راهنمای خرید اجاق گاز برای نوعروسان


دیر زمانی نیست که از عصر مطبخ های پر دود و دم و اجاق‌های سنتی می گذرد و آن تنورها و اجاق های آجری جای خود را به اجاق های امروزی داده و هیزم و چوب به فراموشی سپرده شد و گاز جای آن را گرفت اما در زندگی مدرن امروز حتی تصور اینکه زمانی اجاق گاز وجود نداشته است، دشوار است.

به گزارش لقمه، زمانی خانمها ناچار بودند ساعت‌ها در مقابل آتش و دود، آشپزی کنند و حالا اجاق گاز‌هایی به بازار آمده‌اند که حتی لزوم سرزدن به غذا را هم از بین برده‌اند...

آشپزخانه بدون اجاق معنا و مفهومی ندارد. اجاق‌گاز مهم‌ترین وسیله در آشپزخانه به شمار می‌رود و باید بیش از بقیه وسایل در انتخاب آن دقت داشته باشید تا مطابق شرایط "آشپزخانه‌"تان مناسب‌ترین را برگزینید. اجاق‌های گازی، الکتریکی، اجاق‌های بزرگ و قدیمی یا اجاق‌های توکار با شعله‌های مجزا، انواع انتخاب‌هایی هستند که پیش روی شما قرار دارند.

البته بودجه، فضا و ترجیحات شخصی شما تا حد زیادی در انتخابتان تاثیرگذار خواهد بود؛ با این حال بهتر است کاتالوگ‌های مربوط به این‌گونه وسایل را مطالعه و مدل‌های مختلف اجاق‌، امکانات و پیشرفته‌ترین فناوری‌های موجود را بررسی کنید.

ارزان‌‌ترین انتخاب، خرید یک اجاق ساده فردار با شعله مرکزی اما امروزه مدل‌های عریض‌تر آن نیز به بازار عرضه شده است. قبل از خرید، دقت کنید که فر آن مطابق با نیاز شما باشد (ظرفیت داخلی آن باید از بیرون قابل برآورد باشد) و توجه داشته باشید که فرهای خودشوی، عموما فضای پخت کمتری دارند. در صورت امکان، فری تهیه کنید که در‌های شیشه‌ای داشته باشد.

در شیشه‌ای آسان‌تر شسته می‌شود و در زمان پخت نیز می‌توانید مواد داخل آن را ببینید.اجاق‌های امروزی بسیار متنوع‌تر از انواع قدیمی است و دارای کباب‌پزها، شعله‌هایی برای سرخ‌کن‌های بزرگ، جایی خاص برای ماهی‌تابه و انواع دو شعله‌ای یا شش شعله‌ای هستند.

اگر شعله‌ها را جداگانه خریداری می‌کنید، در انتخاب خود دقت کنید تا پاسخگوی نیاز و آشپزخانه شما باشند (جنس این شعله‌ها بسیار متنوع است: شیشه، استیل، لعابی) و تصمیم بگیرید که کدام یک از آنها برای شما کارآیی بهتری خواهد داشت.

به عنوان مثال اگر سطح کابینت شما باریک است، اجاق‌های خوراک‌پزی چهار شعله که همه در یک ردیف قرار دارند را انتخاب کنید؛ اگر چپ دست هستید، اجاق‌هایی را انتخاب کنید که کلیدهای تنظیم آن برخلاف اجاق‌های استانداردی که در سمت راست قرار دارند، در جلوی اجاق‌ قرار گرفته باشند تا برای دسترسی به کلیدها مجبور نباشید دست خود را روی اجاق و گرما بگیرید. همچنین اطمینان حاصل کنید که شعله‌های کافی در اختیار دارید تا بتوانید در آن واحد چند ماهی تابه و قابلمه را روی آن قرار دهید.

اجاق گاز‌های هوشمند و قابل برنامه‌ریزی به کدبانوی خانه امکان می‌دهد که با خیال آسوده در حالی که غذایی را روی گاز گذاشته از منزل بیرون برود و مطمئن باشد در زمان مقرر، شعله زیر غذا خاموش می‌شود. هر چند در آغاز اجاق‌گاز‌ها تنها چند شعله برای پخت غذا داشتند اما با مرور زمان تجهیزات دیگری نظیر جوجه گردان و فر به آنها اضافه شد.

اجاق گاز هم اکنون مبدل به یکی از نیازهای اساسی در لوازم خانگی بدل شده و دیگر خانه ای نیست که در آن اجاق گاز موجود نباشد .

البته اخیرا دستگاه های دیگری نظیر ماکروویو، گریل و ... به بازار آمده‌اند که هریک به نوعی می‌توانند کار گاز را انجام دهند. اما باز هم فروش اجاق گاز به مراتب بیش از این محصولات است.

هنگام خرید اجاق گاز باید علاوه بر ظاهر و کارایی به نیاز خانواده هم توجه کرد. برای خانواده‌های پرجمعیت اجاق‌های ۵ یا ۶ شعله مناسب است اما یک خانواده کم‌جمعیت با یک اجاق ۴ شعله یا اجاق رومیزی ۲ شعله هم می‌تواند امورات خود را بگذراند.

البته تجهیزات اجاق‌ها هم اهمیت دارد. برای مثال خیلی‌ها از فر اجاق استفاده زیادی می‌کنند و برخی دیگر استفاده زیادی ندارند.

یکی دیگر از نکات پر‌اهمیت در اجاق‌گاز‌ها داشتن ترموکوبل و فندک است . در انواع گران قیمت‌تر علاوه بر کیفیت به نکات ایمنی هم توجه بیشتری شده است و تنها تفاوت در شکل زیباتر آنها نیست ترموکوبل یکی از قطعات ایمنی است که به محض خاموش شدن شعله گاز را قطع می نماید گرچه که استفاده از آن کمی برای خانمها مشکل تر است لیکن چند ثانیه تامل تا داغ دن شمعک و شعله گاز از بروز یک حادثه مقرون به صرفه تر است .

مهمترین شاخص در اجاق گاز ها اجباری بودن استاندارد در آنهاست و توصیه می کنیم که علاوه بر توجه به نشان استاندارد به اعتبار مارک تجاری و خدمات پس از فروش اجاق گاز نیز توجه نمایید.

از آنجایی که اجاق گاز یکی از پرمصرف‌ترین و در عین‌حال بادوام‌ترین لوازم منزل به شمار می آید، بهتر است تا در صورت امکان نوع باکیفیت‌تر آن خریداری شود چرا که گاهی هزینه تعمیر اجاق‌گاز‌های بی‌کیفیت در طول چند سال بیشتر از یک اجاق گاز خوب می‌شود.


اجاق‌های قدیمی و اشعه‌سوز
اجاق‌های قدیمی دارای پوشش لعابی بسیار سنگین هستند و باید کفپوش محکمی داشته باشند. این اجاق‌ها با "گاز"، "نفت"، "برق" یا سوخت جامد کار کرده و صفحه شعله‌‌ها و فر آنها دائماً داغ می‌شود. افرادی که این نوع اجاق‌ها را ترجیح می‌دهند، بر این باورند که این اجاق‌ها در مقایسه با مدل‌های جدید و مدرن، کارآمدتر است و عملکرد بهتری دارند. این "اجاق‌"ها از نظر قیمت ارزان نیستند اما طول عمر آنها زیاد است و این قابلیت را دارند که منازل شما را گرم کنند.

گازی یا برقی؟
هنگامی که نوبت انتخاب بین اجاق‌های گازی و برقی می‌رسد، تفاوت‌ها بسیار کم و انتخاب بسیار سخت است. با وجود اینکه کنترل چراغ‌های گازی آسان‌تر است، اجاق‌های هالوژنی، خدماتی مانند چراغ‌های گازی را ارائه می‌دهد، گرمای آنها بسیار سریع است و به راحتی نیز خاموش می‌شوند. اما هر گونه سوختی که انتخاب کنید، اکثر غذاهایی که امروزه ما طبخ می‌کنیم، سرخ کردنی یا بخارپز هستند که تولید بخار، بو و دود می‌کنند بنابراین تهویه مناسب به صورت هواکش‌ها یا هود ضروری به نظر می‌رسد.

اجاق های پیشرفته و مدل‌های فرانسوی
این وسایل مدرن و پیشرفته، ظرفیت بالایی برای پخت و پز دارند و شامل دو یا چند اجاق چند منظوره، پنج یا شش شعله گازی، گریل‌ها و فرها هستند.حتی ممکن است تسهیلاتی مانند کشوهای گرم کننده، بخارپز و چرخ‌های دوار برای کباب کردن نیز داشته باشند. اجاق‌های مجزا بسیار سنگین هستند و نیاز به کفپوش‌های محکم نیز دارند. این نوع اجاق‌ها از مدل‌های مورد علاقه سرآشپز‌ها و معمولا بسیار گران‌قیمت هستند.

اجاق های توکار و شعله های مجزا
یکی دیگر از مدل‌های بسیار رایج امروزی، اجاق‌های توکاری هستند که شعله‌های مجزا دارند و به شما اجازه می‌دهند تا دو فضای مجزای پخت و پز داشته و فر خود را نیز در محل مناسبی جای دهید (به عنوان مثال در ارتفاع کمر یا چشم). این اجاق‌گاز‌ها بسیار گران‌تر از اجاق‌های مجزای استاندارد، اما در عین حال انعطاف‌پذیرتر و متداول‌تر هستند.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ سه شنبه ۲۹ مرداد
کدخبر:4886منبع:yjc.irتاریخ انتشار:۱۳۹۲ بيست و نهم مردادلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-4886.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر