چگونه ترشح هورمون رشد را افزایش دهیم؟


برخی از عوامل در افزایش ترشح هورمون رشد موثر‌ند.

به گزارش لقمه، این عوامل در سنین رشد می‌ توانند باعث بلندی قد كودك و نوجوانان شوند كه به آن ها اشاره می ‌كنیم.

خواب كافی و منظم


اولین قدم برای تحریك ترشح هورمون رشد، خواب كافی و البته منظم است. بیشترین میزان ترشح هورمون رشد پس از به خواب رفتن و در 2 ساعت اول خواب است و به استخوان‌ها می ‌رسد، بنابراین بهتر است كودكان و نوجوانان شب‌ ها تا دیر وقت بیدار نمانند و اگر می‌ توانند هنگام بعد از ظهر، خوابی هر چند كوتاه مدت داشته باشند.

تغذیه صحیح


مصرف غذاهایی كه پروتئین كم و قند بالا دارند، منجر به كوتاهی قد و تاخیر در رشد می‌ شوند. بنابراین مصرف پروتئین به خصوص پروتئین‌ هایی كه كیفیت بالایی دارند، برای رشد و افزایش قد لازم است.


زیاده‌ روی در مصرف قند‌ها و شیرینی ‌جات، سبب افزایش میزان گلوكز (قند) خون به صورت ناگهانی می‌ شوند كه این امر خود باعث كاهش میزان ترشح هورمون رشد می‌ شود.
غذاهای چرب نیز حجم عضلات بدن را كاهش می دهند و مانع رسیدن پروتئین كافی به بدن می ‌شوند.

تمرینات ورزشی


انجام روزانه ورزش‌ های كششی و نرمشی، اثر مستقیمی بر افزایش میزان هورمون رشد دارند و فعالیت‌ های ورزشی شدید سبب كاهش قند خون می ‌شوند و متعاقب این امر، ترشح هورمون رشد افزایش می ‌یابد.
پزشكان معتقدند كه مصرف غذاهای حاوی پروتئین، 2 ساعت قبل از ورزش و نیز پس از ورزش باعث افزایش قابل توجهی در میزان هورمون رشد و نیز هورمون تستوسترون در آقایان می ‌شود.

انجام ورزش‌های كششی مرتب، با تقویت عضلات پشت و تقویت ستون فقرات باعث راست قامتی بیشتر و افزایش قد تا حدود 5/2 تا 5 سانتیمتر می ‌شوند.


بنابراین در هر سنی كه هستید، روزی 20 تا 30 دقیقه وقت برای ورزش بگذارید تا از فواید آن همچون افزایش متابولیسم (سوخت و ساز) بدن، كاهش حجم چربی بدن و تقویت سیستم ایمنی بدن بهره ببرید.

فاصله‌ گذاری مناسب بین تغذیه و خواب
مصرف غذاهای سنگین پیش از خواب باعث می ‌شود كه در هنگام خواب میزان انسولین خون افزایش یابد و این مساله باعث كاهش ترشح هورمون رشد می ‌شود. بنابراین اگر می ‌خواهید از خواب تان بهره كافی ببرید، حداقل 2 ساعت قبل از خواب، مواد غذایی سنگین و چرب و دیر هضم نخورید.

كمبود روی و كوتاهی قد


منابع غذایی روی


عنصر روی یكی از مواد معدنی مورد نیاز بدن است كه پس از آهن، بدن بیشترین نیاز را به آن دارد. این عنصر كمیاب در بدن نقش‌ هایی حیاتی دارد و كمبود آن سبب خستگی و ضعف، كوتاه قدی، عوارض پوستی و دیررس بودن صفات ثانویه جنسی می ‌شود.


در كشور ما یكی از دلایل مهم كوتاهی قد در كودكان و نوجوانان، كمبود روی است كه بیشتر ناشی از جذب ناكافی این عنصر است.

غلات و نیز غذاهای حیوانی مانند گوشت و تخم ‌مرغ، لبنیات و غذاهای دریایی مثل ماهی و میگو سرشار از روی هستند. مصرف نان‌ هایی كه به خوبی تخمیر نشده‌اند یا در تهیه آنها از جوش شیرین استفاده شده است، از جذب روی و املاح معدنی دیگر جلوگیری می کنند و باعث كوتاهی قد در جوانان می شوند. در واقع در غلات و به ویژه پوسته آن ها ماده‌ای به نام فیتات وجود دارد كه مانع جذب روی است. ولی در اثر تخمیر، تجزیه می‌ شود و از بین می‌ رود. با این تفاسیر درمی ‌یابید كه مصرف نان‌ هایی كه به روش سنتی تهیه می ‌شوند و به خوبی تخمیر می‌ شوند، بهترین منبع روزانه برای تامین روی هستند.

امروزه مكمل‌ های روی به صورت شربت ‌های در داروخانه‌ ها وجود دارند كه پزشكان برای كودكانی كه دچار كوتاه قدی و تاخیر رشد هستند، تجویز می‌ كنند.


علاوه بر روی، ویتامین‌ها و مواد معدنی دیگر همچون ویتامین، آهن و كلسیم برای رشد قد ضروری هستند.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ شنبه ۲۶ مرداد
کدخبر:4837منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۲ بيست و ششم مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-4837.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر