دبیر انجمن خرما با پیشبینی برداشت یک میلیون تن خرما در سال جاری، تاکید کرد: دولت با ذخیرهسازی خرما، بازار این محصول را از دست دلالان خارج کند.
به گزارش لقمه، علی اصغر موسوی اظهار کرد: امسال هم مانند سالهای دیگر گرد وغبارهای غرب کشور، گرمای بیش از حد و بارشهای نابههنگام در آستانه فصل برداشت باعث شد تا میزان تولید خرما حدود 25 درصد کاهش یابد.
وی افزود: پیش از این پیشبینی میشد که حدود یک میلیون و 200 هزار تن خرما از نخلستانهای کشور برداشت شود اما با توجه به شرایط جوی به وجود آمده و مشکلات موجود به نظر میرسد میزان برداشت این محصول در سال جاری به یک میلیون تن کاهش یابد.
دبیر انجمن خرما گفت: در سالهای گذشته که دولت بازار خرما را رها کرده بود دلالان به بازار این محصول ورود پیدا کردند و با ذخیرهسازی آن، قیمت این محصول در ماه رمضان امسال را به حدود 10 هزارتومان رساندند اما اگر امسال دولت سیاستهای ذخیرهسازی خرما را مانند دیگر محصولات کشاورزی از جمله میوه اعمال کند بازار خرما از دست دلالان خارج میشود و دیگر شاهد قیمتهای غیر منطقی نخواهیم بود.
کاهش 50 درصدی هزینههای تولید با توسعه مکانیزاسیون
موسوی خاطرنشان کرد: در حال حاضر که در کشورهایی مانند مصر و ایران عملیات کاشت، داشت و برداشت به روش سنتی و بدون مکانیزاسیون انجام میشود قیمت تمام شده برای تولید هر کیلوگرم خرما حدود 2000 تومان برای نخلداران تمام میشود این درحالیست که اگر مکانیزاسیون در مراحل مختلف تولید این محصول توسعه یابد میتوان هزینه تمام شده این محصول را تا 50 درصد کاهش داد.
وی گفت: در کشورهای آمریکا و برخی کشورهای آفریقای شمالی مراحل مختلف تولید خرما از جمله برداشت به صورت مکانیزاسیون انجام میشود که میتوان این روش را در ایران نیز فرهنگسازی کرد.
بازگشت به صفحه نخست