خسارت کشاورزان هرمزگانی در پی واردات لیمو


سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان گفت: 60 میلیارد ریال برای اجرای طرح‌های مقابله با بیماری جاروک جادوگر لیمو ترش و مدیریت آن به هرمزگان ابلاغ شد.

به گزارش لقمه، طهماسب غلامپور افزود: تا پیش از شیوع بیماری جاروک جادوگر بیش از 20 هزار هکتار از باغات هرمزگان زیر کشت لیمو ترش بود که اکنون به 13 هزار هکتار کاهش یافته است.

وی با بیان این‌که این اعتبار از مصوبات سفرهای دوم و سوم هیئت دولت به هرمزگان است که تا پایان آبان اختصاص می‌یابد، اظهار کرد: بیماری جاروک جادوگر بیماری ویروسی است و ناقل آن حشره‌ای به نام "زنجرک" است.

غلامپور تصریح کرد: براساس تحقیقات مراکز و موسسات تحقیقاتی وزارت جهاد کشاورزی، تنها راه مبارزه با آفت جاروک لیموترش استفاده از گونه‌های جایگزین مقاوم و اصلاح باغ‌ها با آلودگی کمتر از 50 درصد است.

وی از اجرای عملیات اصلاح در 4000 هکتار از باغ‌های با آلودگی پایین استان برای جلوگیری از گسترش بیماری جاروک لیموترش خبر داد و خاطرنشان کرد: اقدامات اصلاحی در باغ‌هایی با آلودگی کمتر از 50 درصد شامل شناسایی درختان آلوده، تغذیه، هرس و حذف درختان آلوده، اقدام علیه ناقل بیماری، کنترل شیمیایی، جایگزینی باغ‌های آلوده و فعالیت‌های آموزشی و ترویجی است.

سرپرست معاونت بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان اظهار کرد: امسال با استفاده از ارقام مقاوم در 3000 هکتار از باغ‌های استان کار جایگزینی درختان آلوده انجام می‌شود.

غلامپور ادامه داد: از 13 هزار هکتار باغ‌های لیمو ترش هرمزگان 7000 هکتار آنها با آلودگی کمتر از 50 درصد و 6000 هکتار سالم است.

وی تصریح كرد: واردات لیمو تازه از خارج کشور و قاچاق لیمو خشک از کشورهای آفریقایی در ماه‌های اخیر موجب پایین آمدن قیمت لیمو ترش کشاورزان هرمزگانی و خسارت به آن‌ها شده است؛ از سال 87 تاکنون 40 میلیارد ریال برای مبارزه با این بیماری در هرمزگان هزینه شده است.

غلامپور افزود: بیماری جاروک جادوگر از کشور عمان وارد کشور شد و از 13 سال پیش از سیستان و بلوچستان به باغ‌های هرمزگان راه یافت و اقتصاد 7000 باغدار هرمزگانی را تحت تاثیر قرار داد.

وی گفت: بیش از 70 درصد صادرات لیموترش کشور به کشورهای آسیایی، اروپایی و حتی آمریکایی در چند سال گذشته از شهرستان‌های رودان و میناب به عنوان دو قطب بزرگ لیموترش ایران تامین شده است.

به گزارش ایسنا، امسال بیش از 126 هزار تن لیمو ترش در هرمزگان برداشت شد که 16 درصد نسبت به سال گذشته کاهش نشان می‌دهد.

 
 

در تاریخ ۱۳۹۰ جمعه ۲۰ آبان
کدخبر:485منبع:ايسناتاریخ انتشار:۱۳۹۰ بيست آبانلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-485.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر