6 ماده‌ی غذایی برای تسکین دردهای زنانه


اگر از دردهای قبل از دوره‌ی ماهانه‌تان شکایت دارید، اگر علائم این دوره تبدیل به کابوس هر ماهتان شده است این مطلب به دردتان می‌خورد.

به گزارش لقمه، در این مقاله مواد غذایی مناسبی را معرفی می‌کنیم که دردهای‌تان را تسکین می‌دهد. با ما همراه باشید.
شیر

1- محصولات لبنی، کلسیم و ویتامین D

کمبود کلسیم و ویتامین D باعث می‌شود تا علائم قبل از دوره‌ی ماهانه‌تان شدیدتر باشد. اگر می‌خواهید این دردها تسکین پیدا کنند شیر بنوشید. نتایج یک پژوهش طولانی مدت که روی بیش از 3000 زن انجام شد نشان می‌دهد خانم‌هایی که روزانه چهار فنجان شیر نیم چرب یا بدون چربی می‌نوشند 40 درصد کمتر از خانم‌هایی که در هفته فقط یک مرتبه شیر می‌خورند علائم قبل از قاعدگی را تجربه می‌کنند.

باید بدانید که بدن شما به روزانه 1000 تا1200  میلی‌گرم کلسیم و 400 واحد بین‌المللی ویتامین D نیاز دارد. این میزان معادل چهار فنجان شیر بدون چربی یا کم چرب است.

 
2- اسفناج، سویا، دانه‌ها و مغزها، منیزیم

تا می‌توانید اسفناج میل کنید. مواد غذایی تهیه‌شده با آرد گندم کامل، گندم سیاه یا ذرت کامل نیز موثر است. توجه داشته باشید دانه‌ها و مغزها سرشار از منیزیم هستند و شما را از افسردگی قبل از عادت ماهانه نجات می‌دهند. باید بدانید که بدن ما روزانه به 320 میلی‌گرم منیزیم نیاز دارد.

نصف فیله‌ی ماهی فلتان (نوعی ماهی پهن) حاوی 170 میلی‌گرم، یک فنجان (140 گرم) آرد کامل حاوی 166 میلی‌گرم، یک فنجان اسفناج پخته شده 157 میلی‌گرم و یک فنجان سویا حاوی 148 میلی‌گرم منیزیم می‌باشد.

 
3- دانه‌ها و مغزهای روغنی، جوانه‌ی گندم، ویتامین E

اگر با سندرم پیش از قاعدگی دست و پنجه نرم می‌کنید و از چند روز مانده به شروع دوره‌ی ماهانه‌تان انواع دردها و همچنین افسردگی را تجربه می‌کنید بادام یا تخمه‌ی آفتاب‌گردان را دریابید. همه‌ی دانه‌ها و مغزهایی که حاوی ویتامین E هستند این دردها را تسکین می‌دهند. نتایج یک پژوهش که به مدت سه ماه روی 46 زن مبتلا به سندرم پیش از قاعدگی انجام شد نشان می‌دهد خانم‌های که روزانه 400 واحد بین‌المللی ویتامین E دریافت می‌کنند علائم جسمی و روحی این دوره را کمتر حس می‌کنند.


4- آهن بیشتری میل کنید

اگر خونریزی شدیدی دارید حتماً آهن بیشتری وارد برنامه‌ی غذایی‌تان بکنید. آهن کم باعث افزایش خونریزی می‌شود. این ماده‌ی معدنی در گوشت‌های قرمز کم چرب به میزان زیادی وجود دارد. البته توجه داشته باشید که مصرف خیلی زیاد گوشت قرمز امکان دارد که احتمال ابتلا به بیماری آندومتریوز را بالا ببرد. آندومتریوز یک بیماری دردناک در دوره‌ی باروری زنان است که در آن آندومتر علاوه بر داخل رحم در بخش‌های دیگر بدن مانند تخمدان‌ها و لیگامان‌های نگه‌دارنده‌ی تخمدان یا شکم نیز رشد می‌کند. این مسئله مشکلات زیادی برای خانم‌ها به وجود می‌آورد که شایع‌ترین آن‌ها درد موقع پریود ماهانه یا نازایی و دردهای مزمن لگنی است. برای همین توصیه می‌کنیم که در مصرف گوشت قرمز هم زیاده‌روی نکنید.

 
5- توفو، تخم کتان و سایر فیتواستروژن ها

مصرف توفو، لوبیاسویای سبز در سالاد یا سوپ باعث کاهش دردهای ماهانه‌تان می‌شود. سویا و تخم کتان حاوی فیتواستروژن‌ها می‌باشد. این ترکیبات شیمیایی مانند استروژن عمل می‌کنند. برای همین هم می‌توانند به ایجاد تعادل هورمونی در این دوره کمک زیادی کنند.

 
6- گلوسیدهای پیچیده، میوه و سبزیجات

اکثر خانم‌ها قبل و بعد از دوره‌ی ماهانه‌ی خود میل زیادی به مصرف گلوسیدهای (هیدرات‌های کربن) شیرین مانند شکلات، بستنی و غیره پیدا می‌کنند. اما به جای مصرف این شیرینی‌جات بهتر است به سراغ غلات کامل، میوه و سبزیجات بروید. در این صورت گرفتگی عضلات و خونریزی زیادتان تا حد زیادی کنترل می‌شود.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ پنج شنبه ۷ شهريور
کدخبر:4979منبع:تبیانتاریخ انتشار:۱۳۹۲ ششم شهريورلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-4979.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر