همایش ایمنی و سلامت در حوزۀ صنایع آرایشی و بهداشتی برگزار شد
سامانۀ الکترونیکی سازمان غذا و دارو رو نمایی شد


سامانه ثبت الکترونیکی گزارشات بازرسان سازمان غذا دارو این امکان را به بازرسان دیگر مراکز میدهد تا بتوانند مولفه های مورد نظر خود را از گزارشات دیگر بازرسان بررسی کنند.

به گزارش لقمه در این همایش ضمن تقدیر از شرکتها و کارخانه های تولید محصولات آرایشی و بهداشتی با حضور مسئولان این بخش از سامانۀ الکترونیکی سازمان غذا و دارو رو نمایی شد.

سامانه ثبت الکترونیکی گزارشات بازرسان سازمان غذا دارو این امکان را به بازرسان دیگر مراکز میدهد تا بتوانند مولفه های مورد نظر خود را با توجه به گزارشات دیگر بازرسان بررسی کنند.

دکتر شیبانی ، معاون وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان غذا و دارو در گفت و گویی دربارۀ روند و اهداف این همایش گفت :«نقش این همایش ایجاد هماهنگی بین ستادها و سازمانهای مرتبط با این موضوع است چرا که فراورده های بهداشتی و آرایشی نقش بسیار اساسی و مهمی در سلامت جامعه دارند  و جزءکالاهای مورد نیاز و روزمره مردم محسوب میشوند .»

وی افزود: « ما رقمی در حدود هشت هزار و پانصد فراوردۀ آرایشی و بهداشتی داریم که خوشبختانه  مجوز و پروانۀ تولید داخل را دارند ، علاوه بر آن تعداد قابل ملاحظه ای هم وارد کشور میشود . در مجموع بیش از ده هزار قلم این فراورده ها در جامعه وجود دارد و مورد استفاده قرار میگیرد.»

 وی با اعلام این که یکی از اهداف این همایش تشویق و قدردانی از صاحبان صنایع نمونه است گفت: «بخش دیگری از برنامه های ما اطلاع رسانی و قدردانی از کسانی است که در زمینۀ تولید محصولات آرایشی و بهداشتی فراورده های خوبی تولید میکنند و در جهت ارتقای کیفیت محصولات خود قدم برمیدارند ، اینها مجموعۀ اهدافی میباشد که برای همایش در نظر گرفته شده است .»

رئیس سازمان غذا و دارو به خبرنگار سلامت نیوز گفت: «با توجه به اهمیت این کالا ها  در سلامت جامعه  ، سازمان غذا و دارو که زیر مجموعۀ وزارت بهداشت و درمان است و مسئولیت تامین ، مراقبت و  ارتقای سلامت مردم و جامعه را دارد، باید بخش نظارتی این محصولات را ارتقا دهد.»

وی در خصوص ایجاد هماهنگی بین سازمانهای مرتبط با بحث صنایع آرایشی و بهداشتی گفت: «ایجاد هماهنگی بین سازمانهایی که مسئولیت واردات ، تولید و همچنین سازمانهایی که در ارتباط با مبارزه با قاچاق و تقلب نقش دارند از وظایف سازمان غذا و داروست و خوشبختانه این هماهنگی بین سازمان غذا و دارو و این سازمانها وجود دارد .»

 وی ادامه داد: « مردم هم باید تلاش کنند تا این فراورده هارا  از مراکز رسمی تهیه کنند ، محصولاتی مجاز که مشخصات لازم را در بسته بندی موجود دارد را استفاده کنند تا به سلامت خودشان و جامعه کمک کنند.»

 دکتر شیبانی در جواب به سوالی مبنی بر دست آوردهای این سازمان درمقایسه با معاونت غذا و دارو به سلامت نیوز گفت :« سازمان غذا و دارو هنوز چند صباحی نیست که تشکیل شده ، و شاید از نظر ظاهری تفاوت زیادی با معاونت غذا و دارو نداشته باشد.
اما شاخص اصلی این سازمان تقویت اختیارات و مسئولیتها میباشد و استقلال در بخشی از کارهایی که بعد نظارتی دارند و میتواند به ارتقای نظارت و کیفیت امور کمک کنند.»

دکتر شیبانی افزود: « این سازمان چون در اول راه قرار دارد ،  هنوز زود است که بخواهیم عملکرد سازمان را با معاونت غذا و دارو مقایسه کنیم .
یکی از امتیاز های این سازمان این است که تا به بحال معاونت های غذا و دارو در دانشگاه ها از نظر تشکیلاتی جایگاه محکمی نداشتند که امیدواریم بتوانیم با حمایت های مالی ، قالب اختیارات مسئولیتی و  تعریفی که برای تشکیلات گسترده این سازمان در نظر گرفته شده انتظارات مردم را برآورده سازیم. »

 معاون وزیر بهداشت و درمان و آموزش پزشکی در خصوص ایجاد انگیزه و تشویق شرکتها و کارخانه ها به سلامت نیوز گفت :« در همین راستا برای این که صنایع ما به تولید بیشتر و بهتر تشویق بشوند راههای انگیزشی گذاشتیم .»

وی خاطر نشان کرد:« میتوان با در نظر گرفتن نشانهایی برای شرکتهایی که در تلاش هستند کیفیت محصولاتشان را ارتقا دهند و یا خطوط تولیدشان از نظر فرمولاسیون اصلاح و بسته بندی مطابق فناوریهای روز باشد و همچنین اعطای نشان ایمنی سلامت و لوح تقدیر به صورت سالانه به شرکت های منتخب و دادن امتیاز برای صادرات این نوع محصولات باعث ارتقا و رشد کیفی و کمی این محصولات شد.»

در تاریخ ۱۳۹۰ يکشنبه ۲۹ آبان
کدخبر:499منبع:سلامت نیوزتاریخ انتشار:۱۳۹۰ بيست و نهم آبانلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-499.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر