کارشناس صنایع غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این مطلب که روغن زیتون منبع ایدهآلی برای تولید انرژی و عامل جلوگیری از بیماریهای قلبی عروقی است، گفت: وجود اسید چرب ضروری لینولئیک در روغن زیتون متناسب با میزانی است که باید در غذای روزانه وجود داشته باشد.
به گزارش لقمه، علی اکبرکمالی اردکانی افزود: بالا بودن مقدار ویتامین E و رنگدانههای کاروتنوئیدی روغن زیتون و نسبت مناسب اسیدهای چرب غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع در پایداری این روغن بسیار موثر است.
کمالی عنوان کرد: روغن زیتون دارای اسیدهای چرب غیراشباع و آنتی اکسیدان است که باعث طول عمر و کاهش بیماریهای مرتبط با مصرف روغن های اشباع می شود بنابراین مصرف آن به جای روغن های اشباع و جامد فواید زیر را برای سلامتی بدن دارد.
وی با بیان این که روغن زیتون سلامت شریانها را تامین میکند، گفت: این روغن مانع آسیب رساندن رادیکالهای آزاد حاصل از چربیها و روغنها به سیستم قلبی-عروقی می شود.
کمالی با اشاره به اینکه روغن زیتون کلسترول خون و به خصوص نوع بد آن یعنی LDL را کاهش میدهد، تصریح کرد: روغن زیتون از مسموم و اکسیده شدن LDL کلسترول جلوگیری میکند.
این کارشناس با بیان این مطلب که روغن زیتون مانع رسوب پلاکها در جدار شریان شده و در نتیجه مانع تنگ شدن شریانها می شود، خاطرنشان کرد: روغن زیتون به علت دارا بودن چربیهای غیراشباع MUFA باعث اتساع سرخرگ ها شده و از این طریق باعث کاهش فشار خون بالا و بیماری های قلبی می شود.
وی روغن زیتون را تنظیم کننده قند خون دانست و گفت: روغن زیتون دارای آنتی اکسیدانهای قوی مثل پلی فنول ها و فلاوونوئیدها است که این آنتی اکسیدانها باعث کاهش پر اکسیداسیون چربیها در بدن و به دنبال آن کاهش استرس اکسید اکسیداتیو می شوند و در نتیجه بدن را از صدمه رادیکال های آزاد حفظ می کند و بدین طریق باعث کاهش ابتلا به انواع سرطان، خصوصاً سرطان پوست، روده و سرطان پستان در زنان می شود.
وی عنوان داشت: همچنین به علت خاصیت آنتی اکسیدانی خود دیواره سرخرگ ها را از گزند رادیکال های آزاد محافظت کرده و چسبیدن LDL را به دیواره سرخرگ ها، کاهش می دهد و ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد.
وی توصیه کرد: برای اینکه مواد مفید موجود در روغن زیتون از جمله ویتامین E ، ترکیبات فرار، پلی فنولها و سایر مواد آن از بین نرود یا کاهش نیابد، این روغن باید در مکانهای تاریک و خنک نگهداری شود.
این کارشناس صنایع غذایی با اشاره به اینکه برگ، میوه و روغن زیتون و حتی هسته آن علاوه بر ارزش غذایی، دارای ارزش دارویی است، گفت: پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی، کاهش کلسترول بد، کاهش لخته شدن خون، کاهش فشار خون بالا، درمان خونریزی لثه و تقویت لثه، تقویت حافظه، جلوگیری از سفید شدن مو و تسکین دردهای روماتیسمی از جمله خواص دارویی این ماده غذایی است.
بازگشت به صفحه نخست