به دنبال مطالعاتی كه روی تأثیر كاكائو در پیشگیری از حملات قلبی انجام شد، محققین به این نتیجه رسیدند كه خوردن كاكائو با كاهش خطر بیماریهای قلبی- عروقی مرتبط است.تمامیگیاهان، رنگدانههایی دارند كه میتوانند از بروز بیماریها جلوگیری كنند. مثلاً ماده سولفورافان (Sulforophane) موجود در كلم براكلی، از وقوع سرطان پیشگیری میكند و همچنین ماده آلیكین (allicin) در سیر و رنگدانه كپسایسین (capsaicin)درانواع فلفل از حملات قلبی جلوگیری میكنند. گیاه كاكائو نیز، مانند سایرغذاهای گیاهی، املاح و مواد آنتی اكسیدان خاص خود را دارد كه باعث كاهش ابتلاء به بیماریهایی مثل بیماری قلبی میشود.آنتی اكسیدان قوی موجود در دانه كاكائو، فلاوونوئید است.
به گزارش لقمه، مواد آنتیاكسیدانی شامل ویتامینC، ویتامینE، بتاكاروتن و... هستند كه میتوانند مانع وقوع بیماری مثل سرطان و بیماریهای قلبی و عروقی شوند.یك تحقیق نشان داد كه 2 ساعت بعد ازخوردن كاكائو سطح فلاوونوئیدهای خون افزایش مییابد. تحقیق دیگری بیان كرد كه 6 ساعت بعد ازخوردن كاكائو، همان اثرات آسپرین در جلوگیری از لخته شدن خون درفرد به وجود میآید. (گاهی آسپرین در بیماریهای قلبی، برای جلوگیری از لخته شدن خون توسط پزشك تجویز میشود).
هرگاه در بدن،LDL- كلسترول مضر (یك نوع چربی خون مضر) بهLDL اكسیده، تبدیل شود میتواند در سرخرگ ایجاد پلاكت وگرفتگی كند. این مطالعات نشان داد كه فلاوونوئید موجود در دانه كاكائو، از تبدیلLDL كلسترول مضر بهLDL اكسیده ممانعت و در نتیجه مانع گرفتگی رگها میشود. همچنین یك سوم چربی كاكائو را، اسید چرب اولئیك تشكیل میدهد كه یك اسید چرب غیر اشباع است و در روغن زیتون نیز وجود دارد و برای بیماری قلبی- عروقی مفید است.
فلاوونوئیدها غیر از كاكائو، در انواع توت، انواع فلفل، هویج، گوجه فرنگی و بسیاری از مواد غذایی دیگر یافت میشوند. كاكائوی خالص و تصفیه نشده، تلخ مزه است كه تولید كنندگان برای تهیه شكلات كاكائویی و بهتر شدن طعم تلخ كاكائو، مقدار زیادی شكر و روغن به آن اضافه میكنند در نتیجه با خوردن شكلات كاكائویی مقدار زیادی انرژی اضافی دریافت میكنید كه برای بدن نیاز نیست و ممكن است شما را برای ابتلاء به بیماریهای قلبی مستعد كند.
همچنین شكر و روغن خواص آنتی اكسیدانی كاكائوی خالص را از بین میبرد.بنابراین میتوان گفت شكلات تهیه شده از كاكائو به دلیل انجام عمل فرآیند در كارخانه، خواص مفید دانه كاكائوی خالص را ندارد ولی كاكائوی خالص و تصفیه نشده اثر آنتی اكسیدانی قوی در پیشگیری از بیماریهای قلبی دارد.
بازگشت به صفحه نخست