غذاهای نذری در ایران/2
زرشک پلو با مرغ با دستور سرآشپز لقمه


قدمت زرشک پلو با مرغ نذری به اندازه قیمه نیست اما این غذا هم نوعی غذای نذری در برخی از شهرها به حساب می آید و آمار طبخش، حتی از قیمه و قورمه سبزی هم بالاتر زده است.

لقمه: طبخ زرشک پلو به نسبت باقی غذاها آسان تر است، پس به راحتی می توانید بساط پخت آن را در خانه خودتان به راه کنید. در ضمن زرشک پلو با مرغ، غذای پرطرفداری است. در برخی روستاها به ویژه روستای اراضی مبارکه اصفهان، در ایام ماه محرم، مراسم عزاداری و پخش نذری به صورت ویژه ای برگزار می شود. غذاها که یکی از آنها، زرشک پلو با مرغ است را داخل سینی ها قرار می دهند و بر روی سر می چرخانند و به مردم می دهند. عکس فوق همین مراسم را نشان می دهد که سینی مخصوص زرشک پلو با مرغ است.

استفاده از زرشک در نذری ماه محرم، در فصل سرد خاصیت خودش را خوب نشان می دهد؛ چون زرشک خاصیت ضد عفونی کننده و آنتی بیوتیک دارد. علاوه بر این، مزه ترش زرشک هر غذایی را خوشمزه تر می کند. حتی بعضی ها در قیمه هم زرشک می ریزند. گوشت مرغ معدن پروتئین است و اگر خوب طبخ شود، همه پسند می شود. زرشکی که برای نذری تان تهیه می کنید بهتر است از نوع مرغوب باشد؛ این را می توانید از رنگ و ظاهر زرشک تشخیص بدهید. زرشک مرغوب قرمز رنگ است و به آن "زرشک تالاری" می گویند.

مواد لازم برای 6 نفر

برنج ------------------------------------ 8 پیمانه
مرغ ------------------------------------  دو عدد 
می توانید به جای مرغ کامل، گوشت ران و سینه مرغ را جداگانه بخرید.
زرشك ---------------------------------- 2 لیوان خیس خورده
شكر ------------------------------------ یك قاشق غذا خوری
زعفران آب كرده ------------------------ 1 استكان
روغن ------------------------------------ به مقدار لازم
كره -------------------------------------- 25 گرم
خلال بادام و بسته --------------------- (در صورت تمایل) جمعا نصف استكان
پیاز  -------------------------------------  3 عدد


طرز تهیه
برنج را از چند ساعت قبل در مقداری آب ولرم و نمک خیس می كنیم. خلال بادام و پسته را هر کدام جداگانه چند باری شسته و آبش را بیرون می ریزیم و بعد دوباره مقداری آب داخل آن میریزیم و خلال بادام را به مدت 1ساعت می گذاریم در آب بماند تا کمی نرم شود، ولی خلال پسته برای اینکه رنگش عوض نشود 20 دقیقه فقط آن را خیس بدهید.
تابه ای را روی حرارت قرار دهید و پیازهای خلالی طوری که تمام کف تابه پیاز باشد قرار دهید و بعد از آن مرغ ها را روی پیازها قرار داده و کمی زرد چوبه روی مرغ ها بریزید و کمی نمک هم روی مرغ ها بریزید. تابه را روی کمترین حرارت بگذارید یا اینکه روی پخش کن بگذارید تا با حرارت ملایم با آبی که مرغ و پیاز ازخودشان می دهد بپزند. با این روش مرغ فوق العاده خوشمزه میشود و بعد از تقریبا 40 تا 45 دقیقه، یک طرف مرغها طلایی شده و حالا مرغها را به طرف دیگر برگردانید تا طرف دیگر هم طلایی شود و بپزد.


برنج را به شیوه معمول بپزید. زرشک را پاک کرده و چند باری آبکشی می کنیم و کمی آب رویش میریزیم و میگذاریم 5 دقیقه در آب سرد خیس بخورد و آبش را خالی کرده و 1 قاشق غذاخوری به ان شکر اضافه کرده و در کمی روغن یا کره تفتش می دهیم (نباید زیاد زرشک را تفت بدهیم چون سریع میسوزد) و کنار می گذاریم. خلال بادام و پسته ها که در آب بودند را در آبکش می ریزیم. در تابه ای مقداری کره می ریزم و خیلی کم خلال ها را در آن تفت می دهیم و کنار می گذاریم و در آخر پلو را در ظرف کشیده و با زعفران دم کرده که با مقداری از پلو مخلوط شده و خلالها و زرشکها به سلیقه خودتان روی پلو را تزئین کنید و تکه های مرغ را لای پلو یا هرجایی که خودتان دوست دارید بگذارید.

در تاریخ ۱۳۹۰ دوشنبه ۱۴ آذر
کدخبر:518منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۰ چهاردهم آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-518.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر