غذاهای نذری در ایران/6
نثار پلو نذری مخصوص دماوند


نثارپلو، پلویی مخلوط و معطری است مخصوص دماوند، و در ایام سوگواری محرم یکی از مهمترین غذاهایی که دماوندی ها نذری می دهند، همین نثارپلو است.
لقمه: خیلی ها که حتی یک بار هم مهمان قزوینی ها بوده اند، نام قیمه نثار را شنیده اند ولی تقریباً می شود ادعا کرد که تعداد افرادی که با نثار پلو آشنا هستند خیلی کم است. نثارپلو، پلویی مخلوط و معطری است مخصوص دماوند و در ایام سوگواری محرم یکی از مهمترین غذاهایی که دماوندی ها نذری می دهند، همین نثارپلو است.


مواد لازم برای 6 نفر:

6 پیمانه برنج

یک کیلوگرم گوشت گوسفندی بدون استخوان (ران یا ماهیچه)

نصف پیمانه لپه

نصف پیمانه آلبالو خشک بدون هسته

6 عدد پیاز متوسط

یک قاشق سوپخوری مخلوط پودر گل سرخ، پودر زیره، فلفل سیاه و زعفران از هر کدام به مقدار مساوی

نمک و زردچوبه به مقدار لازم

2 عدد پیاز (برای پخت گوشت)

روغن به مقدار لازم

زعفران به میزان لازم (برای طعم دار کردن گوشت)


طرز تهیه:

ابتدا پیازها را به صورت پیاز داغ تهیه می کنیم و در هنگام سرخ شدن به آن زردچوبه اضافه می کنیم. سپس گوشت را تکه تکه کرده و همراه با 2 عدد پیاز خرد شده و کمی زعفران بگذارید بپزد. بعد از اینکه گوشت پخت به آن کمی نمک اضافه کنید و بگذارید آب آن تمام شود.

لپه را آب پز کنید و آلبالو ها را به مدت یک ساعت خیس کنید. حالا لپه ها و آلبالو را آبکش کرده و سپس در تابه دیگری حاوی روغن بریزید و کمی تفت دهید. در پایان این مخلوط را به پیاز داغ اضافه کنید.

برنج را به شیوه معمول آبکش کنید و سپس موقع دم کردن آن، مخلوط ادویه پودری را لابلای برنج بریزید و در پایان مخلوط پیاز داغ و لپه و آلبالو را روی برنج در گوشه ای از قابلمه بریزید و دم کنی را روی قابلمه بگذارید تا آماده شود.

در تاریخ ۱۳۹۰ يکشنبه ۲۰ آذر
کدخبر:534منبع:آشپزی مثبتتاریخ انتشار:۱۳۹۰ بيست آذرلینک خبر: http://www.loghmeh.ir/Pages/News-534.aspx
پیاده سازی شده با نرم افزار تحریریه، شرکت نرم افزاری الفبای ایده برتر