذاریم.

وقتی غذا آماده شد از خلال پسته و دارچین برای تزئین استفاده میکنیم.

ما در اینجا شیرین پلو را به شکل پروانه تزئین کرده ایم و کنار آن شیرین پلوی قالبی نیز تهیه کرده ایم که کف قالب برنج زعفرانی ریخته و مقداری زرشک ریخته بعد شیرین پلو را داخل فر دم گذاشته ایم و به صورت شیرین پلوی قالبی تهیه کرده ایم.

نکته: برای این غذا از شکرهای رژیمی نمیتوان استفاده کرد چون شکرهای رژیمی در مقابل حرارت زیاد طعم خودشان را از دست میدهند و شیرینی چندانی از آنها باقی نمی ماند برای همین این شکرها برای غذاهایی به کار میرود که شکر را در مرحله آخر اضافه میکنند.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ جمعه ۱۱ مرداد
کدخبر:4681منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۲ يازدهم مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-4681.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر