95 درصد انجیر کشور در فارس تولید می‌شود


رئیس اتاق بازرگانی شیراز گفت: کاهش درآمد ارزی نفت سبب شده افکار بخش خصوصی نسبت به ارز آوری در مورد کالاهای غیر نفتی حساس شود و یکی از مواردی که می‌تواند برای کشور درآمد ارزی داشته باشد محصولات ارگانیک از جمله انجیر است.

به گزارش لقمه، فریدون فرقانی در جلسه میز کشوری انجیر که با حضور معاون سازمان توسعه تجارت ایران و جمعی از مدیران بخش‌های دولتی و خصوصی استان فارس در شیراز تشکیل شد، افزود: 95 درصد انجیر کل کشور در حوزه استهبان، داراب، نی ریز و جهرم تولید می‌شود بنابراین حق استان فارس است که انجمن ملی انجیر به مرکزیت استان فارس تشکیل شود.

فرقانی اضافه کرد: با تشکیل انجمن ملی انجیر به مرکزیت اتاق بازرگانی شیراز در راستای ساماندهی تولید کنندگان و صادرکنندگان انجیر گام برخواهیم داشت.

وی گفت: اکنون حدود یک سال است که مجوز تشکیل انجمن ملی انجیر به مرکزیت اتاق شیراز را برای فارس دنبال و اخذ کرده‌ایم که امیدواریم هر چه سریعتر این انجمن در استان شکل گیرد.

فرقانی اضافه کرد: در ابتدا باید تشکل‌های انجیر در 4 شهرستان ذکر شده شکل گیرد و سپس انجمن ملی انجیر به محوریت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی شیراز در مرکز استان تشکیل شود.

رئیس اتاق بازرگانی شیراز اضافه کرد: اتاق بازرگانی شیراز در راستای رسالتی که دارد در مورد همگرا کردن و بستر سازی برای بخش خصوصی در حوزه‌های جدید تلاش خود را به انجام می رساند تا تشکل‌ها به وجود آیند، ثبت رسمی شوند و فعالیت خود را آغاز کنند.

لزوم تحول در صادرات انجیر

معاون سازمان توسعه تجارت ایران نیز در این جلسه گفت: برگزاری جلسات منظم میز انجیر خواسته همه دست اندرکاران برای ایجاد تحول در حوزه تولید و صادرات انجیر است.

محمد مهدی نهاوندی گفت: همه بخش‌های دولتی از جمله سازمان توسعه تجارت وظیفه سازمان خود می داند تا با برنامه ریزی و حمایت از تشکل‌های تولیدی و صادراتی با محوریت اتاق بازرگانی، چارچوب های حقوقی را تبیین و ابلاغ کند.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران یکی از چالش‌های پیش روی محصول انجیر را نبود استرانژی مدون برای صادرات آن عنوان کرد و گفت: متاسفانه در حال حاضر انجیر به صورت فروش بالک و فاقد بسته بندی پیشرفته و با حداقل ارزش افزوده به بازارهای هدف صادر می شود که این امر به شدت نگران کننده است.

نهاوندی تاکید کرد: به طور حتم ارزش افزوده انجیر بسیار بیش از چیزی است که اکنون با خام فروشی نصیب ذی نفعان این بخش می شود بنابراین باید در راستای برنامه ریزی برای ایجاد ارزش افزوده در این بخش و راه اندازی واحدهای فرآوری انجیر گام برداشت.

وی همچنین نبود وحدت رویه بین ذی نفعان این محصول به ویژه صادرکنندگان را از مشکلات اساسی در صادرات انجیر برشمرد و گفت: بیش از آنکه محدودیت‌های فیزیکی و مالی مانع توسعه بازارهای انجیر ایران و یا حتی افزایش قیمت این محصول در بازارهای جهانی باشد شاهدیم عدم برنامه ریزی و انسجام بین ذی نفعان این بخش به بازار انجیر در خارج از کشور صدمه زده است به گونه ای که برخی افراد تنها برای کسب سود مقطعی قیمت‌های را در بازار هدف به مشتریان خارجی ارائه می‌کنند که همه منافع جمع را از بین می برد و بازار این محصول را خراب می کند.

نهاوندی تاکید کرد: رقابت در فعالیت‌های تولیدی و تجاری باید از طریق نظارت و اعمال مدیریت تشکل‌های غیر دولتی به نحوی مدیریت شود که زمینه رقابت مندی تولیدات و صادرات ایران را در بازارهای هدف مشخص کند.

وی با اعلام حمایت از تشکیل انجمن ملی انجیر به مرکزیت اتاق بازرگانی شیراز گفت: این سازمان در دو بخش هماهنگ سازی قوانین و مقررات و ارائه تسهیلات به منظور ثبت برند بین المللی و جغرافیایی انجیر، کمک به بازاریابی و معرفی محصول در بازارهای هدف صادراتی، ارائه خدمات آموزشی و مشاوره‌ای می تواند فعالان این بخش را یاری رساند تا آنها نقش خود را در توسعه اقتصادی منطقه با محوریت توسعه ظرفیت‌های صادراتی انجیر انجام دهند.

معاون سازمان توسعه تجارت ایران به بازدیدهای خود از انجیرستان‌های دیم استهبان و باغات انجیر استان اشاره کرد و گفت: ظرفیت‌های تولید انجیر در استان فارس بسیار فراتر از پیش بینی‌های ما بود و به نظر می‌رسد توجه بیشتر مسئولین کشوری به ظرفیت‌های بومی و منطقه‌ای اقصی نقاط کشور می تواند زمینه توسعه صادرات غیر نفتی را در پی داشته باشد.

تولید 40 هزار تن انجیر سالانه در فارس

رئیس سازمان جهاد کشاورزی فارس نیز با اشاره به اینکه جایگاه استان فارس در تولید انجیر در ایران و جهان جایگاه ویژه ای است گفت: بیش از 48 هزار و 191 هکتار از اراضی کشاورزی فارس را باغات انجیر تشکیل می‌دهد که در این باغات سالانه 33 تا 40 هزار تن انجیر خشک تولید می شود.

مهرزاد خرد اظهار داشت: در بیش از 20 شهرستان فارس انجیر کشت می‌شود اما بیشترین سطح زیر کشت انجیر متعلق به شهرستان های استهبان، نی ریز، داراب و جهرم است.

وی اضافه کرد: به دنبال آن هستیم تا انجیرستان استهبان را به عنوان اثر طبیعی به ثبت ملی برسانیم و البته این امر به تائید کارشناسان فائو رسیده است.

به گفته وی انجیرستان‌های دیم استهبان از نظر کیفیت، کمیت، سطح زیر کشت محصول و ارگانیک بودن محصول در جهان رتبه اول را داراست.

94 درصد انجیر صادراتی در فارس تولید می‌شود

رئیس تشکل صادراتی خشکبار و خرما استان فارس و رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق شیراز نیز در این جلسه گفت: بزرگترین انجیرستان دیم جهان در استان فارس حد فاصل شهرستان‌های داراب، نی ریز، جهرم و استهبان قرار دارد که باید به عنوان یک اثر ماندگار، ثبت ملی شود.

محمدصادق حمیدیان تصریح کرد: اگر سازمان توسعه تجارت و وزارت جهاد کشاورزی از این مهم حمایت کنند مراحل ثبت این منطقه سریعتر انجام خواهد شد که این امر در معرفی انجیر ایران به جهان بسیار اثر گذار خواهد بود.

وی تاکید کرد: اتاق بازرگانی شیراز، سازمان جهاد کشاورزی فارس، تشکل صادر کنندگان خشکبار و خرما استان فارس به دنبال ثبت این اثر ملی هستند که امیدواریم حمایت‌های دو ارگان یاد شده بر تسریع این امر کمک کند.

این فعال بخش خصوصی همچنین به ارائه آمار و ارقامی از وضعیت استان فارس در صادرات انجیر پرداخت و گفت: بزرگترین صادرکننده انجیر در جهان ایران است و ایالات متحده آمریکا، اتریش، هلند، آلمان، اسپانیا، فرانسه، ایتالیا، برزیل، یونان و مکزیک در رده‌های بعدی قرار دارند.

به گفته حمیدیان بر اساس آمار منتشر شده در سال 91 بالغ بر 9 هزار و 990 تن انجیر به ارزش 38 میلیون دلار از استان فارس به خارج از کشور صادر شده که این میزان 94 درصد انجیر صادراتی کشور بوده است.



بازگشت به صفحه نخست

در تاریخ ۱۳۹۲ سه شنبه ۹ مهر
کدخبر:5297منبع:تاریخ انتشار:۱۳۹۲ نهم مهرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-5297.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر