مجری طرح ملی توسعه زیتون گفت: امسال با توجه به فعالیتهای انجام شده در زمینه توسعه کشت زیتون، انتظار داریم بالغ بر 120 هزار تن محصول برداشت شود.
به گزارش لقمه، علیرضا اسماعیلی در نخستین گردهمایی نمایندگان مجری طرح زیتون کشور در شیراز اظهار کرد: طرح توسعه زیتون با هدف تأمین بخشی از روغن خوراکی کشور در سال 1371 شروع شد.
وی افزود: در آن زمان 4800 هکتار باغ زیتون در سه استان کشور شامل گیلان، زنجان و قزوین وجود داشت که با پیگیری پروژههای طرح توسعه زیتون و عملیاتی شدن آنها اکنون 98 هزار هکتار باغ اقتصادی (تجاری) در 26 استان کشور وجود دارد.
مجری طرح توسعه زیتون وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه از نظر سطح زیر کشت باغها، استان فارس مقام دوم را به خود اختصاص داده است، گفت: طی یکسال گذشته با توجه به برنامهریزی و نظارت دقیق، تمرکز اعتبارات و بهرهگیری از تمامی ظرفیتهای موجود، توانستیم 800 هکتار از باغات زیتون در استان فارس را با روش عملیات پیوند اصلاح کنیم که با توجه به درصد قابل قبول گیرایی پیوندکها، امیدواریم در سال سوم وارد فاز تولید اقتصادی شوند.
این مقام مسئول، ناسازگاری و بارده نبودن باغ های زیتون در برخی از استانهای کشور به ویژه در استانهای جنوبی را مهمترین مشکل این بخش عنوان و اظهار کرد: در این راستا دستورالعملهای هرس، اصلاح و تغذیه باغات زیتون بازنگری شده و در اختیار باغداران قرار گرفته است.
اسماعیلی یادآورشد: درصدد هستیم در برخی از باغات که به دلیل نامناسب بودن ارقام یا نبود مدیریت صحیح به باردهی مناسب نرسیدهاند، با روشهای ترویجی و فرهنگسازی، شیوه صحیح مدیریت باغبانی را به باغداران آموزش دهیم.
مجری طرح زیتون وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: مشکل دیگری که در این بخش وجود دارد تمایل بیشتر باغداران برای برداشت میوه به صورت کنسروی است که در جهت جلوگیری از این کار پیگیری بسته های حمایتی و مالی درنظر گرفته شده که ویژه باغدارانی است که میوه خود را به صورت روغنی برداشت میکنند.
اسماعیلی در تشریح این بستهها توضیح داد: این بستههای حمایتی شامل مدیریت باغ، هرس، آزمون خاک و آب، تغذیه و موارد دیگری است که به طور ویژه به مدیریت باغ اختصاص داده میشود.
در این نشست اسد شریفی، مدیرامور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان فارس متوسط عملکرد زیتون استان فارس را معادل 1532 کیلوگرم عنوان کرد و گفت: متوسط عملکرد این محصول در کشور سه تن است که رکورد بدست آمده در استان فارس و در شهرستان استهبان به بیش از سه تن رسیده است.
وی افزود: سطح زیرکشت زیتون در فارس 12849 هکتار است که از این سطوح بیش از 18 هزار و 220 تن زیتون برداشت میشود.
این مقام مسئول در ادامه تنوع محصول (کنسروی و روغنی) و تأمین نیاز صنایع داخل استان و سایر استانها و رکورد عملکرد بالای استان نسبت به سایر استان ها را از جمله مزیت های زیتون کاری در استان فارس برشمرد و گفت: وجود ظرفیت مناسب کارخانههای روغن کشی و کنسروسازی زیتون در استان نیز از دیگر مزیتها به شمار میرود.
در حال حاضر انواع زیتون شنگه، زرد، دزفول، فیشی، شیراز و کنسروالیا در سطح استان فارس تولید میشود.
بازگشت به صفحه نخست