کشف حقایقی عجیب درباره چاقی


قرار گرفتن در معرض موادی خاص در مدت زمان رشد جنین و یا در سال‌های نخست پس از تولد اغلب رشد معمول سیستم هورمونی بدن را دچار اختلال می‌کند و به رشد بیشتر سلول‌های چربی منجر می‌شود.

به گزارش لقمه، متخصصان سلامت می‌گویند عوامل چاقی در بین افراد فراتر از بی‌تحرکی و پرخوری است اما با این حال مصرف مواد خوراکی ناسالم مانند مواد قندی و نداشتن فعالیت بدنی قطعات اصلی پازل چاقی هستند.

در مطالعه‌ای که در سال 2002 میلادی انجام گرفت، مشخص شد رشد نرخ چاقی با افزایش سطح مواد شیمیایی صنعتی در محیط زیست ارتباط مستقیم دارد.

محققان معتقدند که تماس با مواد شیمیایی مختل‌کننده فعالیت غدد درون‌ریز، مشکلات چاقی و اضافه‌وزن را متوجه افراد می‌سازد.

بررسی‌های آزمایشگاهی بر روی حیوانات نشان می‌دهد که قرار گرفتن در معرض موادی خاص در مدت زمان رشد جنین و یا در سال‌های نخست پس از تولد اغلب رشد معمول سیستم هورمونی بدن را دچار اختلال می‌کند، به رشد بیشتر سلول‌های چربی منجر می‌شود و توانایی بدن را در ارسال و دریافت سیگنال‌هایی برای داشتن عملکرد سالم تضعیف می‌نماید.

یکی از مواد مهم چاق‌کننده در محیط زیست آفت‌کش‌ها هستند. در مطالعات گذشته رابطه بین افزایش نرخ ابتلا به دیابت در کشاورزان با دستگاه‌های آفت‌کش مشاهده شده است و به نظر می‌آید که حتی مقادیر اندک مواد شیمیایی موجود در آفت‌کش‌ها نیز عملکرد سالم هورمون‌ها را مختل می‌سازد. آفت‌کش‌های "ارگانوکلرین" که برای مدت زمان طولانی در مواد خوراکی باقی می‌مانند از عوامل مهم در افزایش نرخ چاقی هستند.

علاوه بر آفت‌کش‌ها مطالعات آزمایشگاهی نشان می هد که نوعی ترکیب شیمیایی موسوم به بیسفنول A ‌که در تولید محصولات و کالاهای پلاستیکی مانند بطری‌ها به کار می‌رود، سرعت تقسیمات سلول‌های چربی را افزایش می‌دهد، عملکرد پانکراس را مختل می‌کند،‌ موجب بروز مقاومت انسولینی می‌شود و در نهایت نیز مشکل چاقی را تشدید می‌کند.

علاوه بر آفت‌کش‌ها و بیسفنول A، مواد آرایشی و بهداشتی مانند شامپوها نیز حاوی ترکیبات مصنوعی دیگر موسوم به «فتالات‌ها» هستند که این مواد هم به نوبه خود مختل‌کننده فعالیت‌های هورمونی بدن هستند و تأثیر چشمگیری در تشدید فرآیند چاقی دارند.

از سوی دیگر نوعی مواد شیمیایی موجود در پلاستیک‌های «وینیل کلراید» موسوم به «ارگانوتین‌ها» از جمله ترکیباتی هستند که در محیط زیست باقی می‌مانند و از دیگر عوامل چاق‌کننده مهم محسوب می‌شوند.

این متخصصان همچنین تاکید دارند: دانه سویا نیز هرچند سطح چربی پایینی دارد اما خواص استروژنی آن شناخته شده است. آزمایش‌ها نشان می‌دهد کودکانی که به مصرف سویا تمایل دارند بیشتر مستعد چاقی هستند.

علاوه بر عوامل فوق که همگی به طور چشمگیری تأثیر چاق‌کنندگی دارند، مصرف سیگار در دوران بارداری نه تنها خطر به دنیا آوردن نوزاد نارس یا کم‌وزن را افزایش می‌دهد بلکه نوزادان متولد شده از مادران سیگاری بیشتر در معرض ابتلا به چاقی در سنین بزرگسالی هستند.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ شنبه ۲۶ مرداد
کدخبر:4848منبع:تبیانتاریخ انتشار:۱۳۹۲ بيست و ششم مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-4848.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر