سرپرست دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت:
خوردن روزانه قرص كلسیم خطر شكستگی استخوان سالمندان را كاهش می دهد


سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی گفت: خوردن روزانه یك تا دو عدد قرص كلسیم و ویتامین D با تجویز پزشك متخصص، خطر شكستگی استخوان در افراد مسن را كاهش می دهد.

به گزارش لقمه 'زهرا عبداللهی' افزود: شیوه زندگی و تغذیه خوب برای داشتن استخوان های سالم، ضروری است و اگر چه مصرف كلسیم در تمام سنین برای استخوان ها لازم است و باید در رژیم غذایی گنجانده شود اما ویتامین D به اندازه كلسیم در رشد و سلامت استخوان ها نقش ایفا می كند.

وی با اشاره به این كه شیر كم چرب، پرچرب و بدون چربی یكی از منابع غنی كلسیم است،‌ افزود: نوجوانان، بزرگسالان و زنان شیرده باید روزانه 2 تا 3 سهم (هر سهم معادل یك لیوان) در روز شیر بخورند و در صورت عدم تحمل،‌ شیر، ‌ماست، پنیر و كشك جایگزین های خوبی هستند.

سرپرست دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، گفت: یك لیوان ماست یا دو قطعه پنیر (اندازه دو قوطی كبریت) تقریبا معادل یك لیوان شیر كلسیم دارند.

عبداللهی خاطرنشان كرد افرادی كه نمی توانند از مواد حاوی كلسیم استفاده كنند یا غذاهای كلسیم دار به مقدار كافی نمی خورند باید با تجویز پزشك، قرص كلسیم دریافت كنند.

این متخصص تغذیه ادامه داد: نوشیدن روزانه بین 6 تا 8 لیوان آب‌ به استحكام استخوان ها كمك زیادی می كند زیرا استخوان ها علاوه بر كلسیم به ویتامین ها، مواد معدنی و سایر مواد دیگر نیز نیاز دارند.

به گفته دكتر عبداللهی، بهتر است افراد دوغ را جایگزین نوشابه كنند. مصرف زیاد قهوه موجب پوكی استخوان می شود كه در مصرف آن باید اعتدال را رعایت كرد.

وی تاكید كرد‌ نمك زیاد، مصرف سیگار و الكل باعث اختلال در رشد سلول های سازنده استخوان و الكل باعث دفع كلسیم از بدن می شود همچنین مصرف چای كم رنگ برای سلامت استخوان مفید تر است.

 

در تاریخ ۱۳۹۰ چهارشنبه ۲۵ آبان
کدخبر:493منبع:وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكیتاریخ انتشار:۱۳۹۰ بيست و پنجم آبانلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-493.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر