این روزها با صنعتی شدن جوامع و افزایش قشر کارمند همه غذای آماده صنعتی را به دلیل وقتگیر نبودن به غذای سنتی ترجیح میدهند غافل از اینکه سلامت خود را ارزان میفروشند.
به گزارش لقمه، مریم زارعی کارشناس تغذیه دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتوگویی، در مورد مزایای غذای سنتی نسبت به غذای صنعتی اظهار داشت: میزان روغن و چربی موجود در غذای سنتی قابل کنترل بوده در حالی که غذاهای آماده و بستهبندی شده حاوی روغن و چربی ناسالم زیادی است و حداکثر 5 تا 7 برابر غذای سالم انرژی دارد.
وی تصریح کرد: معمولاً مقدار نمک غذایی که در خانه طبخ میشود قابل کنترل است و در آخر غذا نمک یددار به غذا اضافه میشود اما در غذاهای آماده برای نگهداری بهتر غذا و پیوند دادن ذرات گوشت و در عین حال خاصیت ضد باکتری نمک، معمولاً غذا شور است.
زارعی با اشاره به اینکه امروزه اکثر خانوادهها چربی زائد گوشت و پوست مرغ را قبل از طبخ میگیرند افزود: این در حالی است که در غذاهای صنعتی معمولاً برای مقرون به صرفه بودن از امعاء و احشای حیوانات و پوست مرغ استفاده میشود که حاوی چربیهای اشباع شده است و خطر اضافه وزن، چاقی، چربی خون و بیماری قلبی را افزایش میدهد.
به گفته این کارشناس تغذیه حرارت پخت غذا در غذای خانگی قابل کنترل است و معمولآً خانمهای خانه دار شعله کم را ترجیح میدهند اما در غذاهای آماده معمولاً از مواد غذایی با کیفیت بالا استفاده نمیشود و در مراحل کنسرو شدن ممکن است درجه حرارت بسیار بالا باشد که در کاهش خاصیت مواد غذایی موثر است.
بازگشت به صفحه نخست