چربی های رژیم غذایی، بر کیفیت اسپرم اثر دارند


این یافته‌ها نشان می‌دهد که رابطه‌ای میان عوامل قابل‌تغییر سبک زندگی مانند تغذیه و توان باروری مردان وجود دارد.

به گزارش لقمه، یک تحقیق در دانشگاه هاروارد نشان داده است مصرف غذاهای حاوی مقادیر زیاد چربی‌های اشباع‌شده برای مثال همبرگر و سیب‌زمینی سرخ‌کرده، گوشت قرمز و لبنیات پرچرب ممکن است به کیفیت اسپرم صدمه بزنند.

این بررسی نشان داد هرچه مردان میزان بیشتری از این چربی‌های اشباع شده بخورند با احتمال بیشتری ممکن است تعداد اسپرم‌های آنها و میزان فعالیت اسپرم کاهش یابد. بر عکس،‌ مردانی که غذاهای حاوی چربی‌های سالم‌تر مانند اسیدهای چرب امگا 3 که در ماهی وجود دارند، مصرف می‌کردند، تعداد بیشتری اسپرم سالم‌‌تر و فعال‌تر داشتند.

در این بررسی مردان با بیشترین میزان مصرف چربی‌های اشباع‌شده نسبت به مردان با کمترین میزان مصرف چربی‌ اشباع‌‌شده، 41 درصد تعداد اسپرم کمتری داشتند.

به گفته این پژوهشگران، این یافته‌ها نشان می‌دهد که رابطه‌ای میان عوامل قابل‌تغییر سبک زندگی مانند تغذیه و توان باروری مردان وجود دارد. هنوز معلوم نیست علت این رابطه میان انواع چربی‌ها و کیفیت اسپرم چیست اما انواع مختلف چربی به صورت‌های مختلفی در بدن سوخت‌وساز پیدا می‌کنند.

چربی‌های غیر اشباع بخش مهمی از غشای سلولی اسپرم‌ها را تشکیل می‌دهند و ممکن است بر توانایی اسپرم در بارور کردن تخمک اثر بگذارند. این نوع چربی‌ها همچنین ممکن است تولید هورمون‌های جنسی را نیز تحریک کنند.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ دوشنبه ۱۴ مرداد
کدخبر:4709منبع:پزشکان بدون مرزتاریخ انتشار:۱۳۹۲ چهاردهم مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-4709.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر