پزشکان آمریکایی در یک مطالعه جدید دریافتند که موادغذایی غنی از اسیدهای چرب و اسیدهای آمینه میتوانند به تولید انسولین در بدن کمک کنند.
به گزارش لقمه، این پزشکان با توجه به نتایج آزمایش فوق خاطر نشان کردند که مصرف انواع خاصی از موادغذایی میتواند به افرادی که به تازگی دیابت نوع یک در آنها تشخیص داده شده کمک کند تا بدنشان حداقل تا دو سال دیگر پس از تشخیص بیماری مقادیری انسولین تولید و ترشح کند.
طبق یافتههای این مطالعه اگرچه مصرف برخی مواد خوراکی نیاز به تزریق انسولین در مبتلایان به دیابت نوع یک را برطرف نمیکند اما مصرف غذاهای حاوی اسید آمینهها و اسیدهای چرب امگا 3 به معنی نیاز کمتر به تزریق انسولین است.
«الیزابت مایر – داویس»، نویسنده ارشد این مطالعه یادآور شد: پس از تشخیص دیابت نوع یک، وجود اسیدآمینههایی با زنجیره انشعابی و اسیدهای چرب زنجیره بلند در بدن حائز اهمیت است زیرا وجود این ریزمغذیهای خاص، کنترل گلوکز را بهبود بخشیده و چه بسا که میتواند از بروز مشکلات و ناراحتیهای بعدی ناشی از این بیماری تاحدی جلوگیری کند.
دیابت نوع یک در واقع اختلال در سیستم ایمنی بدن فرد است که در آن، سیستم ایمنی بدن به سلولهای بتای تولیدکننده انسولین حمله میکند.
به گزارش ایسنا به نقل از هلث دی نیوز، در این مطالعه 1300 جوان مبتلا که حداکثر تا 20 سال سن داشتند، تحت آزمایش قرار گرفتند و حدود 10 ماه بود که بیماری دیابت نوع یک در آنها تشخیص داده شده بود.
پس از دو سال محققان دریافتند که مقدار اسید آمینه «لوسین» و اسیدهای چرب امگا 3 در بدن به میزان چشمگیر با افزایش سطح پپتید-C که وجود آن تاثیر مهمی در کنترل قندخون دارد در ارتباط است.
به بیان دیگر هرچه مقدار این ریزمغذیها در بدن بیشتر باشد توانایی تولید انسولین در بدن تا مدتی پس از تشخیص دیابت باقی میماند و علاوه بر آن از مشکلات بعدی ناشی از این بیماری کاسته میشود.
بازگشت به صفحه نخست